Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

:wit
Zachwycasz się Mamma Mia.... jest piękna i zdrowa tak jak pisze Tolinka... ;:108
Latem poznałam pana, który sprzedawał róże Poulsena w doniczkach.... i od niego dokupiłam drugą...
One super łączą się kolorystycznie z Edenkami ;:333 i ze swoją zdrowotnością ładnie się zgrały z Eden Rose.
A, wiesz, że obie mam na własnych korzeniach.... pierwsza kupiona jeszcze jak Pan Tuszyński zajmował się ich produkcją....
Żałuję, że już nie ma umowy z Poulsenem w temacie róż...
A, druga właśnie od Pana do którego zachowałam kontakt :D wiesz jak bardzo chcesz :;230 ... odezwij się ;:168

Co do rogatych duszyczek... hahaha ja spod znaku baranka.... :;230 jakbyś zgadła.... :;230
Mój plan, to wiosną przejechać się na giełdę kwiatową.... ;:204 i tam pomyszkować.
Róże z serii Infinity poznam po opakowaniu. ;:333
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju ja jestem raczek, więc zawsze wszystko robię odwrotnie jak wszyscy ;:306 , nic na to nie poradzę, taka moja natura ;:224 .
O Mammę Mia poproszę Cię ale wiosną, muszę się teraz skupić nad tymi zamówionymi. Zobaczę, co jeszcze mogę wcisnąć i wówczas podejmę decyzję.
Dobry pomysł z giełdą kwiatową, muszę się zorientować, gdzie mam najbliżej i trzeba się będzie wybrać ;:333 .
Widzę, że róże Poulsena mają dobrą opinię, dużo masz ich u siebie :?: i jak sobie radzą w naszych warunkach, szczególnie w tych zimowych.
Maju troszkę ostatnio jestem mało czasowa jak to mówią, teraz w firmie mam troszkę gorący okres, ale obiecuję, że się wkrótce do Ciebie odezwę ;:196 Wracam późno do domu i wszystkie prace nadganiam dopiero w sobotę i niedzielę :oops: , oczywiście jak nie mam wnuczka ;:167 , bo jak jest u mnie to niestety nic nie mogę zrobić, ale babcia i tak szczęśliwa :D .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
x-ja-a

Post »

U Ciebie Queen of Sweden ma kwiaty a moja na koniec wysiliła się na pąk, ale chyba już z niego nic nie będzie :( Piszesz, że masz mało czasu i świetnie Cię rozumiem. Tym bardziej, że dni coraz krótsze i mimo, że zegar chodzi cały czas tak samo, to popołudnia się jakoś skurczyły. Jak wracam do domu to zawsze się przebieram w domowe ciuchy. Jeszcze do niedawna w jakieś dżinsy, a od paru dni od razu w szlafrok bo przecież zaraz trzeba iść spać ;:173
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagna o ile dobrze pamiętam, to Twoja królowa jeszcze młodziutka, daj je troszkę czasu, wiesz, że angielki nieśmiałe :wink: , muszą się zadomowić, a później panoszą się w ogrodzie i w szerz i w zwyż :D . Mam dwie 3-ci sezon, więc u mnie już troszkę okrzepły -jedna korpulentna a druga wysmukła. Nie ma dwóch takich samych, ale obie kwitną ślicznie. Na początku troszkę wstydliwe, ale później się rozhulały. Twoje też się zbiorą ;:108 ;:108 ;:108

Dla Ciebie "filiżaneczki" :wink: Królowej Szwecji

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
x-ja-a

Post »

;:167 ;:167 ;:167 Ależ ona CUDNA!!!! ;:167 ;:167 ;:167
Dziękuję ;:168
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59

Post »

Prześliczna ta QoS, taka ''elegancka''.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Śliczna to Królowa Szwecji, szko9da ,ze jej nie zamówiłam , ale wszystkich i tak się nie da :) A wracając
Do tematu sadzenia róz, to ja też jeszcze czekam na 8 ślicznotek :) Oj szalejemy, szalejemy ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Queen ma piękne te kwiaty takie czarkowate ? ;:167
To królowa Daysy to Princess of Infinity :shock: Jak to odkryłaś ?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

