Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aneczko ja też nie lubię wpuszczać ema do mojego królestwa, a jeśli już muszę to stoję nad nim i powtarzam co chwila "uważaj na gałązki, uważaj na lilie, uważaj i uważaj" ;:306 , a on i tak tu przydepnie, tam kopnie... Potem sama wchodze na rabatę "na paluszkach" jak balerina, a on z pretensjami "o, mnie to nawet zbliżyć sie nie da, a sama w sam środek weszła" ;:306 To nic, że on z brzegu większych szkód narobi niż ja łażąc centralnie po rabacie ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

clem3 pisze:Aneczko ja też nie lubię wpuszczać ema do mojego królestwa, a jeśli już muszę to stoję nad nim i powtarzam co chwila "uważaj na gałązki, uważaj na lilie, uważaj i uważaj" ;:306 , a on i tak tu przydepnie, tam kopnie... Potem sama wchodze na rabatę "na paluszkach" jak balerina, a on z pretensjami "o, mnie to nawet zbliżyć sie nie da, a sama w sam środek weszła" ;:306 To nic, że on z brzegu większych szkód narobi niż ja łażąc centralnie po rabacie ;:224
;:306 opis idealnie pasuje do mojej sytuacji ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu kolory i kształty kwiatów cudne, ;:oj ale zdjęcia róż i ich liczba to dopiero widok. :shock: Powojniki już takie pędy mają. ;:215 Przy kopaniu rób jak ja, stawiam stopy i M pozwalam tylko po swoich iść. ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

aneczka1979 pisze: Już ja powiem temu swojemu Abrahamowi, że musi rosnąć, bo jak nie to dostanie kopa w karton i poleci do Ciebie... który to już..? Czwarty by chyba był u Ciebie, co? ;:224
Póki co, Abrahamy mam dwa, ale intuicja mi podpowiada, że być może będzie i trzeci ;:224
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Aniu w jakim sklepie zamówiłaś takie piękne sadzonki ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

WOW, Aniu, gdzie ty zmieścisz takie wielkie okazy różane i to w takiej ilości ;:oj
No jest czego pozazdrościć, szczególnie że ja w tym roku nie kupiłam ani jednej róży ;:306 Się porobiło :;230
Ale faktycznie F. przysyłała zawsze dorodne sadzonki, muszę im to przyznać.

to powodzenia w sadzeniu :wit Oby pogoda dopisała w weekend, czyli zachmurzenie najlepsze do sadzenia róż :;230
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - ale dałaś czadu! Fantastyczne sadzonki, wszystkie! I można? Można! Pamiętaj, że zanim zaczniesz sadzić, musisz biec do warzywnika po banany. W ubiegłym tygodniu potrzebowałam ich tyle, że nawet mój psiak się nimi żywił. :;230 Oby tylko zrobiło się choć troszkę słoneczniej, wtedy przyjemniej się sadzi.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, zamówienie -petarda, a sadzonki bardzo ładne, o czym przekonałam się na własnej skórze. Szkoda, że ja nie mam koleżanki do wspólnych zamówień. Próbowałam ostatnio skusić szwagierkę na zamówienie z Bylinowego.. ale najpierw przeciągała ostateczne zamówienie tylko po to żeby stwierdzić, że nie stać ją na takie drogie kwiaty.. Dwa dni później kupiła w podobnych pieniądzach na ryneczku.. Szkoda, bo przesyłka na pół to już dużo ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Ty chyba z eMem te dołki pod róże kopiesz, że Cię tutaj nie ma ;:306 . Róż zazdroszczę ale kopania nie ;:224 . Dobrze, że ja jakoś się z tym szybko uporałam i mam teraz spokój. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Byłam wczoraj na działeczce posadziłam 10 róż! Obrazek Każda dostała skórkę od banana lub połowę banana (bo ja niestety nie nadążyłam poupychać tylu bananów rodzince w brzuchach. :lol: ) i garść granulowanego obornika. Pokusiłam się też, by w połowie zasypywania dołka dorzucić jeszcze na obrzeżach dołka wiórów rogowych. Różane panny mlaskały aż miło. Obrazek A mnie się zrobiło szczególnie miło, gdy na ostatnie cztery dołki napatoczył się Em. Uf... Chyba nie dałabym rady kolejnych kopać. W między czasie zrobiłam obchód. Popstrykałam kilka zdjęć. Zauważyłam, ze w dwóch budkach lęgowych są gniazda. Jakże się cieszę! Obrazek Na jutro zostało mi sześć róż, z czego dwie jeszcze dziś trafią do donicy. Ufff... Dobrze, że mi się miejsce skończyło, bo nie zamierzam już nigdy więcej takiej ilości sadzić. :wink:
Także w niedzielę, po tych całych wykopkach muszę przeznaczyć wieczór na porządny manicureObrazek , by w poniedziałek w pracy nie straszyć. ;:306

