Ja również należę do tych szczęśliwców u których dalie wciąż kwitną - wiele ma się lepiej niż w porze upałów i suszy, kiedy to niektóre, wspierane wodą z konewki o przeżycie walczyły...np.
Canby Centenial
czy Kazusa Shiranami

Obie ( i jeszcze kilka ) trafiło do miejsca , gdzie suszę odczuwały szczególnie dotkliwie

. Ale teraz pokazują swoją urodę
Mam też pytania...wręcz błagania...ktokolwiek wie - co to jest?
Miała być żółtą kulka ( nr. 134) - jest wysoka, ponad 1,5 kwiaty duże, ok.30 cm. Jest bardzo żywotna, kwitnie obficie od sierpnia, nie przejmując się suszą ( choć ma ciut lepsze miejsce). Kolor kwiatów jak na zdjęciu -dośc jasny róż, z takim perłowym odcieniem
Bardzo przypomina mi Aunt Normę- taką jaką widuję na zdjęciach- ale
Aunt Norma trafiła do mnie, z właściwym sobie numerem i u mnie wygląda tak:
Jest zdecydowanie ciemniejsza, w stronę karminowej ( może później dołożę jej zdjęć, chwilowo gdzieś się schowały)
Więc tu też pytanie? Czy to jest Aunt Norma?
A wątpliwości nie mam tu:
Shogun
Jest bardzo atrakcyjny- zdjęcia, jakie wcześniej widziałam nie oddają jego urody... no i zastanawiam się - dlaczego na wystawach przegrywa z Czarnym Jackiem? Czy Jacek jeszcze przystojniejszy?
Ciąg dalszy pytań
Co to może być ?
Krzak niewysoki - ok 1 m. kwiat duży- ok25 cm, kwitnienie ubogie..( ale był przesadzany na etapie dośc dużej rośliny, co prawda wcześniejsza hodowla doniczkowa sprawiła , ze bryła była zwarta)
I jeszcze takie... jesienne plotki Hapet Daydream z jesiennymi krokusikami- tak się zadziwiła Hapet, że aż główkę ku nim schyliła....
i w ognistym tonie