daysy pisze:Maju ja jestem raczek, więc zawsze wszystko robię odwrotnie jak wszyscy ;:306 , nic na to nie poradzę, taka moja natura ;:224 .
O Mammę Mia poproszę Cię ale wiosną, muszę się teraz skupić nad tymi zamówionymi. Zobaczę, co jeszcze mogę wcisnąć i wówczas podejmę decyzję.
Dobry pomysł z giełdą kwiatową, muszę się zorientować, gdzie mam najbliżej i trzeba się będzie wybrać ;:333 .
Widzę, że róże Poulsena mają dobrą opinię, dużo masz ich u siebie :?: i jak sobie radzą w naszych warunkach, szczególnie w tych zimowych.
Maju troszkę ostatnio jestem mało czasowa jak to mówią, teraz w firmie mam troszkę gorący okres, ale obiecuję, że się wkrótce do Ciebie odezwę ;:196 Wracam późno do domu i wszystkie prace nadganiam dopiero w sobotę i niedzielę :oops: , oczywiście jak nie mam wnuczka ;:167 , bo jak jest u mnie to niestety nic nie mogę zrobić, ale babcia i tak szczęśliwa :D .

Obrazek rozglądaj się :;230
Pytasz o róże Poulsena.... Obrazek z wielu mam tylko dwie MammaMia i Marvellous ... ;:333 stawiam tylko na zdrowe odmiany ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagno, Anastazjo, Karolinko fakt, królowa bardzo elegancka, ciągle mam nadzieję, że z wiekiem zacznie dłużej trzymać kwiat, tyle życzeń co do niej. Poza tym nie mam jej nic do zarzucenia, A najbardziej cenię to, że jest zdrowa przez cały sezon.

Obrazek

Obrazek

Mati Princess of Infinity ma imię dzięki kochanej Mai, to u niej ją wypatrzyłam :D, a teraz dzięki Niej ;:167 ;:180 mam już Infinity kremową.

Maju
, wiem, że masz same piękności w ogrodzie, już pisałam u Ciebie w wątku, ale powtórzę u siebie również, że wszystkie chętnie widziałabym u siebie w ogrodzie i pomalutku będę je zapraszała do swojego ogrodu ;:224 ;:108

Dla Was dzisiejsze fotki z jesiennego ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jesień też może być piękna ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59

Post »

Daysy, dzięki za kolejne fotki, jest co po podglądać, bo u mnie mokro, mrocznie i bezkwiatowo.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jesień czaruje nas całą paletą barw od czerwieni po żółć ;:167 Cudne widoczki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anastazja80 pisze:Daysy, dzięki za kolejne fotki, jest co po podglądać, bo u mnie mokro, mrocznie i bezkwiatowo.
Joasiu u mnie też już nie ma kwiatów, w ubiegłym roku jeszcze kwitły chryzantemy, niestety w tym roku chyba nie zdążą.. Mam bardzo późne i jak jest długa, ciepła jesień to cieszą oczy i rozświetlają ogród, ten rok jednak nie jest łaskawy, najpierw sucho później zrobiło się zimno, więc pączuszki już się nie rozwiną ;:224 , a szkoda :(
JAKUCH pisze:Jesień czaruje nas całą paletą barw od czerwieni po żółć ;:167 Cudne widoczki
Jadziu masz rację jesień potrafi być kolorowa, jednak ta do niej niestety nie należy, aczkolwiek troszkę koloru można gdzie nie gdzie znaleźć. W ubiegłym roku ogród był bardziej kolorowy ;:108 o tej porze. Z powodu suszy niektóre drzewa szybko straciły liście, więc i koloru mniej.

Rano z mężem stwierdziliśmy, ze musimy wprowadzić do ogrodu troszkę więcej roślin, które są atrakcyjne właśnie teraz, kiedy za oknem szaro, mgliście i deszczowo.
Jeśli macie sprawdzone propozycje to chętnie skorzystam ;:108 ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Daysy z pewnością koloru dodadzą berberysy jest ich cała gama, także trzmielina oskrzydlona mieni się purpurami to samo klony czy miłorząb który w tej chwili ma cudny żółty kolor no i cudowne liście
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, dzięki za podpowiedź, tez myślałam o berberysie żółtym, bo miłorząb to piękne drzewo, ale duże. Konkretnie chodzi mi o tę rabatę, która wiosną wygląda po japońsku :wink: - jako tako,ale jesienią niestety jest nijaka

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda teraz

Obrazek

Smutna jest o tej porze roku, dlatego chciałabym uzupełnić ją o kwitnące o tej porze roku kwiaty, może niskie marcinki, chryzantemy, jakieś róże, które by jeszcze kwitły ;:131 . Muszę ją jakoś ożywić kolorami. Trudny temat, bo jest ona w większości dnia zacieniona, więc nie wszystkie rośliny tam się sprawdzą ;:185 Ot i mam dylemat ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”