Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Gdzieś w swoim wątku pisałaś Marysiu, o piwonii drzewiastej, której pędy zamierają na zimę. To jest piwonia ITOH. Rośnie jak drrzewiasta, ale kwitnie na jednorocznych pędach w odróżnieniu od drzewiastej, która kwitnie na pędach dwuletnich. Przynajmniej tak wyczytałam u dobrego wujka googla ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, niektórzy dzielą sianie dyniastych na te o długiej i krótszej wegetacji, ale ja nie mam czasu na takie kombinacje więc wysiałam wszystko naraz, w zasadzie można jeszcze poczekać do 15-20, ale ja mam ten tydzień zawalony lekarzami, weekend też, bo przyjeżdża do mamy rodzina z...Krakowa :D , a moja mama chorutką osobą jest, na pierwszej grupie inwalidzkiej, więc muszę tam być i zapewnić obsługę, brat mi będzie pomagał, ale wiadomo jak to chłop :wink:
A przy okazji siania dyniek wrzuciłam do ziemi cukinię, jedną, bo reszta pójdzie od razu do gruntu, ale dostałam kilka nasionek cukinii Rugosa Friulana i chciałabym jej spróbować, a że u mnie już ślimory w najlepsze się panoszą, wolę zrobić rozsadę, i patisonka też wrzuciłam do ziemi, i jeszcze cucamelona :D
Dobrej nocy ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko tak pisałam bo ktoś pytał, a ja to wyczytałam u nas na FO w wątku o piwoniach drzewiastych :D

Iwonko to będziesz gościć Krakusów ;:306 Pomóż mamie a to przecież i Twoja rodzina :D
To ja Ci się pochwalę, że kiedyś zrobiłam próbę kiełkowania na wacikach i jakieś stare nasiona cukinii czy patisona oraz jakichś ogórków wrzuciłam do ziemi, a jako że wyrosły spore poszły do tunelu i zobaczymy co z tego będzie :lol: Dyńki też posieję hurtem ;:218 No to żeby Ci rodzinach nie dała zanadto w kość ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nasiona ogórków czym są starsze tym lepiej kiełkują ,u mnie bardzo zimno i leje cięgiem ,nie da się nic robić w ogrodzie ,więc po południu,pojechaliśmy do koleżanki na urodziny ,rodzina zrobiła jej niespodziankę i przyjęcie ,jak weszła i zobaczyła tyle gości to się biedna popłakała ze szczęścia ,bo nic nie wiedziała o imprezie ,było bardzo sympatycznie ,nie wiem jak jutro będę robić te paczki jak tak będzie dalej lało,a bardzo chciałabym je skończyć jak najszybciej,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Znów mi się Marysiu zgubiłaś,ale już Cię znalazłam :wink: Teraz sobie pooglądam Twoją wiosnę :D
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ciocia ucałowana, pięknego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu witaj w poniedziałek :). Pogoda nam się nie udała :(...ale co tam ciepła kurtka i można coś iść robić ;). A pytałaś może o namiary na mąkę?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, pozwol ze sie przywitam i przyznam ze czytam regularnie i ogladam Twoj ogrod i Twoje spostrzezenia:) milego dnia!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znowu bezcenne rady, poczytałam o mniszku lekarskim :wink: .Dzięki Marysiu. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu jak się czujesz?, pewnie odpoczywasz po ciężkim dniu ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wiem, Marysiu, że Ty cierpiąca dzisiaj, wobec tego nie będę Ci zawracała głowy. ;:168 ;:168
Odpocznij sobie i wróć jutro w pełni sił. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witaj Marysiu :wit
Większość ludzi zazwyczaj czeka na weekend a ja właśnie ich najbardziej nie lubię, bo nadrabiam zaległości w sprzątaniu i gotowania dużo i marzy mi się taki weekend, żeby wyjechać na calutkie dwa dni i nie musieć nic robić ;:224
Miłego wieczorku Tobie życzę ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Miłych Gości!

Miałam dzisiaj przejścia dentystyczne i dopiero teraz jestem w stanie funkcjonować :wink:

Martusiu dzisiaj cały dzień nie padało to pewnie ziemia obeschnie i paczki zrobisz. Ja też borę się na wysyłanie paru przesyłek, bo obiecywałam już jakiś czas temu ale ciągle coś staje na przeszkodzie. Nie wiem jak będzie z Twoimi roślinkami bo Cassandra rośnie w oczach ;:oj ale jest w doniczce ;:333 Jaka fajna niespodzianka nie pogniewałabym się na taką, bo ja zawsze muszę się utyrać :wink: Każdy lubi domowe przysmaki, więc kupowane nie wchodzą w rachubę. Miłego wieczoru i spokojnej nocy Obrazek

Amelciu ja się tak łatwo nie zgubię więc zawsze jest nadzieja na Twoje odwiedziny Obrazek

Iwonko nawet nie wiesz jak się cieszę Obrazek

Agatko pw dostałaś, a ogród musiał dzisiaj ustąpić miejsca dentyście ;:306 Zamiast przyjemności cierpienie ;:145

Asikowo czy masz na imię Asia? witam Cię serdecznie i jest mi ogromnie miło że się odezwałaś . Zapraszam serdecznie Obrazek

Dorotko właściwie zawsze chemię stosowałam z oporami, ale jak zaczęła drożeć niewspółmiernie czasem do skuteczności to szperam po necie. Kiedyś nie było chemii, a kwiatki rosły piękne i zdrowe Obrazek
Iwonko już dobrze, ale kiepsko było, starzeję się chyba ;:306

Lucynko już otrzepałam skrzydełka :heja i pochwaliłam się gadżetami, które wszystkim się spodobały i nie chcieli wierzyć że to Kina :D bo naprawdę są gustowne, bardzo Ci jeszcze raz dziękuję ;:196 ;:167 Będą mi Ciebie przypominać w ogrodzie Obrazek

Aniu jaka śliczna dziewczyna jesteś ;:167 bardzo ładny awatarek ;:333 Kiedyś będziesz wspominać ten czas z rozrzewnieniem, ale rozumiem Twoje marzenie o dniach wypoczynku. Postaraj się organizować wspólne wyjazdy z mężem i dziećmi choćby krótkie, bo ciężko pracujecie więc potrzebna jest odskocznia :D Ja Tobie również życzę miłego wieczoru i pogodnego jutrzejszego dnia ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej ;:196
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko Obrazek to chwilowa niedyspozycja więc już czuję się lepiej ;:224 trochę za sprawą p/bólowych, ale za to oczy mi się zamykają ;:19 Bardzo dziękuję ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”