Na starym po nowemu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu

Post »

Beatko, przecudne lilie!!! ;:215 ;:167 ;:196
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wiesiu - ;:180
Udały mi się te olbrzymy, super są. A jak pięknie pachną te drzewiaste - no rewelacja. Lilie wreszcie zaczynają pokaz ;:138
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne kwitnienia ;:63 śliczna czarnuszka, też ją zamierzam siać na przyszły rok - pamiętam ją z dzieciństwa, ale tylko niebieską, była w mieszance kwiatów ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko, ja tę czarnuszkę posiałam tylko raz - trzy lata temu. Teraz już sama dba o siebie. Ale dopiero w tym roku widzę tę różową. Też siałam z miksu, wyrosła z przewagą niebieskiej, a biała pojawiała się tylko sporadycznie. Stale mam ją tylko w tym jednym miejscu. Fajnie, bo się pojawiają jej śliczne koperkowe listeczki zaraz po tulipanach i hiacyntach.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No śliczności Beatko ;:167 lilie, floks, ślazówkę muszę w przyszłym roku wysiać ;:215 i róże ale zawilce i liatry to u mnie jeszcze nie kwitną ;:185
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczna ta biała różyczka, z takim kulistym środeczkiem. Bardzo lubię takie środki, są jak gałka lodów ;:oj
Teraz nawąchasz się kwiatków, a na jesieni będziesz chrupać winogronka :heja Smacznego :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lilie i róże śliczności (nie będę wspominać o kolorach, bo znowu pojedziemy po bandzie... ;:306 :;230 ;:306 :;230 )
Beatko zawilce japońskie masz w słońcu? Jak sobie radzą?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, liatra wcześnie zakwitła ale za to budleja się bardzo ociąga i niebieska lobelia ogrodowa także. Na szczęście dowiedziałam się wczoraj, że mam takie rudbekie, które późno kwitną. Bo byłam u znajomej, od której je mam i wszystkie inne jej pięknie już kwitną, a te jeszcze w pąkach. Na jesień wezmę sobie też te wcześniejsze :tan
A ślazówka ma takie duże kwiaty - no trzeba ją siać, koniecznie. Jakby co to z niej nasiona będę mieć na pewno :uszy

Iwonko - no Chopin skradł moje serce i to od pierwszego kwitnienia. A tak nieśmiało tę różę zamawiałam... Cudne gałeczki lodów waniliowych... ;:108 Dobrze, że szybko się nie topią :tan
A z winogronami to zawsze wielka niewiadoma - kto będzie pierwszy - kosy, szpaki czy ja :;230

Basiu - i potem się dziwić, że w zamówieniach kolory są pomylone ;:306
Ten duży zawilec japoński jest w pełnym słońcu, cały dzień. Nigdy go nie podlewałam, nawet w upały. Mam jeszcze maluśkiego pojedynczego ale łapie troszkę cienia od innych roślin. Z tego co widzę, to różnią się ilością kwiatów i kolorem oraz ułożeniem liści. Ten w większym cieniu kwitnie nieco słabiej ale ma za to piękny ciemny kolor liści. I te liście są troszkę inaczej ułożone - wyniosłe jakby bardziej. więc świetnie sobie radzi i w słońcu i w półcieniu.
Z ręką troszkę lepiej - ale ciiiiiii bo już Ci tak kiedyś pisałam i się zaczęło od nowa.....
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, ile różności. Pięknie kwitnie ślazówka, zawsze ją lubiłam . Lilie piękne, a jaki krwawnik i śliczny kolorek floksa ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wielu amatorów szykuje się na Twoje winogrona ;:oj Muszą być pyszne :tan
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Wiem, że wszyscy już to pisali, ale... ależ ta szałwia otwarta jest piękna! Ma niezwykły kolor kwiatów ;:oj Chyba przypoluję na nią w przyszłym roku. W tym roku wysiewałam szałwie po raz pierwszy (szałwię błyszczącą 'Magic Fire' oraz szałwię trójbarwną) i całkiem mi się udały. Myślałam, że są trudniejsze w uprawie. Ciekawe jak sprawuje się ta odmiana :)

A Twój ogród wygląda przecudnie! Kwiaty dorodne, grona dojrzałe, a wszystko tak zdrowo wyglądające! Nic tylko wypoczywać na łonie natury ;:333
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje zawilce też jeszcze śpią chyba są te późniejsze lecz widzę ,że Casandra pokazuje paki.Gdzieś z oddali słychać grzmoty ,ciekawe czy do mnie coś z tego dojdzie .Zrobiłam fotkę Amistad lecz jak wrzuciłam na kompa to fotka była niewyraźna .Jutro zrobię następną.Kiedyś miałam mnóstwo Ślazówki i nie wyobrażałam sie ogrodu bez niej .Teraz nie mam na nią miejsca ;:174 jak na razie chyba ,ze wyprowadzę większość jesiennych astrów z ogródka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karola - floksik daje kolorem po oczach na rabacie :tan
Teraz kwitnie chyba najwięcej roślin w jednym momencie - i stale coś się przyłącza do biesiady... Niecierpliwie czekam na rudbekie.

Iwonko - no z tego wynika, że tak, - że te winogrona są pyszne ;:306 Ale tylko raz zdążyły dostać swojego kolorku, bo to są te bardzo ciemne. Często ptaki nie czekają aż grona będą dojrzałe, tylko je od razu obskubują.

Aniu - ta szałwia otwarta na pewno jest bardzo łatwa, tylko najtrudniej jest zdobyć jej nasiona. Wprawdzie dopiero w drugiej połowie lata cieszy swymi cudnymi kwiatami. Ale kwitnie długo.
Za białą też poluję.
A w ogrodzie mam jak mam może tylko dlatego, że są to same łatwe rośliny i do pielęgnowania i do zimowania ;:108
No i jeszcze jeden sekret zdradzę ;:306 - każda roślinka ma swojego stróża, niektóre to nawet po kilku stróżów - mowa tu o chwastach.... :;230 Roślinki zapewni nie czują się opuszczone, szczególnie ostatnio ;:306
A o wypoczywaniu na łonie natury na razie nie ma mowy - praca zabiera mi 13 godzin z doby - prawie 5 godzinek to utrudniony dojazd... Ale na szczęście jestem jeszcze przed urlopem i wtedy sobie to odbiję....

Jadziu - a u mnie też taki lipce plecień co w ciągu dnia poprzeplata - trochę burzy i deszczu, no i trochę lata....
Właśnie grzmi, tym razem u mnie.
Ślazówka i za większą donicę też Ci podziękuje.... ;:3
Idę do Twojego ogrodu ale zamykam oczy aby królowej afrykańskiej nie zobaczyć, bo bardzo mnie korci.... :uszy
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękna slazowka i liatra ;:138 . Liatry miałam to coś mi je zjadło :evil: . Róże masz piękne , lilie cudowne. U mnie każda roslinka też ma jakiegos kompana chwastowego ;:306 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakwitł Ci może ten biały dzwonek jeszcze raz?
U mnie stała biała wieża, był z tydzień przerwy i teraz po kilka kwiatków wytwarza i robi nasionka :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”