Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Alu białą brunerę Mr Morse także sobie kupiłam i posadziłam w sobotę, nawet była kwitnąca, ale trochę stłamszona i zdjęcia nie zrobiłam.
Cudny ten zawciąg, sam kwiat nawet liści nie widać . ;:167
Ja także postanowiłam na drugi rok już niczego nie zamawiać, gdyż w ogrodzie misz-masz mi się robi za bardzo. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ala,ogródek u ciebie pęka w szwach od cudnych kwiatuszków,u mnie też zakwitły białe niezapominajki od Ciebie i wiele różnych roślin co przywiozłaś do Krakowa,ale żółte i pełne epimedium mam śliczne ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu ten ostatni to kaczeniec ?ładne pełne kwiaty ma.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Alu, podziwiam twój ogród ze względu na różnorodność kwiatów, ale jeszcze bardziej chylę czoła przed twoją systematycznością w opisywaniu gatunków i etykietowaniu roślinek. ;:180 ;:180
Naprawdę to jest świetna sprawa, kiedy nie musisz szukać nazwy w necie, w zeszytach, torebkach po nasionach, mailach od znajomych tylko spojrzysz na znacznik i wiesz.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tajeczkobrunnerę Mrs Mors mam od kilku lat mało przyrasta a jeszcze w tym roku ją przesadzałam,bo przenosiłam wszystkie brunnery w jedno miejsce.Na biało kwitnącą miała być też inna,ale widzę kwiat niebieski. Chcę troszkę uporządkować ogród a nie tylko dosadzać nowe rośliny.
Jak wszyscy mam jeszcze chciejstwa,ale może kiedyś coś nowego znów kupię.

Marto cieszę się,że Ci coś ode mnie zakwitło. Może jak uda mi się przyjechać to coś przywiozę.
Kwiatów mam dużo .Jedne ładnie rosną, inne niezbyt.

Gieniu tak to pełny kaczeniec.

Grażynko ja wszystko co sadzę staram się pamiętać,ale pamięć czasami zawodzi. Notuję też w zeszycie,a etykietki są po to,aby coś zaznaczyć,że rośnie i nie zniszczyć.W tym roku przekopałam niechcący trójlista i stopowca, bo było pusto i myślałam,że nie wyszły. One były tylko głębiej posadzone.Znaczniki też trzeba co jakiś czas odnawiać. Czasami warto je mieć dla pozbierania kolorów nasion.

Obrazek
Ułudka wiosenna Stawry Eyes. Póżniejsza od zwykłej i bardzo pomału przyrasta.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brunnera Starry Eyes bardzo ładnie Ci kwitnie,ALU :wit
Mam ja od roku ale jeszcze nie kwitnie...
Tyle ciekawych roślin;mnie się wydaje,ze jeszcze niejedną kupisz ;:108
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Irysy już u Ciebie można oglądać Aniu ;:oj U mnie jeszcze ani widu ani słychu..Sucho i właśnie z podlewania działki wróciłam...po podlaniu rośliny rosną w oczach ! Niestety ma ono i złe strony wrócił krecik i robi kopce w posianych zagonkach warzywnych a i do moich rabat zawitał :evil: No i drobnica ślimaków gołych zaczęła się pokazywać niestety...zaczynają mi podgryzać lilie wychodzące z ziemi...Jak nie urok... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Alu nie mogę napatrzeć się na Twoją śliczną magnolię,moja gwiaździsta już niestety przekwitła :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku chyba chodziło Ci o ułudkę dwukolorową? ;:108 U mnie zakwitła przy studni,ale nie rozrasta się jak zwykła a biała ma 1 kwiatuszek.
Sławku pewnie tak będzie jak piszesz,ale jestem zła na pewne rzeczy. Jest już tego za wiele.
Czy ja mam pecha?

Maryniu piszesz do mnie czy do Ani, bo ja Ala. To nie ważne zresztą. Iryski powoli zakwitają,ale jeszcze nie wszystkie.Te ,które mają cały dzień słonce kwitną. Inne nawet pączków jeszcze nie maja. U mnie też diabelskie sucho.Wszystko co wsadzam lub przesadzam podlewam,żeby się przyjęło. Kreta też miałam.Poszedł sobie.Nornice też były , bo widziałam nory.S limaki też już spotykam. Jednym słowem ;:222 Czy nie może być normalnie bez problemów?

Grażynko gracho kiedyś przed laty kupiłam magnolię Nigra. Zakwitła gwiaździsta biała. Zresztą już przekwitła i to szybko .W zeszłym roku kupiłam żółtą Elizabeth to jest ta co pokazałam ostatnio .Ladna,ale nie żółta. ;:108 Jeszcze mam żółta Yelow Bird,ale jeszcze mi nie kwitnie. Ta już kwitła i była zgodna. Magnolie mają krótki okres kwitnienia.Podobnie migdałek,który już przekwitł.
Za to forsycja kwitnie od trzech tygodni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już za chwilę jaskry zakwitną większą grupą.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Alu, za każdym razem kiedy do Ciebie zaglądam jestem zachwycona różnorodnością roślin. Wiele z nich to dla mnie nowości i rarytasy. Dziś urzekły mnie te paskowane liście, chyba konwalia? ;:167
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A u mnie konwalia w paseczki nie wyszła ;:145
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
W końcu popadało ,ale zimno się zrobiło.

Dorotko miło mi czytać takie wpisy. Mój ogród ma to co chciałam mieć i to co rośnie przez przypadek. Tak to konwalia pasiasta.Przed paroma laty kupiona była jako storczyk.

Dorciu czemu Ci nie wyszła? U mnie nie ginie,ale przybywa i nie rozrasta się tak jak zwykła. Jednak wchodzi w inne rośliny i będzie musiała zmienić lokum na inne.

Obrazek

Obrazek

Skalnice

Obrazek
Ubiorek wiecznie zielony

Obrazek

Żagwin

Obrazek

Funkia White Feather .Najładniejsza w tej chwili, bo potem robi się zielona.

Obrazek

Żonkile niektóre już przekwitły. Jeszcze czekam na starą odmianę pachnącą.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

U mnie sasanki albańskie rosną w słońcu i teraz gdy kwiaty już rozwinęły się to wyglądają jak białe.Żółta apifolia chyba żywot zakończy.Nigdy nie udało mi się
utrzymać siewek a nasion też było malutko.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ALU,piękna ta biala funkia ;:108
Nazwa tlumaczy się bardziej jako Biale pióro ...
Niestety,nie mam jej :wink:
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ja się w pełni zgadzam z szarotką :uszy .Niektóre rośliny pierwszy raz na oczy widzę u Ciebie Alu.
Pełne szafirki cudne ;:167 .Muszę upolować.
Dębik też ładniutki i kaczeńce.Bardzo je lubię.Ale z natury jeszcze nie przywlokłam do ogrodu ;:224 .A i pewnie za sucho u mnie dla nich.Ale te pełne to cacuszko.
Prymule piękne.Zamówiłam jedną pełną w B.R.Ale pewnie zanim mi przyślą,to przekwitnie ;:174
Cudna ułudka o pstrokatych kwiatkach.I brunery.
Piękna magnolia,mimo że nie taka jak chciałaś ;:224 .Może trafię gdzieś ''za grosze'',to spróbuję.To samo z migdałkiem.Boję się że mogą u mnie wymarzać.Więc szkoda dużo kasy inwestować :wink:

Kwiatuchy od Ciebie podlewam i są ok ;:138 .Podziwiam jagodowca.Bardzo mi się spodobał i konwalia w paseczki cudna ;:167
I muszę Ci powiedzieć,że dobrze,że dałam szansę temu jaskrowi pełnemu.Tak zachwalałaś i rzeczywiście będą kwiaty na moich ;:138 .To ja zgłupiałam- jakiego kiedyś miałam,że się rozlazł po ogrodzie i nie kwitł :oops: .

U mnie w końcu też popadało.I chłodniej.Może to i lepiej :wink: .Roślinki świerzo posadzone mniej ucierpią od upałów
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”