Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bernadetko,jak tam miewa się krzywa jabłoń?
Wszystko wyoglądałam i skalniak jak tylko się rozbuja to będzie widok ;:154
Migdałek?a może trzeba go przyciąć?

PS
Widziałam w tle domek.Piękny ;:154
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

hehe Madziu - byłby ładniejszy - gdyby ta ekipa wywiązała się ze zobowiązań i położyła mi elewację - a tak to tylko pustaki :( :( :( :( :( .. i pieniądze powoli się upłynniają :)
A szkoda :(
Miło mi , że przyszłaś.. ja właśnie byłam u Ciebie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dynka, jeżeli uzbroisz się w cierpliwośc, to chętnie podzielę się - kiedy mi się rozrosną :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu - a pomyslalaś ile mnie czeka plewienia ???
:D :D :D :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Bernadetko,jeszcze będzie piękny.Tak jak sobie wymarzyłaś.A to że teraz widać pustaki,to nie szkodzi.Ładniutki jest,oj ładniutki :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fox pisze:No prosze aż musze napisać kilka słów :) przede wszystkim wyrzuć z tytułu tego niemowlaka :) bo jak się ogląda to aż się robi przykro :) :) to co będzie jak ten niemowlaczek podrośnie i zacznie raczkować :) Miriam wg. mnie jest superosko, oglądałem wcześniej ,ale nie śmiałem zabierać głosu, a serduszka i u mnie zaczynaja kwitnąć, różowa i biała, różową mam serduszka wspaniałe, a białą serduszka okazałe, a po za tym zrobiło się troche cieplej i zapewne wegetacja ruszy z kopyta, u mnie jest troche świeżych roslinnych nabytków. Te mini iryski już mają pączki :)
Pozdro i życzę miłego plewienia ;)

Jacku ile ja sie uczę od Ciebie :) Nawet nie widziałam że jest serduszka wspaniała i okazała :) Muszę przyjrzeć się dokładniej jak Ci zakwitnie :)
A ja niecierpliwie czekam na kwiaty irysków.
Jakie masz nowe nabytki ?
Sama chyba nie mogę zmienić tytułu wątku - muszę poprosić chyba Admina. Ale uwierz, obsadzone mam tylko obrzeża i to nie wszystkie - i hostowisko pod wierzbą płaczącą. Oraz skalniak - jedną jego część. Na fotce z ogólnym widokiem jest widoczny przejazd wzdłuż skalniaka , dla samochodów z materiałem budowlanym. A reszta ogrodu to trawa, rozplantowana ziemia, chwasty - i jak miałabym smiałość przy waszych wspaniałych ogrodach nazwać to niezagospdarowne coś inaczej ??????????

Docelowo będzie się nazywała Ogród z Krzywą Jabłonią - ale kiedy zamieni się w prawdziwy ogród to nie wiem :)

A do plewienia zapraszam chętnyh :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madziu - to miał byc niski dom- a wyszło inaczej - bo przy kopaniu ław pojawiła sie woda i musielismy podnieść go o metr , potem murarze doradzili mi, zebym nna poddaszu dała 4 pustaki a nie 3 jak było w planach - i znów do góry :)

A ekipa robiaca dach, stwierdziła, że narysowany jest zbyt płaski i zrobiła wyższy :lol: :lol: :lol: - teraz wiem , że poprzedni byłby lepszy - ale wtedy nie wiedzieliśmy :) .

I tak wyszedł taki większy - ale jast bardzo wygodny i fajnie w środku rozplanowany. Zobaczymy po przeprowadzce jak zda egzamin w życiu codziennym.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Bernadetko wstałam rano żeby przejść się po Twoim ogrodzie. Masz piękne miejsce izapowiada się kolejny wspaniały ogród. Skalniak imponujący! Jak to będzie cudnie wyglądało jak rośiny się rozrosną! - a zobaczysz jak to szybko nastąpi.
Oglądałam twoje kamienie - zupełnie inne jak moje polne autentycznie zbierane wiosną na okolicznych polach!
Ale wszystkie kamienie mają swój niepowtarzalny urok - bo są naturalne, kończę bo spóźnię się do pracy. Pozdrowienia z Wybrzeża Maria-AMBA
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Bernadettko,
staram sie nie mysleć o czarnej stronie ogrodu "pieleniu", miejmy nadzieję że zielsko bedzie dla nas łaskawe w tym roku,
Pozdrowionka,

:roll:
PS.
Oj jakie fajne słoneczko szkoda że do pracy trzeba iść
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Śliczne te rojniczki takie ogniste. Bardzo mi się podobają te czerwone na fotce 198,201,202 ale 198 to chyba to samo co 202 fotka ;)

Powiedz zainteresował mnie twój domek ;) Ile ma metrów jak on wygląda? My też sobie wybraliśmy płaski domek ale te wody u nas też są dość nisko (tak mi się wydaje) Skąd mieliście projekt?
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :)

Mario - mój M. dziś nie przyjechał do domku, został na budowie, żeby zrobić jak najwięcej. Jutro powinnam już coś wiedzieć :)
dziękuję za wizytę i zapraszam częściej :)

JSZFRED witaj :) - a u mnie dziś padało, mżyło i było nieciekawie. Ja jadę jutro na budowę i sprawdzę, jak moje roślinki się sprawują :)

harwi dziękuję za uważne oglądanie fotek - już poprawiłam.

Mój dom jest duży 13x11 metrów. (chyba :oops: ) - jak pojadę to zrobię fotki i ci prześlę. Nie mam jeszcze elewacji - i nie wygląda tak ładnie jak marzyłam.
Mam piwnice pod więcej nić 3/4 domu. potem parter - salon, jadalnia ( w eklerku) i kuchnia na otwarej przestrzeni, spiżarnia, łazienka , wc i pokój syna od północy, nasza sypialnia i garderoba oraz pokój do pracy ( mały) od południa.
Taras dolny i górny. Na połpiętrze garderoba i na poddaszu podobnie jak na dole. Nie mam w palnach wykańczania góry. Jest odcięta.
Po prostu, jak rysowalismy plany, to wykonawca powiedział , że niewiele drożej z poddaszem zamieszkanym, a potem nie trzeba zmieniać planów itd.
Kiedy byłam w ciązy - moim zadaniem było - leżenie - spędziłam w łóżku pół roku, ogladałam rózne projekty i narysowałam swój plan domu - architekt tylko to poprawił, rozmierzył i podpisał się.
Dom miał być niski i bez schodów praktycznie- niestety nie udało się ich uniknąć, ale mam ich niewiele, nie ma żadnych półpięter. Zresztą jak uda mi się zrobić fotki to ci podeślę, jeżeli chcesz. :)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Zresztą jak uda mi się zrobić fotki to ci podeślę, jeżeli chcesz.
Pewnie naprawde mnie to interesuje :D My tez kombinujemy płaski ale niestety nasza działka jest dość wąska 23m i z tego trzeba odliczyć 4 m od płotu wiec nie za duzo zostaje i będziemy musieli z poddaszem zamieszkanym coś wybrać ale bez piwnicy. Też oglądam projekty, katalogi mam ich caaała stertę ;) Jak czytam co napisałaś to bardzo mi się to podoba. Garderoba sypialnia tarasy ehh Sie rozmażyłam. A pokój na roślinki ihhi A garaż też macie? Długo już się budujecie? Ok zrób foteczki poczekam niecierpliwie. :oops:
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Cudne Rojniki :P :P :P Od tamtego roku na nie choruję :wink:
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Harwi - zdjęcia powinny yć na początku przyszłego tygodnia. Dziś ustawiali mi meble w kuchni . ładne - cieszę się :) , ale byłam tylko na chwilkę na budowie :(
Garaż mam w piwnicach. Budujemy już dośc długo - ale jednocześnie zmienialismy mieszkania, remontowalismy je - no i trzeba było je opłacać.
To będzie moja 5 przeprowadzka :(

Witaj w moim ogrodzie RoksiSK i mnie podbily serce rojniki. są niesamowite w swoim pięknie - jak podrosną będę się dzielić , ale teraz to pojedyńcze różyczki sadzone jesienią i teraz. Jeszcze nie ma czym się dzielić.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

205. jeszcze raz niezapominajka - jej kolor jest przeuroczy :)
Obrazek

206. Orlik zakwitnie mi w tym roku :)
Obrazek

207. A nazwy tej roślinki nie znam :(
Obrazek

208. Niezapominajka i ....?
Obrazek

209. Rabatka obok tarasu
Obrazek
Zablokowany