Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!
Basiu a u mnie dalie w tym roku w ogóle nie warte są uwagi. Niektóre w ogóle nie wystartowało z gruntu, a bulwy są i to zdrowe 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu - rdza załatwiła mi w ubiegłym roku Fishermanna
, dlatego jak w tym zaatakowała Abrahama , postanowiłam przeciwdziałaś. W szaleństwie kupiłam i Dithane i Score 250. Oprysk zrobiłam raz jednym, raz drugim, potem jeszcze poprawiłam Topsinem. Udało mi się zastopować rozwój choroby. Teraz jednak znów widzę na liściach plamki, ale pryskać już nie będę , ciągle pada, to nie ma sensu stosować chemii.

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Basiu widzę ze nie ja jedna narzekam na dalie , ale mimo wszystko masz co pokazać u mnie tylko liście i pojedyncze kwiatki wymęczone przez deszcz.
Róże cudne
Róże cudne

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Basiu...bardzo ładne dalie, moje przechowane w bloku
..co dziwne, krzaczory wielkie a kwiatów zero.
Co do różyczek ciężki rok, moje w większości w plamach choć kwitną.
. Pozdrawiam. 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Obejrzałam sobie róże i dalijki...u Ciebie Basiu z przyjemnością!
Ja oglądam swoje róże jak zdążę przed sarną.. ale nie lubi czerwonych jak i niektóre osoby na FO..
Obgryza je w ostatniej kolejności..z braku innych...Mnie tam nie przeszkadzają...byle tylko kwitły a z tym to u mnie gorzej ! Dalii nie posiadam...
z rozmysłem..po prostu już mi się nie chce z nimi bawić..już je miałam onegdaj i finito... 

Ja oglądam swoje róże jak zdążę przed sarną.. ale nie lubi czerwonych jak i niektóre osoby na FO..

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Basiu Dali nie mam to podziwiam u wszystkich którzy je mają ... Twoje różyczki o tej porze całkiem ładnie sobie radzą
ta zapączkowana jak w środku sezonu

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Basiu za rudbekie już dziękuję.
Dalie masz obłędne zwłaszcza ta pomponowa czerwono biała...pięknie się prezentuje z takimi plamami.
Coraz bardziej chcę dalie.
A róże...no cóż, są do końca i kwitną na potęgę po tych deszczach.

Dalie masz obłędne zwłaszcza ta pomponowa czerwono biała...pięknie się prezentuje z takimi plamami.

Coraz bardziej chcę dalie.

A róże...no cóż, są do końca i kwitną na potęgę po tych deszczach.

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, śliczne foteczki. A powiedz jak Twoja Pashmina? Czy w dalszym ciągu uważasz, że jest warta tych ochów i achów na forum?
Bo ja już w sierpniu stwierdziłam, że jestem zawiedziona tą odmianą... Moja ładnie prezentowała się tylko w czerwcu a teraz porażka...
Bo ja już w sierpniu stwierdziłam, że jestem zawiedziona tą odmianą... Moja ładnie prezentowała się tylko w czerwcu a teraz porażka...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Baśka gdzie Cie wywiało
chyba wciąż na grzybach siedzisz mam nadzieję ,ze pochwalisz się zbiorami

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wczoraj było tak cieplutko, słonecznie i przyjemnie... wzięłam urlop z nadzieją, ze coś dzisiaj w ogrodzie zrobię, ale niestety.
Temperatura 10 stopni, wiatr... Uskuteczniłam tylko obchód z aparatem
Jadziu, jestem, jestem... tylko jak pracuję to rzadziej w tygodniu zaglądam na forum. Dzisiaj chciałam oprysk różom zrobić i obciąć przekwitłe, ale niestety pogoda nie na takie prace. Jadziu może jutro wybiorę się na grzybki, w tygodniu nie mam jak.
Beatko, bardzo się cieszę, że dziwaczki przypadły Ci do gusty i dobrze im u Ciebie.... to naprawdę wdzięczne kwiaty. Pozbieraj sobie nasionka (albo wykop te marchewy). U mnie tylko w niektórych miejscach siałam je, a w innych same wyszły...
Marysiu, ja na przyszły rok muszę swoje bulwy podzielić, bo przypuszczam, że kolosy wyciągnę w tym roku z gruntu
Ewo - ewka36jj, właśnie... za dużo deszczu i nie ma jak i po co pryskać. U mnie na różach też widziałam takie rdzawe plamki, ale w tym roku już wszystko na nich widziałam - mączniaki, pleśnie, plamistości...
Julciu, ale taki średni ten pokaz u mnie... na jednej dzisiaj widziałam tyle pąków, że aż zaskoczona jestem. Tylko nie wiem czy one zdążą zakwitnąć...
Zuziu, ale u mnie to samo na kilku... tzn. kwiaty już są, pąkow też sporo, ale największe to krzaki
Może taka pogoda że idą w zielone?
Maryniu - marpa a może czerwone mają inny smak i dlatego ich... nie lubimy?
Ja dalie mam od wielu lat, ale w ubiegłym roku miałam z premedytacją się ich pozbyć. Teraz też zastanawiam się czy będę się z nimi bawić, ale pewnie będę...
Ewo - ewarost dzisiaj jak przeszłam przez ogród to u wielu róż widziałam jeszcze piękne pąki, aż zaskoczona jestem! Tylko że znowu zapowiadają deszcze i nie wiadomo ile się rozwinie... Ta róża ze zdjęcia to Rosarium U.
Elu, ta pomponowa, to śmieszna taka... czasami jest bardziej biała, a czasami ma przewagę czerwonego. Trudno ją wyczuć...
Krzaczaste dalie...

