Zielono i kolorowo - jesiennie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - jesiennie

Post »

Alu ;:167 to życzę powodzenia żeby Ci się pięknie ukorzenił dereń i reszta patyczków też ;:215
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Marysia podała mi na tacy derenie, no i wpadłam, muszę dokładnie przejrzeć :wit
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Dziś zlałam mój ukorzeniacz, tyle, że mi się nie chciało go pyrkać 2 godz więc podgrzałam i zostawiłam na dwie doby i ma kolor słomkowy a miał być brązowy.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Dorotko nie wszystkie maja gałązki ,które można przygiąć do ziemi ,a szkoda

Marysiu wszystkich to bym nie chciała bo niektóre zachowują się jak chwasty .Mam takiego co mi ptaki zasiały i sam się wysiewa muszę go wyplenić ;:124
Do południa też było u mnie wiosennie teraz robi sie mroźnie .
Zdrówka ;:196

Tereniu dziękuję ;:196 nawzajem ;:167

Iwonko wybierz takie najatrakcyjniejsze i nie spotykane :D

Kasiu mój mi się zagotował ,ale zaraz dołożyłam gałazek i dolałam wody .
Zrobię jeszcze jeden bo dzisiaj ukorzeniałam smagliczkę w ogrodzie bo ziemia u mnie nie zmarzła :tan i ją podlałam właśnie tym ukorzeniaczem .Ciekawe czy się ukorzeni :?:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam nadzieje, że mimo to działa a jeśli stwierdzę, że jednak nie to zrobię nowy tylko nie wiem czy doskoczę do gałązek bo sąsiad mocno wierzbę poprzycinał ;:oj a większość, do których dostałam już obcięlam.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Alu ,Ty o ukorzeniaczu,przed chwila byłam w wątku Doroty ,tam też o ukorzeniaczu....a ja nie mam pojęcia o czym mowa ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trochę późno zaczęła się dyskusja na temat ukorzeniacza z gałązek wierzbowych.
Wyszłam sobie uciąć gałązek z wierzby płaczącej, a tu kicha! Wierzby poprzycinane i nie dałam rady sięgnąć. ;:223 ;:223
M zarabia prawdziwe pieniądze i całe dnie nieobecny. Muszę czekać na jego wolne.
Dużo zdrówka i sił, Alicjo ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu może dłużej w nim potrzymaj patyczki i będzie dobrze :D
LadyK pisze:Piszę jeszcze raz. Przeszukałam forum na temat ukorzeniacza z wierzby i zdumiałam się, bo ktoś napisal, że obecnie kupne ukorzeniacze nie zawierają auksyn ponieważ UE wycofała. Ja miałam taki przez wiele lat i działał dłuuuugo po terminie a i wydajny był i dlatego nie byłam świadoma, że teraz to tylko takie niby ukorzeniacze sprzedają.
A wierzba zawiera właśnie auksyny.
Nie wiem jak konkretnie Ala robi ukorzeniacz ale jest tam wiele porad jak i przepis więc pozwolę sobie podac link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=14

Lodziu Kasia podała link do ukorzeniacza .Próbujemy czy nam się lepiej patyczki ukorzenią niż w tym kupnym .
Mnie wzeszłym roku nic się właśnie w tym ze sklepu nie ukorzeniło ,a dostałam tak dużo patyczków od mojej Tereni ;:167
Lucynko a gdzieś w pobliżu nierośnie jakaś wierzba co byś dosięgła gałązek ,każda się na daje .
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie w pobliżu rosną jedynie wierzby płaczące i wszystkie trzy już poprzycinane.
Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko poczekać na wolny czas M. ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:167 dopiero sie zaczął sezon na ukorzenianie ,więc się nie martw M przyjedzie to Ci natnie .Fajnie jest w tym ukorzeniaczu to ,że można go bardzo długo przechowywać ,a ten ze sklepu chyba tylko rok ;:202
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu już wyrzuciłam patyczki z garnuszka. Myślę jednak, że nie ma co się samym kolorem sugerować, tym bardziej, że patyczki też były zólciutkie delikatne.
Pozdrawiam Katarzyna
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

U mnie też ten ukorzeniacz wcale nie jest ciemny. Woda lekko słomkowy kolor ma. Nie ważne, ważne, żeby właściwości naciągnęła.
Tylko pamiętajcie, żeby nie robić z wierzby, która zaczyna kwitnąć. Bo wtedy kicha.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak, pisałam o tym, że z kwitnącej się nie robi ponieważ wierzba kumuluje hormony w pąki. Mi wyszły 3 butelki po 1 litrze i jeszcze to co wlałam do roślin. Ucięłam wczoraj część hortensji bukietowych do ukorzeniania i kilka róż na próbę.
alicjad31 pisze:
Lucynko ;:167 Fajnie jest w ty ukorzeniaczu ,że można go bardzo długo
przechowywać ,a ten ze sklepu chyba tylko rok ;:202
Alu ja jeden stary ukorzeniacz w proszku ale taki z prawdziwego zdarzenia zanim Unia zakazała pewnych substancji miałam ponad 10 lat mimo, że pisało ważnośc 2 lata i uważam, że działał mimo to - niestety ze wzgledu na to, że teraz mam więcej roślin i więcej z nimi działam ukorzeniacza została szczypta na dnie.
Co do obecnych ukorzeniaczy składających się jedynie z nawozów PK + mikroelementy też nie patrzyłabym na datę bo tego rodzaju nawozy zachowują trwałość bez końca o ile są dobrze przechowywane. Na wielu nawozach nawet coś takiego pisze.
Pozdrawiam Katarzyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Alu nie jest to proste, tyle ich jest ;:oj
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu , Dorotko mój był ciemny .Tak jak pisałyśmy po tych 24 godzinach patyczki powędrowały do czystej wody .Dzisiaj oglądałam je i jakieś takie maleńkie pryszcze widać jak ten sposób mi się uda no to ja już na pewno nie kupię gotowego :D
Jutro zrobię następny
Kasiu no to się firma spisała na medal ,mieć tak długo działający ukorzeniacz .Ale teraz mamy swoje i prawie za darmo :tan
Ja z różami jeszcze poczekam .Mam kilka co bym chciała rozmnożyć bo ładne są :D ,a że mam po jednym krzaczku to ukorzenie jak będę je przycinać .

Iwonko ja zobaczę czy mam sadzonkę tego właściwego jadalnego to ci podeślę będziesz miała z korzonkami .Ale dopiero w marcu jak będą listki bo inaczej nie znajdę . Zaraz zapiszę ,żeby nie zapomnieć i Ty mi też przypomnij :D
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”