Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Gosiu dziękuję za instrukcję postępowania z orlikami ;:196 . Nie mam ich dużo, więc na razie pozwolę rosnąć wszystkim, oczywiście jeśli nie wypielę wiosną, co u mnie często się zdarza. :;230

Wandziu dziękuję, zapraszam częściej na sielankowy relaks. Fakt spokojnie jest, cisza, ciepły wiatr od pola. Lubię ten czas kiedy w mieście skwar, a ja siedzę na działce, w przyjemnym chłodnym, zielonym zaciszu ;:170 , gorzej gdy nadchodzi czas powrotu ;:145 .

Jak wspomniałam sezon truskawkowy rozpoczęty, już trzy łubianki nazbierane;:138 .
Obrazek Obrazek Obrazek

U mnie dalej czas irysów i ostatnie czosnki
Obrazek Obrazek Obrazek - 'Wabash' Obrazek Obrazek CZOSNEK KRZYSZTOFA - chyba ;:306
Obrazek Obrazek

Elwi specjalnie dla Ciebie sesja mojej piwonii, co za zapach, tyle lat na niego czekałam ;:167 .
Obrazek

Nie tylko ja się zachwycam ich zapachem. Dobrze, że Izunia nie wpadła na pomysł i nie spytała czy może sobie pozrywać. ;:202 . ;:306
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek.
Tak się zastanawiam, czy u Was też jest dużo liści a mało kwiatów?, czy piwonie tak mają?.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu moje bodziszki coś marnie w tym roku, ten co Tobie się spodobał, przez tydzień suszy zmarniał, mam nadzieję, że się poprawi.
Reszta też tak sobie, chyba barak wody jest tego przyczyną, jeden tylko pięknie rośnie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ten bodziszek zakwitł jednym kwiatkiem, mam nadzieję, że jeszcze się rozkręci ;:306 .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Urzekł mnie sposób w jaki moja mała, z wielką gracją zbiera kwiaty do zamku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Taaaa,rzuca czar zwiędnięcia ;:306
Ale ładnie kolory połączyłaś ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, czosnki się rozsiewają ale czekanie na nie nie ma sensu. Poza tym małe siewki są wrażliwe i szybko padają.

Liliowce mam dwa żółte, wczesne, właśnie przekwitły. I kępa wyższych, pomarańczowych, jeszcze nie zakwitły.
Zastanawiam się też nad irysami. Muszę usunąć z nowo tworzonej rabaty i chyba nie mam pomysłu gdzie posadzić. Fioletowe i żółte. Bardzo fajnie wyglądały jak kwitły. Ale u mnie za sucho.

Ale masz wielkie truskawki. U mnie poziomki się rozrosły co mnie bardzo cieszy
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

DTJ_1 pisze:
Tak się zastanawiam, czy u Was też jest dużo liści a mało kwiatów?, czy piwonie tak mają?.
U mnie tak ma jedna - przesadzałem i zbyt głęboko posadziłem. Pierwszy rok po przeprowadzce był bezkwiatowy, a teraz ... ma już trzy :wink:
Piwonii nie powinno się sadzić za głęboko!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko Marta ma sposób na piwonie tzn odpowiednie nawożenie, bo jak jest dużo azotu to piwonie idą w liście. Jak nie znajdziesz to Ci poślę na pw :D Truskawkowe panienki do schrupania. A młodsze już też się robi panienka ale są fotogeniczne ;:333 Bodziszek ten co się ma rozrosnąć to chyba korzeniasty i mam go byle ile tak się rozrasta. Mój pełny ogromny leży pokotem jak większość spitych roślin ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Piwonie nie lubią nadmiaru azotu, ja też za późno się o tym dowiedziałam.
Księżniczki cudne, fajnie jak są we dwie....zawsze raźniej. I powiedz mi jaką masz odmianę truskawek? Fajniutkie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu nie tylko piwonie wszystkie kwitnące, azot lubią najbardziej liściaste :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap ;:306 , a kolory przypadkowe. :wink:

Jolu czyli ścinać te czosnki,?. To masz takie jak ja liliowce i irysy. U mnie też duże kępy. Irysy i liliowce zakwitną w ciemniejszych częściach ogrodu, nie tak spektakularnie ale zawsze coś. :wink: , może znajdziesz gdzieś miejce. Truskawki obrodziły, piękne, duże i słodkie, ale u mnie zlało , teraz słońce minimalne, więc nie wiadomo co dalej z nimi będzie ;:218 , poziomeczki też już jemy :D a jagoda kamczacka zjedzona :D .

Andrzeju, tak wiem głęboko nie wolno, ale zakwitła to najważniejsze, doczekałam się. Ja z tych niecierpliwych więc tym bardziej wielkie WOW było.

Marysiu, Gosiu , Marta pisała o nawozie postasowo - fostorowym , tyle wiem i taki im kupiłam, myślę że dzięki niemu zakwitły.
Marysiu jak wiesz więcej to pisz, może jeszcze się czegoś dowiem a i tak cieszę się, że zakwitły i to bardzo ;:63 .
Gosiu ogdmiany nie znam ja mam kilka odmian, zbieranina od znajomych, ale smaczne i olbrzymie rosną, przypomnij się o sadzonki. Znajoma ze wsi mówiła, że wszędzie truskawki marne, małe a u mnie proszę, daję popis. ;:306

Teraz proszę o identyfikację, może wiecie co to za roślinka.
;:180 Obrazek i z daleka Obrazek

Róże w pączkach, ale zawsze coś. ;:333

Lichtkonigin Lucia
Obrazek
Schneewitchen
Obrazek
Arthur Bell

Obrazek Obrazek

Obrazek
Gefylt

Obrazek

Obrazek
Pink Pavement Hanbau
Obrazek
Róża multiflora
Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Ta roślinka nn to nie przypadkiem jakiś wielosił?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Też mi się wydaje, że wielosił :D
Dorotko róże zapowiadają niezły spektakl ;:215 Bociany z gniazda spadną jak te róże zakwitną ;:oj
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Róże się zapowiadają ale bociany niech nie spadają :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon , Marysiu wiesioł?, szukałam ale ja znalazłam tylko jakiś żółty, więc to chyba nie to?.

Marysiu tak zaczynają róże, spektaklu to nie będzie, bo ja mam tylko 27odmian. :wink: , ale i tak będzie pięknie ;:170 .

Aniu, tak bociany niech nie spadają, swoją drogą zaczęły główki pokazywać i chyba jest tylko jeden mały bocian. W zeszłym roku dwa, a poprzednie dwa lata po trzy. Mamy niż demografinczy :;230 .

Pierwsza lilia azjatycka Cordelia
Obrazek Obrazek Obrazek

Za to na pewno spektakt rozpoczęła trzykorotka, zachwyca minie niestrudzonym kwitnieniem do jesieni. Koniecznie muszę mieć inne kolory.
Obrazek

Złocień czerwony Robinson Red ładnie się rozrósł, ale kwiaty wyglądają na wymęczone.
Obrazek

Obowiązkowo powojniki aktualnie kwitnące
Obrazek Obrazek Obrazek szałwie zaraz zaczną Obrazek

Przywrotnik - czy pijecie herbatki z przywrotnika i wiecie kiedy i co z niego się nadaje na herbatę i skórę?.
Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Kochana nie wiesioł a wielosił :wink:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 jak ktoś nie doczyta to zmyśli :wink: . Tak to ten- teraz doczytałam , objęty ścisłą ochroną umieszczony w Polskiej Czerwonej Księdze Roślin ;:306 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”