Karola - floksik daje kolorem po oczach na rabacie
Teraz kwitnie chyba najwięcej roślin w jednym momencie - i stale coś się przyłącza do biesiady... Niecierpliwie czekam na rudbekie.
Iwonko - no z tego wynika, że tak, - że te winogrona są pyszne

Ale tylko raz zdążyły dostać swojego kolorku, bo to są te bardzo ciemne. Często ptaki nie czekają aż grona będą dojrzałe, tylko je od razu obskubują.
Aniu - ta szałwia otwarta na pewno jest bardzo łatwa, tylko najtrudniej jest zdobyć jej nasiona. Wprawdzie dopiero w drugiej połowie lata cieszy swymi cudnymi kwiatami. Ale kwitnie długo.
Za białą też poluję.
A w ogrodzie mam jak mam może tylko dlatego, że są to same łatwe rośliny i do pielęgnowania i do zimowania
No i jeszcze jeden sekret zdradzę

- każda roślinka ma swojego stróża, niektóre to nawet po kilku stróżów - mowa tu o chwastach....

Roślinki zapewni nie czują się opuszczone, szczególnie ostatnio
A o wypoczywaniu na łonie natury na razie nie ma mowy - praca zabiera mi 13 godzin z doby - prawie 5 godzinek to utrudniony dojazd... Ale na szczęście jestem jeszcze przed urlopem i wtedy sobie to odbiję....
Jadziu - a u mnie też taki lipce plecień co w ciągu dnia poprzeplata - trochę burzy i deszczu, no i trochę lata....
Właśnie grzmi, tym razem u mnie.
Ślazówka i za większą donicę też Ci podziękuje....
Idę do Twojego ogrodu ale zamykam oczy aby królowej afrykańskiej nie zobaczyć, bo bardzo mnie korci....