Być może w przyszłości nowa odmiana
Re: Być może w przyszłości nowa odmiana
Mirku, piękna ta siewka, strasznie intensywna zieleń, no a do tego ten kompaktowy pokrój, na serio bardzo fajnie się zapowiada i oby tak dalej ;)
W naturze zdecydowanie ładniejsza, niż na fotce... ot, taka mikrochoinka...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mogłaby szybciej rosnąć jak na mój gust, ale w sumie, naprawdę urocza. To kiedy idzie do szczepienia?;)
Nie mogłaby. Bo jakby mogła, to by nie miała tego pokroju.
Pokrojem do Molli podobna, ale kolorek ciekawszy 

a mi jeszcze jakoś 'Alpin Star' przypomina 

Trochę... Ale- na pokrój trzeba poczekać, to jednak bardziej chyba w stożek rośnie. I pączki- u 'Alpin Star' wyrażnie białe- tu nie.
Pożyjemy, zobaczymy...
Pożyjemy, zobaczymy...

-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Mi się zielona bardziej podoba. Rodzicom bym sprezentowała to by sobie wymienili swoją.. 10 lat temu dostali koreankę i wsadzili przed domem, miała być mała. Już jest wyższa niż budynek.
Taki wyp...dek
Czy się czepi?
Czy to WB?
Zobaczymy.
Znalezione na Ab. koreana 'Silberlocke'

Czy się czepi?
Czy to WB?
Zobaczymy.
Znalezione na Ab. koreana 'Silberlocke'

Wspaniały wątek. Przypomiała mi się pstra gałązka na jednej z moich tuj. Zapomiałam o niej.Muszę zobaczyć czy jeszcze jest i czy rosnie.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Niestety - moją szałwię dopadła jakaś choroba grzybowa i w ciągu dwóch dni ją straciłemdawidbanan pisze:

Szkoda, bo była śliczna..
Niestety, mutanty bywają często słabe i bez naszej czujności marnieją.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 maja 2010, o 13:08
Raczej nadopiekuńczość ją zabiła. Podejrzewam, że zostawiona na rabacie przeżyłaby bez szwanku. Tak bywa gdy chcemy przechować w domu rośliny, które potrzebują przerwy, mrozu, zimowego spoczynku. Szkoda, fajnie się zapowiadała
. Może z tej kępy znów coś takiego odbije?

Pozdrawiam, Kaśka
Żeby wątek nie zdechł

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Od dłuższego czasu obserwuję ten watek i podziwiam różne ciekawostki roślinne. Jestem pełna podziwu dla osób, które wynajdują jakieś anomalie roślinne i potrafią z tego uzyskać ciekawą roślinkę. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów.
Ja sama takimi rzeczami nie zajmuję się, ale mam do zaprezentowania cos, co świetnie pasuje do tego tematu.
Jest to siewka świerka białego, która wraz z rodzeństwem przybyła do mnie w 2000r, chyba jako 2- letnia siewka- wtedy wszystkie wyglądały podobnie.
W 2007r już wyraźnie widoczne były różnice- na zdjęciu karzełek ze swoim rówieśnikiem.

aktualnie ten egzemplazr wygląda tak- zdjęcie sprzed dwóch dni.

Wysokość ok. 60-70cm, przyrosty wierzchołkowe dł. do 7cm, boczne mniejsze. Kolor ciemny zielony z odcieniem szaro-niebieskim . Z 10 lat był kulką- teraz ma już wierzchołek. Ciekawe jak wysoki wyrośnie i czy utrzyma temp wzrostu? Nie mam pojęcia., co w ogóle z niego wyrośnie?
Ja sama takimi rzeczami nie zajmuję się, ale mam do zaprezentowania cos, co świetnie pasuje do tego tematu.
Jest to siewka świerka białego, która wraz z rodzeństwem przybyła do mnie w 2000r, chyba jako 2- letnia siewka- wtedy wszystkie wyglądały podobnie.
W 2007r już wyraźnie widoczne były różnice- na zdjęciu karzełek ze swoim rówieśnikiem.

aktualnie ten egzemplazr wygląda tak- zdjęcie sprzed dwóch dni.

Wysokość ok. 60-70cm, przyrosty wierzchołkowe dł. do 7cm, boczne mniejsze. Kolor ciemny zielony z odcieniem szaro-niebieskim . Z 10 lat był kulką- teraz ma już wierzchołek. Ciekawe jak wysoki wyrośnie i czy utrzyma temp wzrostu? Nie mam pojęcia., co w ogóle z niego wyrośnie?