To zapraszam na wczorajszą fotorelację i odpowiedzi:

Teraz to ja już się wcale nie dziwię, patrząc na mojego powojnika Mongolian Bells, że ma niebieskie i białe kwiatki na jednym krzaczku ;:131 :

Obrazek

Ewelka ach gdyby życie było aż tak łatwe i przyjemne... ;:224 Sytuacja mnie zmusiła do samotnego kopania większości dołów. Pomoc Ema nadeszła dopiero pod koniec sadzenia. Jak na złość jeszcze, przy dwóch dołach trafiłam na stare korzenie (bo 5 lat temu moja działka była cała w gęstwinie zapuszczonych drzewek.) I musiałam karczować te paskudy. Wszystko szło w ruch i szpadel, sekator do gałęzi i nawet siekera. Przy tym zmachałam się jak głupia. No ale teraz to już tylko z górki, jeśli chodzi o ciężkie prace. ;:215

Obrazek

Sabinko i ja zawsze staram się kogoś namówić na wspólne zamówienie. Niestety jak już kiedyś wspomniałam, mało mam zielono zakręconych osób w około siebie. Szkoda, no szkoda. Obrazek
Sadzonkami z F jestem zauroczona. Obrazek Teraz już tylko czekam na czerwiec. Choć dopiero teraz sadzone, to nie zakwitną tak szybko, prawda?

Obrazek

Ewa -ewka36jj o bananach pamiętałam. ;:108
Po poprzedniej dostawie róż na tę z F czekałam z duszą na ramieniu... A jednak można! Na 21 sadzonek, żadna nie miała uszkodzeń i nie była drakońsko przycięta. Ufff. Jestem ogromnie zadowolona.
A te banany dla psiaka to nacierałaś może kiełbasą? :lol:

Obrazek

Aprilu wiosenny uprasza się o otworzenie furtki do Twojego ogrodu! Wszak wiosna, jakby nie patrzeć!
U mnie weekend ma być własnie taki jak mówisz, pochmurny. Dobrze, że nie wietrzny, to się popracuje Jolu i bez słonka. ;:196

Obrazek

Anitko te piękne sadzonki różane zamawiałam we Floribun...e. POLECAM! Będę piać pochwalne peany Obrazek na ich temat ile się da! :wink:

Obrazek
dorotka350 pisze:
aneczka1979 pisze: Już ja powiem temu swojemu Abrahamowi, że musi rosnąć, bo jak nie to dostanie kopa w karton i poleci do Ciebie... który to już..? Czwarty by chyba był u Ciebie, co? ;:224
Póki co, Abrahamy mam dwa, ale intuicja mi podpowiada, że być może będzie i trzeci ;:224
Ale że niby co Dorotko? Że i mój do Ciebie poleci? Czy sprawisz sobie kolejnego?
No ja mam nadzieję, że rozkocha mnie on w sobie choć w połowie tak jak Twój Ciebie. Obrazek

Obrazek

Soniu niezły patent z tym wyznaczeniem stopami ścieżki dla Ema. ;:215 Chyba tak muszę zrobić. Na szczęście zostały mi 4 róże do wsadzenia do gruntu. Jakoś to przeżyjemy - ja jego włażenie dna rabaty a on moje "oj uważaj! Oj! Tu też uważaj! Nie! Tam nie stawiaj nogi itp." he he he.

Obrazek

Moni opis trafiony w dechę, pewnie dla większości z nas. ;:306

Obrazek

Clem3 -Małgosiu świetnie to ujęłaś. Mam dokładnie tak samo. Pewnie dlatego Em się tak denerwuje, gdy kolejne kawałki trawnika znikają. Przecież jemu tylko po trawie wolno chodzić. Obrazek

Obrazek

Kasiu -kasia100780 jeszcze teraz tak jest fajnie. Za kilka sezonów, będzie pękać w szwach, jak wszystko się rozrośnie. :oops:

Obrazek

Mati jeśli tylko masz miejsce to czemu, by nie kupić kolejnej ślicznotki..? ;:224

Obrazek

Zuz wiem już wszystko. Cieszę się, że Galaxy w końcu Ci zakwitła. Obrazek
Dlaczego sypię granulowany obornik w dziury robione pikownikiem? Bo czytałam, że azot się dość szybko utlenia w kontakcie z powietrzem. Tak jakoś wyszło, że tym razem pobawiłam się w pikowanie nawozu. Obrazek

Obrazek

Aniu -annes77 ja swoją Rose de Molinard własnie na tyłach altanki będę sadzić. Koło różanej ławeczki. Może się tam panoszyć.
Ciekawa też jestem czy w końcu posadzisz Abrahamka..?

