Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Lucynko ależ piękne łany kwiatów ;:oj Gołąbek cudaśny. U mnie sąsiad za płotem zaczął hodować, a i tak siedzą cały dzień u mnie przy oczku :;230 Zawsze myślałam, że gołębie to tylko szare a tu widzę u siebie takie cudeńka ;:oj
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko piękne lilie masz gazanie lubią taka pogode i pięknie się prezentują .Gołąbki też podziwiają Twój ogród :D
Ściskam ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i jest cudny gołąbecek ;:167 , a lilie śliczny kolorek mają ;:138
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Fajny ten gołąbek, nawet śladów po sobie nie zostawia, wszystko od razu pozamiatane. ;:1
Lobelie .... zupełnie inne niż moje, też je kocham bo ładnie się komponują z innymi roślinkami. ;:138 ;:138
Gazaniowa łączka, gigantyczne lilie i ;:oj zrobiło się owocowo, może poczekam w tej przytulnej altance aż dojrzeją. ;:92
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak burza? Nie złapała na działce?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wczoraj mnie nie było z przyczyn niezależnych ode mnie. Dzisiaj jestem i co widzę? Mnóstwo przyjaciół! ;:167
Gołąbek wdzięczny za uznanie bardzo gorąco dziękuje za ciepłe słowa. ;:180

Jolu - takich gołębi z piórkami przy łapkach jest więcej i są to różne rasy, ale nie wszystkie pozwalają się sfotografować; są niesamowicie ruchliwe.

Obrazek Dalie z karp. Obrazek

Marysiu [Maska] - wyspałaś się? ;:19 Mam nadzieję, że tak.
A u mnie dziś nareszcie pada deszczyk. Nawet grzmiało, ale niegroźnie, gdzieś blisko, natomiast woda z nieba leci , leci ... ;:215

ObrazekNareszcie zakwitają białe lilie trąbkowe! Obrazek

Paulinko - fajnie, że Ty także możesz cieszyć oczy ładnymi gołąbkami. :tan
Uprzedzam Cię jednak, że one potrafią narobić szkody w ogrodzie, toteż raczej za wiele im nie pozwalaj.

Jaskry Obrazek Obrazek
Obrazekoraz heliotropy Obrazek

Alicjo - mocno się te moje gazanie rozrosły, zresztą heliotropy, dalie, werbeny i wszystkie pozostałe również.
Niestety hortensję bukietową [czteroletnią już] musiałam wyrzucić. Całkowicie zwiędła. ;:222 Chwilowo pozostaje po niej puste miejsce, ale już wiem, jak je zagospodarować. 'Zachorowałam' na liliowce. ;:306

Dalie z nasion. Obrazek
Obrazek Obrazek

Iwonko [00..] - gołąbecków ci u mnie do wyboru, do koloru, a lilie, niestety, nie wszystkie przetrwały zimę. Szkoda, bo ładne były. ;:145

ObrazekBegonie bulwiaste. Mam ich kilka. wszystkie ;:215 Obrazek

Iwonko [i P....] - znam ten problem, ale mnie akurat ci "artyści" nie wadzą; lubię koty. :tan
Burza poszła bokiem. Trochę pogrzmiało, ale deszczyk został na dłużej i porządnie napoił spragnione roślinki. Tak, byłam na działce. Ja się burzy nie boję. Uwielbiam burzę w nocy. Jestem fanką błyskawic i tym zboczeniem zaraziłam najmłodszą latorośl. :;230 :;230

ObrazekWerbeny Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

Staszko - zapraszam do altanki. ;:180 Owoce wkrótce będą zjadliwe. Głodu nie będzie. ;:173

Rozwar wielkokwiatowy Obrazeki zawilec japoński. Obrazek

Ketmia syryjska pokazała pierwszego kwiatka. Pąków ma, że ho-ho! Obrazek

Słoneczniczek szorstki Obrazeki moja jedyna chuchana i dmuchana.. Obrazek

To byłoby na tyle. Teraz odmaszeruję do Waszych ogrodów. ;:196 ;:196 ;:196
;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Podobają mi się begonie ;:215 . Masz je w ziemi, czy w donicach :?: . Ja jakoś się zraziłam do nich, bo kiedyś miałam na balkonie i wlazł mi mączniak ;:145 .
U nas też była najpierw burza a teraz nadal kropi :heja . Też bardzo lubię burze i uwielbiam obserwować pioruny - oczywiście zza szyby ;:224
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko jestem pod wielkim wrażeniem ogromu pięknych kwiatów jakie mieścisz na swojej działeczce :D
Dalie masz piękne ,moje w tym roku niestety ;:222 no nic czasem tak bywa ,ale będą następne lata może bardziej udane dla mnie i mojego ogrodu :D Kemia syberyjska śliczna ;:333 .Pięknie Ci wszystko rośnie .Szkoda tej hortensji ,ale będziesz miała liliowce do podziwiania i do smakowania ;:137 .
Zdróweczka Lucynko ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Lucynko Twoje heliotropy są imponujących rozmiarów i zapewne wspaniale pachną.
Podoba mi się też rozwar wielkokwiatowy, co to za odmiana. U mnie rośnie może czwarty sezon, jest niski i ma tylko kilka kwiatków.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie w niedzielny poranek. Pogoda dzisiaj raczej barowa, toteż bez oporu spędzam dzień przy garach, dzięki czemu mam trochę więcej czasu na wędrówkę po zaprzyjaźnionych ogrodach. Naturalnie więcej tego czasu będzie po obiadku i wówczas wyruszę na tę wycieczkę. Już się cieszę z tej możliwości. :tan

