Jest już wiosna!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Gdzieś w swoim wątku pisałaś Marysiu, o piwonii drzewiastej, której pędy zamierają na zimę. To jest piwonia ITOH. Rośnie jak drrzewiasta, ale kwitnie na jednorocznych pędach w odróżnieniu od drzewiastej, która kwitnie na pędach dwuletnich. Przynajmniej tak wyczytałam u dobrego wujka googla 

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, niektórzy dzielą sianie dyniastych na te o długiej i krótszej wegetacji, ale ja nie mam czasu na takie kombinacje więc wysiałam wszystko naraz, w zasadzie można jeszcze poczekać do 15-20, ale ja mam ten tydzień zawalony lekarzami, weekend też, bo przyjeżdża do mamy rodzina z...Krakowa
, a moja mama chorutką osobą jest, na pierwszej grupie inwalidzkiej, więc muszę tam być i zapewnić obsługę, brat mi będzie pomagał, ale wiadomo jak to chłop 
A przy okazji siania dyniek wrzuciłam do ziemi cukinię, jedną, bo reszta pójdzie od razu do gruntu, ale dostałam kilka nasionek cukinii Rugosa Friulana i chciałabym jej spróbować, a że u mnie już ślimory w najlepsze się panoszą, wolę zrobić rozsadę, i patisonka też wrzuciłam do ziemi, i jeszcze cucamelona
Dobrej nocy

A przy okazji siania dyniek wrzuciłam do ziemi cukinię, jedną, bo reszta pójdzie od razu do gruntu, ale dostałam kilka nasionek cukinii Rugosa Friulana i chciałabym jej spróbować, a że u mnie już ślimory w najlepsze się panoszą, wolę zrobić rozsadę, i patisonka też wrzuciłam do ziemi, i jeszcze cucamelona

Dobrej nocy

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko tak pisałam bo ktoś pytał, a ja to wyczytałam u nas na FO w wątku o piwoniach drzewiastych
Iwonko to będziesz gościć Krakusów
Pomóż mamie a to przecież i Twoja rodzina
To ja Ci się pochwalę, że kiedyś zrobiłam próbę kiełkowania na wacikach i jakieś stare nasiona cukinii czy patisona oraz jakichś ogórków wrzuciłam do ziemi, a jako że wyrosły spore poszły do tunelu i zobaczymy co z tego będzie
Dyńki też posieję hurtem
No to żeby Ci rodzinach nie dała zanadto w kość 

Iwonko to będziesz gościć Krakusów

To ja Ci się pochwalę, że kiedyś zrobiłam próbę kiełkowania na wacikach i jakieś stare nasiona cukinii czy patisona oraz jakichś ogórków wrzuciłam do ziemi, a jako że wyrosły spore poszły do tunelu i zobaczymy co z tego będzie

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,nasiona ogórków czym są starsze tym lepiej kiełkują ,u mnie bardzo zimno i leje cięgiem ,nie da się nic robić w ogrodzie ,więc po południu,pojechaliśmy do koleżanki na urodziny ,rodzina zrobiła jej niespodziankę i przyjęcie ,jak weszła i zobaczyła tyle gości to się biedna popłakała ze szczęścia ,bo nic nie wiedziała o imprezie ,było bardzo sympatycznie ,nie wiem jak jutro będę robić te paczki jak tak będzie dalej lało,a bardzo chciałabym je skończyć jak najszybciej,pozdrawiam i dobrej nocki życzę 

Znów mi się Marysiu zgubiłaś,ale już Cię znalazłam
Teraz sobie pooglądam Twoją wiosnę 

Pozdrawiam Amelia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu ciocia ucałowana, pięknego tygodnia życzę 

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Marysiu witaj w poniedziałek
. Pogoda nam się nie udała
...ale co tam ciepła kurtka i można coś iść robić ;). A pytałaś może o namiary na mąkę?

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- 100p
- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, pozwol ze sie przywitam i przyznam ze czytam regularnie i ogladam Twoj ogrod i Twoje spostrzezenia:) milego dnia!
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znowu bezcenne rady, poczytałam o mniszku lekarskim
.Dzięki Marysiu. 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu jak się czujesz?, pewnie odpoczywasz po ciężkim dniu 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Wiem, Marysiu, że Ty cierpiąca dzisiaj, wobec tego nie będę Ci zawracała głowy.

Odpocznij sobie i wróć jutro w pełni sił.

