Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Zeniu sasanki masz na bogato! Ja w tym roku dokupiłam właśnie w takim kolorze (mam różową) i chcę jeszcze białą :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu nieee! jutro sąsiad ma do niej zajrzeć, ale czy zajrzy bo niestety nie jest zbyt słowny ;:222
Mam taką ślicznotkę, ciągle w niej urzędują trzmiele :D i mam cudnego ciemiernika zajrzyj do mnie ;:180
Ciepełka i słonka na najbliższe dni, żebyś wreszcie mogła się zmęczyć aż do bólu ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale śliczna szachownica! I już sobie wyobrażam zapach hiacyntów zgromadzonych w jednym miejscu. To dopiero musi być odlot! U mnie bardziej są rozstrzelone, a gdy weszłam na ogród to ich zapach aż uderzał, może dlatego, że było po deszczu? Ale przyznaj, że pachną niesamowicie.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Zeniu, piękne masz roślinki. Widać, że o nie dbasz a one wdzięcznie się odwdzięczają ;:108 Nie będę oryginalna i napiszę, że sasanki również mnie urzekły ;:108 A że ja niewiele roślinek jeszcze znam, to podpowiedz mi proszę, co to za roślinka czwartym zdjęciu od góry? Nie widziałam nigdzie takiej ;:131
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Posadziłem sporo cebulek szachownic ale nie kwitną ;:185 ;:185 ;:185 ;:185
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu piękne kwitnienia :D a ja nie mam żadnej szachownicy ale wstyd :oops:
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zeniu ;:196 i jak spędziłaś sobotę? nie narzekasz to może jesteś zmęczona po pracy na działeczce :D
Pogoda dopisała? Trawnik podziurkowany? Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To się ciesz ,że masz komu pokazywać palcem .Ponadto we dwoje zawsze przyjemniej się pracuje a po pracy jakas wspólna kawka ,herbatka, albo patrzenie w gwiazdy wieczorową porą . ;:oj
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Witam Cię Zeniu u Ciebie :)
Doczytałam się, ze jakieś targi się szykują u Ciebie , szkoda, że mamy akurat działkowe zebranie 23 IV, ale 24 IV ? kto wie ?
Gdzie konkretnie one się odbywają ? Czy to już Gardenia ?
Doczytałam, doczytałam - Opatówek :)
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam moich miłych gości. ;:128 . Od soboty siedzę w domu, a tak pięknie się zapowiadało. Słonko, cieplutko..kierunek działeczka. No i zajechaliśmy, nawet z obiadem do spożycia na działce. Długo się nie nacieszyłam , chmury nadeszły..słonko zaszło za chmurki, wiatr. :evil: M koniecznie do domku ;:65 , ja jeszcze troszkę coś zrobię..no i zrobiłam. Przeziębiłam się i leżę grzecznie w łóżeczku. ;:110

Basiu...podglądałam twoje sasanki. ;:333 . U mnie zakwitły już wszystkie kolorki prócz czerwonej, była jeszcze w pączkach. Nie wiem czy uda mi się ją zobaczyć bo nie wiem kiedy teraz pojadę. :wink:

Marysiu...z tym słoneczkiem nie wyszło. ;:222 . Jedyne co to owszem, teraz wypoczywam do bólu. :;230

Ewuniu...oczywiście że hiacynty pachną i to pięknie. ;:108 . U mnie już za gęsto nawsadzane a nigdy nie wykopywane. W tym roku postanowiłam wykopać bo coraz mizerniej kwitną a przy jesiennym wsadzaniu pewnie im miejsce zmienię. Dam im więcej swobody. :uszy

Aniu dziękuję. ...kwiatki o które pytasz jeśli dobrze rozumie to szachownica kostkowa. :D

Zbyszku..a nic ci nie podjada twoich szachownic :?: Moje na szczęście co roku kwitną a nawet i troszkę przybywa.

Iwonko..podglądałam u ciebie, masz za to tyle pięknych kwiatków jakich ja nie mam. ;:168

Elu...po części się z tobą zgadzam choć na patrzenie w gwiazdy nie ta pora, może latem. ;:306

Witam cię Ewuniu- ewaidc1198 .. :D Mam nadzieję że do targów ogrodniczych się wychoruję, muszę koniecznie. Dostałam końską dawkę antybiotyku więc na pewno pomoże. ;:oj

Dziś na dobranoc wszystkim pierwszy u mnie tulipanek. Czy zdążę zobaczyć pozostałe. :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zeniu kochana nie ćwiczysz codziennie i dlatego tak ;:196 Ja codziennie latam po ogrodzie, ale ubieram się bo łatwo teraz o przeziębienie, niestety :D Zdrowia Ci życzę i życzę Ci żebyś zdążyła zobaczyć, a przede wszystkim sfotografować swoje piękne tulipany ;:196
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Zeniu ! jeśli już musisz ten antybiotyk to trudno . Doradzam Ci oprócz tego herbatki z czystka z dodatkiem babki lancetowatej , miodem i duuuużo cytryny. Pij ile tylko dasz radę i zdrowiej Kochana kto to widział chorować kiedy wiosna w ogrodzie.
Miłośnicy roślin tacy jak my powinni leczyć się roślinami , a tymczasem ludzie zapomnieli jaką one potrafią mieć moc i większość z nich traktują jak chwasty.
Zdrówka życzę. :wit
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zeniu, zdrowia życzę. Trzeba przecież wszystko ogarnąć i cieszyć się tulipanami!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zeniu leż w łóżeczku, bierz witaminki, pij mleczko z miodkiem i... zdrowiej szybko! ;:196
Teraz taka zdradliwa ta pogoda bywa.

Piękny tulipanek! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Zeniu, tak oczywiście chodziło mi o szachownicę. Później znalazłam ją podpisaną w innych wątkach i dowiedziałam się, że to szachownica ;:108 Pogoda niestety nas nie rozpieszcza ;:223 Ja mam przeokropny katar i w gardle mnie drapie. A głowa to dzisiaj taka ciężka była ;:145
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”