Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Witaj. Ja też jestem ciekawa tego zlewu z dalszej perspektywy a więc czekam na zdjęcia. A co do irysów, to ja w zeszłym roku wiosną posadziłam tak głęboko, że prawie wcale nie kwitły ;:306 . Dopiero potem doczytałam co i jak i końcem lata sadziłam płytko. Ciekawe co w tym roku mi pokażą. Mam nadzieje, że zakwitną. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Ja też jestem ciekawa tego zlewu z dalszej perspektywy a więc czekam na zdjęcia. A co do irysów, to ja w zeszłym roku wiosną posadziłam tak głęboko, że prawie wcale nie kwitły ;:306 . Dopiero potem doczytałam co i jak i końcem lata sadziłam płytko. Ciekawe co w tym roku mi pokażą. Mam nadzieje, że zakwitną. Pozdrawiam :wit .
Tak, z pewnością będą kwitły - Twoja ziemia powinna im sprzyjać ;:333
A co do fotki - u mnie dzisiaj znowu sypie śnieg ;:222 Zrobię zdjęcie jak już będą możliwości swobodnego wyjścia do ogrodu ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz przechlapane z tym śniegiem.
U mnie wczoraj była śnieżyca. Dzisiaj świeciło piękne słoneczko
Tylko zimno.
Jakoś sprzątając rabaty ominęłam wszystkie trawy. Nie byłam pewna, czy już można je obcinać.
Jak masz śnieg to nie powinno im zaszkodzić to oziębienie.
Podobno następny tydzień zimny, a potem już coraz cieplej
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nawet jeśli ten zlew ma pełnić funkcję dekoracyjną to i tak jest strzałem w dziesiątkę. Wygląda fenomenalnie. Zwłaszcza na tej kamiennej ścianie. Idealnie ;:oj .
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Ja też nie wytrzymałem i muszę pochwalić cię za piękny zlew :D
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:D
Spędziłam dwa dni na dokładne prześledzenie cz. 8 i 9 Twoich zmagań z naturą. Fotki bardzo ładne, ale jakie mogą być skoro ogród popisowy ;:63
Masz bardzo fajne nasadzenia i kolory też pod mój gust.
Ciekawa jestem czy te potłuczone skorupki co miały iść pod ostróżki coś pomogły przeciw ślimakom? Też mam jeża i teraz nie mogę rozsypywać granulatu przeciw ślimakóm bo nie chcę jeżowi zaszkodzić więc szukam innych rozwiązań zapobiegawczo-łowieckich na tych utrapieńców.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Moniko, nowy gadżet świetny ;:138 Może kiedyś uda się doprowadzić wodę - wtedy będzie już wprost idealny ;:173
Ja też chętnie zobaczę zdjęcie z większą perspektywą :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Masz przechlapane z tym śniegiem.
U mnie wczoraj była śnieżyca. Dzisiaj świeciło piękne słoneczko
Tylko zimno.
Jakoś sprzątając rabaty ominęłam wszystkie trawy. Nie byłam pewna, czy już można je obcinać.
Jak masz śnieg to nie powinno im zaszkodzić to oziębienie.
Podobno następny tydzień zimny, a potem już coraz cieplej
W zasadzie codziennie posypuje ;:224
Dzisiaj popołudniu było już na minusie, wiec pewnie w nocy mocniej przymrozi.
Ja zaczęłam juz pierwsze cięcia, bo w przeciwnym razie się nie wyrobię nawet do wakacji. Oczywiście mam dylemat co do niektórych roślin, ale nie ma rady - jak trza to trza ;:306
Dzisiaj popołudniu zaczęłam tez przenosić pierwsze rośliny w inne miejsca. Ziemia jeszcze zimna, ale może jakoś przeżyją :roll:

-- Pt 26 lut 2016 21:57 --
Pashmina2006 pisze:Nawet jeśli ten zlew ma pełnić funkcję dekoracyjną to i tak jest strzałem w dziesiątkę. Wygląda fenomenalnie. Zwłaszcza na tej kamiennej ścianie. Idealnie ;:oj .
Dziękuję ;:196

-- Pt 26 lut 2016 21:58 --
gloff pisze:Ja też nie wytrzymałem i muszę pochwalić cię za piękny zlew :D
;:168 dziękuję, bardzo mi miło :D