Jolu - begonie mam posadzone w dużych doniczkach, które wkopałam w ziemię. Zrobiłam tak już po raz drugi. W ubiegłym roku ta metoda doskonale mi się sprawdziła, dlatego powtórzyłam sposób w tym sezonie i jestem zadowolona z efektu.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Alicjo - dziękuję Ci dobra kobieto! ;:196
Żal mi tej hortensji, tym bardziej że robiłam z jej kwiatów zimowe suche bukiety, które zdobiły dom przez całą zimę. Jednak rzeczywiście zachorowałam na liliowce.
Trzeba coś wybrać.
Miłego dnia, Alicjo. ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Kropeczko - zarówno heliotropy, jak też inne rośliny dobrze się czują na 'kompociku' z gołębich odchodów, a ja im tego napoju nie żałuję. ;:333
Nie znam, niestety, nazwy odmianowej mojego rozwara, wiem tylko tyle, że on jest niski, nie rośnie wzwyż tylko wszerz. Ostatnio udało mi się kupić też niskiego o białych kwiatach.
Jeszcze jedno: obrywam przekwitłe kwiatki, co daje rozwarowi impuls do mnożenia pąków. ;:215

Obrazek Obrazek

Lecę do kuchni, ale wrócę!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko wczoraj obejrzałam wczorajsze zdjęcia i dzisiaj wróciłam, żeby je pochwalić a tu następna wspaniała sesja ;:63
Podziwiam pięknie kwitnące rośliny i wiem że to wszystko dzięki skrzydlatym podopiecznym które zapewniają roślinom pokarm.
Prześliczne dalie, ta limonkowa cudna! lilie, begonie a heliotropy jak oglądam to żałuję że w tym roku ich nie mam. Kępa rozwarów mnie zachwyca, bo u mnie ciągle w innym miejscu ale jedna gałązka ;:oj
Jakbyś zapytała to się nie wyspałam ;:306 ale dzięki kawie jakoś funkcjonuję, bo w nocy burze budziły mnie co chwilę :cry:
Dobrej niedzieli!
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale widoczki kolory aż biją po oczach,,,,cudnie
U mnie też chłodniej ale nie pada i słoneczko świeci, mi czas dzisiaj ucieka przy oględzinach domowych. :;230
Wpadłam sobie przy kawie pooglądać i same piękności. :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jestem zgodnie z zapowiedzią i co widzę? Widzę obecność kolejnych przyjaciół. ;:167

Marysiu [Maska] - tak mi przykro, że się nie wyspałaś ;:197
Ja też . Koncert muzyki elektronicznej, który ma miejsce w amfiteatrze jest tak głośny, że minionej nocy basy budziły mnie kilka razy, mimo że moje osiedle jest dość mocno od skarpy nadwiślańskiej oddalone. ;:222
Jeśli chodzi o rozwar, to powiem tak: mam też wysoki i on mi się nie podoba. Liczy sobie już kilka co najmniej lat [odziedziczony], a ma kilka zaledwie gałązek mocno wiotkich i, szczerze mówiąc, powinnam go wyrzucić, ale jakoś zawsze mi żal. ;:131
Gołębie to szkodniki [niszczą młodziutkie roślinki], ale guano jest ;:333 Aby uchronić roślinki, na których mi szczególnie zależy, zaopatrzyłam się w bardzo błyszczące wiatraczki, które odstraszają ptaki. ;:224

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Kasiu [Kasiula] - widzę, że nie tylko ja po domowemu i w domowych pieleszach.
Za ciepłe słowa dziękuję, nisko się kłaniając ;:180 ;:180 ;:180

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Begonie to nie zawsze doceniane bardzo wdzięczne kwiaty .Niewiele opieki im potrzeba ,żeby kwitły cały długi sezon. Stawiam je w donicach na cmentarzu moim Bliskim i kwitną mi od maja do października.Co jakiś czas je podlewam ,zasilam i oczyszczam przekwitłe kwiatki i tyle z nimi roboty. Dalie ładnie Ci kwitną również ;:63 ja już się z ich uprawy wyleczyłam...bo za dużo z nimi miałam zachodu a ja już wygodnicka jestem! :wink:

;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko ależ masz kolorowo i bujnie. Dalie z siewu ;:215 moje jeszcze malutkie ;:174
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”