Heandel bardziej biała teraz

Chippendale

Barbula... jej urody nie odzwierciedli to zdjęcie, ale uwierzcie, to przecudowny krzaczek - jestem zachwycona!

Za nią róże...

Mam dwie barbule, na tej samej rabacie, jednak ta druga dużo mniejsza. nie wiem czemu...

I żeby nie było, ze nie mam czerwonego...
Mam, różę i ma kolor mocno wściekły!

Temperatura 10 stopni, wiatr... Uskuteczniłam tylko obchód z aparatem

Jadziu, jestem, jestem... tylko jak pracuję to rzadziej w tygodniu zaglądam na forum. Dzisiaj chciałam oprysk różom zrobić i obciąć przekwitłe, ale niestety pogoda nie na takie prace. Jadziu może jutro wybiorę się na grzybki, w tygodniu nie mam jak.
Beatko, bardzo się cieszę, że dziwaczki przypadły Ci do gusty i dobrze im u Ciebie.... to naprawdę wdzięczne kwiaty. Pozbieraj sobie nasionka (albo wykop te marchewy). U mnie tylko w niektórych miejscach siałam je, a w innych same wyszły...
Marysiu, ja na przyszły rok muszę swoje bulwy podzielić, bo przypuszczam, że kolosy wyciągnę w tym roku z gruntu

Ewo - ewka36jj, właśnie... za dużo deszczu i nie ma jak i po co pryskać. U mnie na różach też widziałam takie rdzawe plamki, ale w tym roku już wszystko na nich widziałam - mączniaki, pleśnie, plamistości...

Julciu, ale taki średni ten pokaz u mnie... na jednej dzisiaj widziałam tyle pąków, że aż zaskoczona jestem. Tylko nie wiem czy one zdążą zakwitnąć...
Zuziu, ale u mnie to samo na kilku... tzn. kwiaty już są, pąkow też sporo, ale największe to krzaki

Maryniu - marpa a może czerwone mają inny smak i dlatego ich... nie lubimy?

Ewo - ewarost dzisiaj jak przeszłam przez ogród to u wielu róż widziałam jeszcze piękne pąki, aż zaskoczona jestem! Tylko że znowu zapowiadają deszcze i nie wiadomo ile się rozwinie... Ta róża ze zdjęcia to Rosarium U.
Elu, ta pomponowa, to śmieszna taka... czasami jest bardziej biała, a czasami ma przewagę czerwonego. Trudno ją wyczuć...

Krzaczaste dalie...

Heandel bardziej biała teraz

Chippendale

Barbula... jej urody nie odzwierciedli to zdjęcie, ale uwierzcie, to przecudowny krzaczek - jestem zachwycona!

Za nią róże...

Mam dwie barbule, na tej samej rabacie, jednak ta druga dużo mniejsza. nie wiem czemu...

I żeby nie było, ze nie mam czerwonego...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Barbuli nie mam to podziwiam jak u ciebie.
Różyczki śliczne. Chipendale i ja uwielbiam. To cudna róża.
A ta ostania czerwona też piękna. Taka zaroweczka. ;)
Różyczki śliczne. Chipendale i ja uwielbiam. To cudna róża.
A ta ostania czerwona też piękna. Taka zaroweczka. ;)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, aż do wujka G...pobiegłam w sprawie Barbuli, ponieważ kocham niebieskości w ogrodzie.
Śliczności,
ale nie na moją gliniastą działkę.
Szkoda.
Dobrego weekendu!

Śliczności,

Dobrego weekendu!

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, ja w tym roku kupiłam dwie sztuki Barbulii. Chippendale mnie też zachwyca i wcale jej nie jest zimno o tej porze, bo kwitnie sobie jak gdyby nigdy nic...
Lucynko, ja też mam gliniastą ziemie... Zobaczymy jak z zimowaniem będzie.
Pereowskie

Lucynko, ja też mam gliniastą ziemie... Zobaczymy jak z zimowaniem będzie.
Pereowskie

Pozdrawiam, Basia.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
BasiuJa też względem barbuli
Podobnie jak Lucynka i Ania musiałam poczytać o niej... jest pięknym wypełniaczem na rabatce
. Perwoskie mam i też ją lubię, za kolor delikatność i to ze nadal pięknie kwitnie

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Basiu uwielbiam czerwienie w ogrodzie, a ta różyczka jest cudowna
Perowskia również taka rozłożysta szkoda ,ze nie miedzy różami czy daliami ładnie by wyglądała szczególnie przy tej lila .Barbula potrzebuje miejsca ,żeby pięknie wyglądała