-- Pt 26 lut 2016 22:00 --
fiskomp pisze::D
Spędziłam dwa dni na dokładne prześledzenie cz. 8 i 9 Twoich zmagań z naturą. Fotki bardzo ładne, ale jakie mogą być skoro ogród popisowy ;:63
Masz bardzo fajne nasadzenia i kolory też pod mój gust.
Ciekawa jestem czy te potłuczone skorupki co miały iść pod ostróżki coś pomogły przeciw ślimakom? Też mam jeża i teraz nie mogę rozsypywać granulatu przeciw ślimakóm bo nie chcę jeżowi zaszkodzić więc szukam innych rozwiązań zapobiegawczo-łowieckich na tych utrapieńców.
Skorupki słabo się sprawdziły. Działały na chwile, a niedługo później zmieszały się z ziemią i juz ślimaki radziły sobie świetnie.
Niezbyt dobra metoda, bo krótkotrwała.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mufka pisze::wit

Moniko, nowy gadżet świetny ;:138 Może kiedyś uda się doprowadzić wodę - wtedy będzie już wprost idealny ;:173
Ja też chętnie zobaczę zdjęcie z większą perspektywą :wink:
Wody nie będziemy podłączać. Była taka możliwość podczas poszerzania muru, bo można było wewnątrz ściany kamiennej zamurowac instalacje, ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy się i nie chcemy tam wody. Zlew będzie wyłącznie dekoracyjny :D
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Moniu a róże już przycinasz?

Odnośnie zlewu - czy on ma odpływ do podłączenia do kanalizacji? U nas jest kranik w murze, ale podłączenia do kanalizacji nie ma. Albo przykręcamy wąż do podlewania, albo podstawiamy wiaderko.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorfi pisze:Moniu a róże już przycinasz?

Odnośnie zlewu - czy on ma odpływ do podłączenia do kanalizacji? U nas jest kranik w murze, ale podłączenia do kanalizacji nie ma. Albo przykręcamy wąż do podlewania, albo podstawiamy wiaderko.
On jest identyczny jak łazienkowa umywalka lub kuchenny zlew - trzeba zrobić przyłączenie do odprowadzenia wody. Jest otwór wylewowy i tyle.
Róż jeszcze nie tnę -to musi zaczekać jakiś miesiąc, choć niektóre aż się proszą o cięcie na juz, bo zaczęły się wybudzać.
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kolejny ogrodowy dodatek wygląda super. Miałam plany , zeby po pracy i jutro cos podziałać w ogrodzie a tu mamy -3 c , może po południu troszkę sie ociepli .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa7 pisze:Kolejny ogrodowy dodatek wygląda super. Miałam plany , zeby po pracy i jutro cos podziałać w ogrodzie a tu mamy -3 c , może po południu troszkę sie ociepli .
Oj, u mnie też chłodno, ale coś tam robię powoli ;:173
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Moniczko, z czego masz ten postument na zegar słoneczny? To są klinkiery? Muszę zrobić sobie podobny postument i zastanawiam się z czego. Mogłabym z Ciebie zgapić?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od wczoraj c.d. porządków na rabatach, robienie sadzonek, a przy okazji sadzę to, co mi już nadeszło z pierwszych zakupów. Pojutrze ma przyjść kolejna paczka, a tu miejsca na roślinki brak ;:224 Muszę jutro przygotować doniczki i posadzę w nich wszystko na czas przetrwania dopóki pogoda nie będzie sprzyjała dłuższym pracom ogrodowym.
Dzisiaj stwierdziliśmy, że czeka nas jeszcze mnóstwo pracy na wiosnę, w tym sporo przesadzania dużych drzew i krzewów, które z powodu wytyczenia granicy okazało się, że rosną zupełnie kiepsko - wszystkie zbyt wsunięte na rabaty i trzeba przenieść na tyły ;:159 Do przeniesienia są zatem: wielkie już, niestety, drzewo głóg Poul's Scarlet - nie wiem, czy przeżyje przeniesienie, ale nie ma wyjścia, zaryzykujemy, 3 szt. kalin 2m wys. ;:218 , 2 tuje Shmaragd, 2 jaśminowce i 2 derenie - podobnie duże jak kaliny ;:60. Oprócz tego wiele mniejszych, ale z tymi uporamy się szybko. Niestety czeka nas też walka z podagrycznikiem na odcinku o szer. 2m i długości ok.30m - nie wiem jak temu podołamy ;:111 No a po za tym perzu cała masa ;:222 Patrząc na to wszystko nie pzoostało mi nic innego jak pocieszyć się zakupami ;:109

Zakupy :heja
piękna podpora na pnącze lub różę - jeszcze nie mam dla niej miejsca ;:24
Obrazek

poidełko
Obrazek

poidełko - słonecznik z ptaszkiem
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”