Obrazek

Aniu -zara pewnie że ja tam bym mogła zamieszkać na tej swojej działeczce. No ale w sumie i wakcaje gdzieś w świecie też mnie kręcą. Pocieszam się, że nie obieramy na kierunek żadnych europejskich stolic. Zazwyczaj są to wyspy, więc i zagrożenie mniejsze. Obrazek

Obrazek

A tu proszę, oto moja, żartobliwie zwana, domkiem babajagi na kurzej nóżce, budka lęgowa. Gdy nogę oplecie powojnik, to dopiero będzie widok. Obrazek

Obrazek
Po zimowych pogaduchach, tu na forum byłam pewna, że moje Super Parrot'y z Biedry nie wykopywane, nie zakwitną w tym roku. No wszak miały być cebulkami jednorazówkami. No proszę! Każdy ma pączek kwiatowy. Każdy!

Obrazek

Zakwitła moja bidulka wymęczona przez zimę:

Obrazek

Kupiłam w sobotę, w swoim pobliskim ogrodniczym dwie sadzonki bukszpanu. Były piękne zieloniutkie, zdrowe jak rydz na moje oko. Popatrzcie co zobaczyłam wczoraj. ;:202 Zniszczenia przymrozkowe? Tylko, że u nas takowych nie było. Co to? Lecieć reklamować czy wyciąć te gałązki? Tyle, że po wycięciu niewiele mi z nich zostanie. :oops:

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Jak u ciebie wszystko ślicznie kwitnie ;:oj a twoimi gigantycznymi piwoniami zachwycam sie za każdym razem jak je tylko pokazujesz, takich okazów to jeszcze moje oczy nigdzie nie widziały ;:180
No na prawdę się postarali chyba aż sama na drugi rok zamówię od nich róże, jak zobaczyłam ten największy okaz który ci przysłali to aż takie oczy zrobiłam :shock:

Aniu jaką byś poleciła różową różę parkową? coś takiego naprawdę wow ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale się uśmiałam czytając,że panienki mlaskały aż miło ;:306 Ty to masz powera ;:215 Posadziłaś sama 6 róż...siekiera te sprawy...szalona kobietka,no ale cóż się dziwić...ogrodnictwo i pasja z nim związana nieraz daje nam popalić ;:215
Budka dla ptaków super,jak powojnik oplecie to będzie widoczek:)
Ten dwukolorowy powojnik to ci dopiero ciekawy egzemplarz ;:oj
Koło z pędem jakiej róży? Strasznie mi się to podoba ;:oj Abrahamek zamieszka,to kwestia czasu,na razie u Ciebie będę go podglądać ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, moje parroty wylazły teraz trzeci (albo już czwarty :? ) rok bez wykopywania, i też mają pąki kwiatowe ;:108
Podkarmiaj tylko dobrze cebule żeby do przyszłego roku nabrały tłuszczyku i będzie ok ;:333
Tej piwoniowej kępy szczerze zazdraszczam, ja lubię nawet ich liście już po kwitnieniu ;:215
Na mojej białej rabacie latem robią za parawan zakrywający nieciekawe doły hortensji.
Co do bukszpanu nie pomogę, bo nie mam pojęcia co mu nie pasuje, ale pamiętam że one nie lubią kwaśnej ziemi, lubią wapienne (pH powyżej 7,2) może tu jest haczyk ;:218
Ale mną się za bardzo nie sugeruj, bo a nuż to jakaś choroba :? tfu, tfu odpukać ;:124
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu tak pięknie u Ciebie i tak wspaniale czyta się Twoje wpisy - pełne humoruObrazek i te zdjęcia Obrazek , poczytałam o różach ile udało Ci się nasadzić i jestem pełna podziwu Obrazek. Zmartwiłam się trochę - bo tak sama pamietałam o tych skórkach bananowych ;:131 i jak sadziłam swoje róże - to kompletnie zapomniałam o takim menu Obrazek - owszem podsypałam nawozu i mączki rogowej a banana nie zastosowałam - można jakoś inaczej go np rozdrobnić i podkopać Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu kobieto ciężko pracująca, ;:180 samotnie sadzić dziesięć róż i jeszcze karczować poletko. :shock: Co tam paznokcie, widok kwitnących róż ważniejszy. :D Hiacynty nadal podziwiam, a bzyczek w korze słodki. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”