Róże u Doroty...2015

Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty...2015

Post »

Dorotko, kontaktowałam się dzisiaj z Lilyp... . Lilie kazali sadzić do gruntu. Przykryć jak będzie przymrozek. I nie martwić się. Głębiej posadzić. Podobno najwyżej później zakwitną. Ja posadzę. Wszystkie mi już przyszły i nie będę przeżywała w domu co mam z nimi zrobić. Denerwowałam się nad tym od kilku dni. Wystarczy.
Dobrze że napisałaś o tym Abrahamie. Jak będzie w tym sezonie słaby to go nie będę obgadywać. Graham posadzę przy pergoli. Bo będzie z Yellow Charles Austin. Może wypuści dłuższe pędy. Jak nie, nadrobią powojniki.
Nutella
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 cze 2013, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Ci Dorotko za wyczerpującą odpowiedź ;:196
Zachorowałam na "różyczkę", choroba postępuje szybko ;:108 a z wiedzą i doświadczeniem krucho :oops:
Mam nadzieję, że nie wszystkie róże są takie delikatne i wrażliwe na początkującego ogrodnika, mam ich ponad 40, a Twoje i inne zdjęcia wywołują hm... falę pożądania :;230
I jeszcze jedno krótkie pytanie - czy smarujesz miejsca cięcia jakimś preparatem czy samo ma się zagoić?
Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko jak zwykle zaserwowałaś nam bajeczny spektakl swoimi zdjęciami. ;:180
W takim razie będę polować na Williama, Ascota i może Chippendale w Obi. :tan
Dziękuję za radę. ;:196
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Witam, melduję się na podpatrywanie i naukę. Bajecznie u Ciebie!
Pozdrawiam, Ania.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dorotko, byłam w OBI i upolowałam Ascota i Eden Rose. W doniczkach ;:108 Niestety takich róż w kartonikach jak twoja nie mieli.. a może nie były jeszcze wyłożone. A szkoda, bo jednak chętniej kupiłabym 4 angielki w cenie dwóch które przygarnęłam. Cóż, nie powinnam narzekać...
Nie wiem dlaczego narzekasz na mężusia. Sam zaproponował powrót do sklepu.. Pochwalić posłodzić, a zobaczysz jaki będzie chętny na zakupy. Ja zawsze mojego się radzę co ładniejsze. Dzisiaj też stanęłam przed tym ogromnym regałem i patrzę Hot Chocolate - brałabym, Jalitah- brałabym, Eden rose- brałabym, Ascot- brałabym, Red Eden Rose- no ba, pewnie że biorę.. i nagle okazuje się, że nie potrafię wybrać dwóch, skoro wszystkie mam na liście (no może poza Red Eden Rose, ale ona tak pięknie się uśmiechała :lol: )
Wtedy podchodzi moja oaza spokoju i mówi: że Ascota planowałam od początku, więc jest poza wszelkimi niepewnościami, a Edenkę już dawno pokazywałam, że ładna i jemu też bardzo się podoba. Reszta może zaczekać. Wsadziłam do koszyka poszliśmy do kasy i okazało się, że nawet zapłacił za te moje nieszczęsne róże.
(Ja: o fajnie, będę miała na zakupy tych tańszych za tydzień ;:224 ;:183
Mój eM: nie przedobrzaj :roll: )
Jestem pewna, że idąc sama jeszcze dobrą chwilę stałabym przed tym regałem ;:306
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko dobra jesteś, 170 sztuk, jejku jak Ty chcesz to sama okiełznać i pomieścić :wink: Ale tak to jest, w miarę jedzenia, apetyt rośnie. Tylko szkoda, że nasze ogródki i nasz czas nie są elastyczne jak guma do żucia.
A lilie z kiełkami wsadź do gruntu, ewentualnie pilnuj ich za jakiś czas, jeśli mocno podrosną, żeby nie podmarzły.
A jak tam rynkowe lilie, wpadło coś do torby zakupowej?
Ja znowu przepuściłam "parę" groszy w ogrodniczym... i jeszcze chyba do niego wrócę w tygodniu.... ło matko to jawna choroba co my tu wszyscy wyczyniamy i nawzajem się jeszcze napędzamy :;230
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Ja u Dorota i zarazilam się chorobą zwaną Artemis
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

nifredil pisze:okazało się, że nawet zapłacił za te moje nieszczęsne róże.
(Ja: o fajnie, będę miała na zakupy tych tańszych za tydzień ;:224 ;:183
Mój eM: nie przedobrzaj :roll: )
No padłam i leżę... :;230 Sabina jesteś niemożliwa!

I podobało mi się stwierdzenie, że Dorota dom rozbierze a sadzić róże nadal będzie. Robimy zrzutę na namiot? :;230 ...bo wszystko ku temu idzie. ;:224
Fajowsko. Też tak chcę. :wink:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nosz kurczak blaszuszka a moje chłopaki wczoraj byli w Kielcach i miałam jechać z nimi ale w ostatniej chwili zrezygnowałam ;:145
Róże kupowałam w RĆ czekam jeszcze na przesyłkę z F i R ;:333 w sumie 27 róż

gdzieś po głowie kołacze mi się Munstead Wood ;:218 coś mnie wzięło na takie kolorki w tym roku
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit hej :wit ale zaszalałaś... ;:oj ilość krzaczków powala :;230 nie narzekaj na lichą ziemię, bo
te woreczki końskiego dobra w zupełności im wystarczą :;230 Mam pytanie czy to jest przekompostowany
materiał :D i jak go dajesz do dołków czy na wierzch ?
Z ciekawostek..... ;:112 w OBI i Leroy Merlin można kupować przez sklep internetowy..... czyli e-musie w domku mecz
oglądają, a my klikamy ;:306 i mamy co chcemy ;:306
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

aneczka1979 pisze:...I podobało mi się stwierdzenie, że Dorota dom rozbierze a sadzić róże nadal będzie. Robimy zrzutę na namiot? :;230 ...bo wszystko ku temu idzie.
Jasne , ze robimy , kto bedzie skarbnikiem... :?: Aniu , jeszcze nas Dorotka ;:124 , albo ;:163 , albo ;:161 .
;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ominęłam dzielnie półki z różami :lol: Wszak czekam na paczusię...a ziemia nie przygotowana. Jak myślisz, czy mogę do dołka pod róże dać świeży obornik? Dostałam oz znajomej dwa worki, chciałam do mojego warzywnika ( ekologia :wink: ), ale chętnie podzielę się z różami. Zawsze do dołków dawałam kompost...nie chciałabym przedobrzyć.
Moje róże wczoraj obcięłam. Nie będę miała czasu, mam mnóstwo planów na nadchodzące tygodnie, więc nie czekałam na forsycje, które zresztą mają zaawansowane pączki. Klika taczek badyli wywiozłam na ognisko, zmarzłam okrutnie, łapki podrapane....ale czego się nie robi dla naszych królowych. :D
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Dorotko zakupy bardzo fajne, nie tylko różane ale i bylinowe, sama bym takie chciała ale do sklepów daleko... Ciekawa jestem co wyrośnie z tych angielek.

Majka411 dzięki, jeszcze jedna taka ciekawostka i pójdę z torbami... ;:14
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dorotko ;:196 jak Cię znam to te angielki już niedługo będą bezimienne ;:108 , super zakupy , ja swoje różyce dziś zakupione wsadziłam prosto w rabatki a Ty doniczkujesz - czemu ?
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo mi się spodobała akcja zakupu róż z M ;:306
A liliami się nie martw, to już pora sadzenia, nic im nie będzie. Sadź na głębokość dwóch do trzech wysokości cebul. Możesz na wierzch dać dwie garście kory jeżeli się boisz.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”