Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
Lucynko chętnie podzielę się z Tobą nasionami papryki ostrej, bo trochę tego mam
.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Szkoda że moi sąsiedzi lubią bałagan a nie kwiaty bo też by coś mogło by u mnie kwitnąć za darmochę.
Ja pomału też wysiewam ale ziemi do wysiewu brakuje, trzeba dokupić.
Piękne wspominki i jak kolorowo
Ja pomału też wysiewam ale ziemi do wysiewu brakuje, trzeba dokupić.
Piękne wspominki i jak kolorowo
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu [cyganka] -
Kasiu [Kasiula] -
Wybaczcie, ale odpowiem jutro. Za chwilę zaczyna się mecz Polska : Francja w ramach mistrzostw piłki ręcznej. Muszę patrzeć i zaciskać kciuki.
Asiu -PW.
Kasiu [Kasiula] -
Wybaczcie, ale odpowiem jutro. Za chwilę zaczyna się mecz Polska : Francja w ramach mistrzostw piłki ręcznej. Muszę patrzeć i zaciskać kciuki.
Asiu -PW.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko to Ty się dalej podniecaj, a czytałam że nie będzie łatwo
a ja teraz pochodzę po ogrodach. Twój już zwiedziłam...ale Ty masz wypielone ! Ładny bzik i ślicznie pachnie
Miłego wieczoru 
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Lucynko,aż miło popatrzeć na Twoje wypieszczone i czyściutkie rabatki.
-
plocczanka

Mamy przerwę w meczu. Emocje niesamowite.
Asiu [cyganka] - dziękuję
Kasiu [Kasiula] - też mam różnych sąsiadów, ale większość chętnie dzieli się wszystkim, co posiada.
Najbardziej jednak zżyłam się z dwiema: mocno starszą panią w wieku mojej mamy i jej córką. To od nich mam większość bylin. Tak już jest między nami, że dzielimy się wszystkim.
Marysiu [Maska] - podniecam się i już ledwo żyję. Tak pięknie nasi zaczęli, ale po przerwie coś słabiej im idzie.
Wiosną pielenie nie sprawia kłopotu, mało jeszcze roślin. Później trzeba więcej wysiłku.
Jacku - lubię porządek, a wiosną nietrudno go utrzymać na działce.
Asiu [cyganka] - dziękuję
Kasiu [Kasiula] - też mam różnych sąsiadów, ale większość chętnie dzieli się wszystkim, co posiada.
Najbardziej jednak zżyłam się z dwiema: mocno starszą panią w wieku mojej mamy i jej córką. To od nich mam większość bylin. Tak już jest między nami, że dzielimy się wszystkim.
Marysiu [Maska] - podniecam się i już ledwo żyję. Tak pięknie nasi zaczęli, ale po przerwie coś słabiej im idzie.
Wiosną pielenie nie sprawia kłopotu, mało jeszcze roślin. Później trzeba więcej wysiłku.
Jacku - lubię porządek, a wiosną nietrudno go utrzymać na działce.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lucynko emocjonujesz się, oj , to nie przeszkadzam, ale powiem, że patrzę i patrzę, po ogrodach i coraz mocniej tęsknię za zielonym i kolorowym 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Lucynko, tego się nikt nie spodziewał 

-
plocczanka

Iwonko [00..] - emocje opadły. Wygraliśmy z mistrzami Europy, świata i olimpijskimi! Cudnie!
Za zielonym i kolorowym tęsknie podobnie. Co dzień podglądam moje wysiewy i coraz więcej zielonego widzę, a za oknem coraz bielej i mroźniej.
No dobrze, niech się zima wyszumi i jak najszybciej ustąpi miejsce wiośnie.
Iwonko [zielonajagoda] - to było cudne!
Wierzyłam, że mogą wygrać. Wierzyłam trochę na podstawie wcześniejszej obserwacji Francuzów, ale chyba więcej w oparciu o własne chciejstwo, ale ,że taką przewagą - nie.
Za zielonym i kolorowym tęsknie podobnie. Co dzień podglądam moje wysiewy i coraz więcej zielonego widzę, a za oknem coraz bielej i mroźniej.
No dobrze, niech się zima wyszumi i jak najszybciej ustąpi miejsce wiośnie.
Iwonko [zielonajagoda] - to było cudne!
Wierzyłam, że mogą wygrać. Wierzyłam trochę na podstawie wcześniejszej obserwacji Francuzów, ale chyba więcej w oparciu o własne chciejstwo, ale ,że taką przewagą - nie.
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Ja też usportowiona nie jestem, ale cieszę się, że nasi wygrali - co wiem z Waszych relacji.
To ile już tych meczów wygraliśmy?
Lucynko, pytałaś u Marysi o odmiany szlachetne i róże z patyczków. Odpowiem wkrótce u siebie - streszczę to, co właśnie przeczytałam w jednej książce, napisanej przez botanika.
To ile już tych meczów wygraliśmy?
Lucynko, pytałaś u Marysi o odmiany szlachetne i róże z patyczków. Odpowiem wkrótce u siebie - streszczę to, co właśnie przeczytałam w jednej książce, napisanej przez botanika.
Lucynko to zazdroszczę sąsiadów, ale tylko w sensie botanicznym. Moi są cudowni, ale w temacie ogródka hołdują zasadzie że 2 świerki i trawa wystarczą. tylko jedna sasiadka ma rabatki, ale woli żółte i pomrańczowe, a ja mam chłodne odcienie.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, taki sąsiad działkowy to skarb
Niestety zdarzają się i tacy co tylko patrzą co by tu fajnego wykopać jak właściciela nie ma, a jak mu się wykopać nie uda to zniszczy 
Lucynko,widać,że całe serce wkładasz w swoją działeczkę,roślinki w sezonie przepiękne,pozdrawiam.
-
justysia138
- 50p

- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Witam Panią. Mój pierwszy wpis na forum trafia do Pani , gdyż podoba mi się Pani ogród. Zdobyłam sporo pożytecznej i praktycznej wiedzy na temat prowadzenia ogrodu.Przeczytałam od początku cały watek. Widzę że lubi Pani oglądać mecze piłki ręcznej. Osobiście wole piłkę siatkową mężczyzn. Dzisiaj pierwsze w życiu siewy bylin. Zobaczymy co z nich będzie. Chciałabym jutro posiać pelargonie ogrodowe z zastosowanie kalendarza księżycowego który Pani polecała . mam pytanie czy dobrze go odczytałam że mogę siać do jutra do godz 14.28? Pozdrawiam
Pozdrawiam Justyna
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Lucynko i ja się w końcu wpisuję w Twój wątek
Jak się patrzy na taki wypieszczony ogród, który powstawał przez lata, to w człowieku budzi się nadzieja, że i u siebie będzie się kiedyś miało podobnie
A czy mogłabyś mi napisać na pw, gdzie Ty zamawiasz róże? Pewnie jakiś sprawdzony sklep? Bo może i mi udałoby się wyszperać jakieś pieniążki, żeby chociaż ze 2-3 sadzonki kupić
Mam niespełna 30 arową działkę siedliskową i 55 a gruntów ornych więc jest gdzie siać i sadzić, tylko fundusze nie takie, jakby się chciało...
Jak się patrzy na taki wypieszczony ogród, który powstawał przez lata, to w człowieku budzi się nadzieja, że i u siebie będzie się kiedyś miało podobnie
A czy mogłabyś mi napisać na pw, gdzie Ty zamawiasz róże? Pewnie jakiś sprawdzony sklep? Bo może i mi udałoby się wyszperać jakieś pieniążki, żeby chociaż ze 2-3 sadzonki kupić
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie