Aneczko jak wiesz pisałam do F, co odpisali też wiesz, Pan się już więcej nie odezwał.
Dla mniej "wtajemniczonych" - twierdza, że u nich wszystko jest ok, a pierwsze kwiaty mogą odbiegać od tych właściwych.
Jak na razie kwiaty były cztery, ostatni pokazałam Wam w którymś z poprzednich postów. Został już tylko jeden pączek do rozwinięcia... Mam nadzieję, że jednak się okaże, że to Garden of Roses!
Baśka dzięki, warzywnik jest w sam raz na potrzeby moje i moich rodziców
Róże w tym roku szaleją, cieszę się, bo jest co pokazywać (w końcu!!)
Aluś nie to, żebym nie miała lilii wcale. Mam i jak tylko zakwitną to na pewno pokażę.
U mnie kolejność chorób jest następująca: różyczka, dalioza, klematisomania, liliowcoza i dopiero później lilioza
Magduś mówisz o kosmosie Rose Bonbon

Wysiałam go nawet w tym roku razem z Purity, Double Click i Sea Shells, no i czekam na kwiaty. Jak na razie tylko Purity kwitnie
Kanadyjczyka muszę ujarzmić, na razie nie rośnie jakoś silnie, ale muszę przypilnować i też na dwa pędy wyprowadzić.
Zostawić wilk pod pierwszym gronem a resztę wywalić?
Kanadyjczyków mam 8 sztuk.
Dziś zauważyłam też pierwszy pomidor na Hektorze F1.
W warzywniku teraz schodzą najbardziej buraki liściowe, rewelacyjne na koktaile zielone
Ja też się zastanawiam, jak te moje rośliny wytrzymają tydzień beze mnie
Gabi zobacz teraz, taka Cinderella Ci pasuje?
Pashmina wytrzymała na deszcz, ona podobnie jak Eden się zachowuje, takie mam wrażenie.
W ogrodzie grasuje nornica

Rudolf na nią poluje, ale na razie jakoś tak mocno leniwie do tego podchodzi
Zrobiła sobie korytarz pod Allbrighton Rambler, powojnikami i magnolią

Oby jak najszybciej ją złapał.
W ogrodzie już znów sucho, mimo ostatnich deszczy. Na szczęście zapas deszczówki jest i jutro od wczesnego ranka w planach podlewanie.
Kilka portrecików z dzisiejszego obchodu.
Sir John Betjeman
Wildeve tuz tuż
The Lady of the Lake, ma cudowny zapach, kwiaty większe niż Allbrighton
Zakwitła wreszcie Giardina
Herzogin Christiana coraz ładniejsza, tylko zapachu jakoś nie czuję
Eden Rose
Chopin
Blaze Superior
I rabata różana