Odpocznij sobie i wróć jutro w pełni sił.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Witaj Marysiu
Większość ludzi zazwyczaj czeka na weekend a ja właśnie ich najbardziej nie lubię, bo nadrabiam zaległości w sprzątaniu i gotowania dużo i marzy mi się taki weekend, żeby wyjechać na calutkie dwa dni i nie musieć nic robić
Miłego wieczorku Tobie życzę

Większość ludzi zazwyczaj czeka na weekend a ja właśnie ich najbardziej nie lubię, bo nadrabiam zaległości w sprzątaniu i gotowania dużo i marzy mi się taki weekend, żeby wyjechać na calutkie dwa dni i nie musieć nic robić

Miłego wieczorku Tobie życzę

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- Maska
- Kontakt:
Witam Miłych Gości!
Miałam dzisiaj przejścia dentystyczne i dopiero teraz jestem w stanie funkcjonować
Martusiu dzisiaj cały dzień nie padało to pewnie ziemia obeschnie i paczki zrobisz. Ja też borę się na wysyłanie paru przesyłek, bo obiecywałam już jakiś czas temu ale ciągle coś staje na przeszkodzie. Nie wiem jak będzie z Twoimi roślinkami bo Cassandra rośnie w oczach
ale jest w doniczce
Jaka fajna niespodzianka nie pogniewałabym się na taką, bo ja zawsze muszę się utyrać
Każdy lubi domowe przysmaki, więc kupowane nie wchodzą w rachubę. Miłego wieczoru i spokojnej nocy 
Amelciu ja się tak łatwo nie zgubię więc zawsze jest nadzieja na Twoje odwiedziny
Iwonko nawet nie wiesz jak się cieszę
Agatko pw dostałaś, a ogród musiał dzisiaj ustąpić miejsca dentyście
Zamiast przyjemności cierpienie
Asikowo czy masz na imię Asia? witam Cię serdecznie i jest mi ogromnie miło że się odezwałaś . Zapraszam serdecznie
Dorotko właściwie zawsze chemię stosowałam z oporami, ale jak zaczęła drożeć niewspółmiernie czasem do skuteczności to szperam po necie. Kiedyś nie było chemii, a kwiatki rosły piękne i zdrowe
Iwonko już dobrze, ale kiepsko było, starzeję się chyba
Lucynko już otrzepałam skrzydełka
i pochwaliłam się gadżetami, które wszystkim się spodobały i nie chcieli wierzyć że to Kina
bo naprawdę są gustowne, bardzo Ci jeszcze raz dziękuję
Będą mi Ciebie przypominać w ogrodzie 
Aniu jaka śliczna dziewczyna jesteś
bardzo ładny awatarek
Kiedyś będziesz wspominać ten czas z rozrzewnieniem, ale rozumiem Twoje marzenie o dniach wypoczynku. Postaraj się organizować wspólne wyjazdy z mężem i dziećmi choćby krótkie, bo ciężko pracujecie więc potrzebna jest odskocznia
Ja Tobie również życzę miłego wieczoru i pogodnego jutrzejszego dnia 
Miałam dzisiaj przejścia dentystyczne i dopiero teraz jestem w stanie funkcjonować

Martusiu dzisiaj cały dzień nie padało to pewnie ziemia obeschnie i paczki zrobisz. Ja też borę się na wysyłanie paru przesyłek, bo obiecywałam już jakiś czas temu ale ciągle coś staje na przeszkodzie. Nie wiem jak będzie z Twoimi roślinkami bo Cassandra rośnie w oczach

Amelciu ja się tak łatwo nie zgubię więc zawsze jest nadzieja na Twoje odwiedziny

Iwonko nawet nie wiesz jak się cieszę

Agatko pw dostałaś, a ogród musiał dzisiaj ustąpić miejsca dentyście

Asikowo czy masz na imię Asia? witam Cię serdecznie i jest mi ogromnie miło że się odezwałaś . Zapraszam serdecznie

Dorotko właściwie zawsze chemię stosowałam z oporami, ale jak zaczęła drożeć niewspółmiernie czasem do skuteczności to szperam po necie. Kiedyś nie było chemii, a kwiatki rosły piękne i zdrowe

Iwonko już dobrze, ale kiepsko było, starzeję się chyba

Lucynko już otrzepałam skrzydełka

Aniu jaka śliczna dziewczyna jesteś

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Kontakt: