Ogródek Gosi cz. 14
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Ja drugi raz Cartiera bym nie kupiła,choć ma ładne kwiaty,ale rzeczywiście kwiatostany chowają się w liściach 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, ja kupuję nadmanganian w tabletkach i wtykam jedną tabletkę pod każdy powojnik. Odkaża i odżywia
Renatko Acropolis ma niesamowitą barwę. Taki pudrowy róż. Niespotykany kolor. Mój aparat nie potrafi tego oddać. A potem zielenieje. I najważniejsze, że bardzo długo trzyma kwiat

Teresko, dziękuję za tak miłe słowa
Wandziu, niestety dziewczyny mają rację. Oczywiście nie wszystkie kwiaty są pochowane, ale duzo. Za to u mnie jest zdrowy. Sama musisz ocenić.
Marysiu, a czy White Cartier powtarza taką cechę? Czytałaś o tym?
Aniu, sa takie róże których mimo zdrowia i pięknych kwiatów nie chcemy. Zawsze coś komuś nie pasuje. Ja co do Cartiera jestem neutralna. Może drugi raz bym jej nie kupiła, ale wyrzuć nie wyrzucę
To moje wiosenne zadanie. Wymiana trawnika wzdłuż domu i z przodu. Niestety chyba ścieżki nie bedzie

Great North Estern jak widać nieładnie reaguje na deszcz. Ale za to w półpąku piekna

Bremer Stadtmusikanten
Geoff Hamilton nie pokazał jeszcze swoich możliwości

Queen of Sweden

Eden. W zeszłym roku chorował. Ciekawe jak będzie w tym

Renatko Acropolis ma niesamowitą barwę. Taki pudrowy róż. Niespotykany kolor. Mój aparat nie potrafi tego oddać. A potem zielenieje. I najważniejsze, że bardzo długo trzyma kwiat

Teresko, dziękuję za tak miłe słowa

Wandziu, niestety dziewczyny mają rację. Oczywiście nie wszystkie kwiaty są pochowane, ale duzo. Za to u mnie jest zdrowy. Sama musisz ocenić.
Marysiu, a czy White Cartier powtarza taką cechę? Czytałaś o tym?
Aniu, sa takie róże których mimo zdrowia i pięknych kwiatów nie chcemy. Zawsze coś komuś nie pasuje. Ja co do Cartiera jestem neutralna. Może drugi raz bym jej nie kupiła, ale wyrzuć nie wyrzucę

To moje wiosenne zadanie. Wymiana trawnika wzdłuż domu i z przodu. Niestety chyba ścieżki nie bedzie

Great North Estern jak widać nieładnie reaguje na deszcz. Ale za to w półpąku piekna

Bremer Stadtmusikanten

Geoff Hamilton nie pokazał jeszcze swoich możliwości

Queen of Sweden

Eden. W zeszłym roku chorował. Ciekawe jak będzie w tym

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Różyczki
- zamówiłam kolejnych 25 ale Scarlet Moss i Acropolis na tej liście nie ma
a takie fajne są...

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Gosiu, jest to biały sport (mutacja) róży Jacques Cartier, więc pewnie powtarza te same cechy.
Mój jest pięknym, dużym krzewem, kwitnie obficie, powtarza kwitnienie, pachnie, ma piękny kształt kwiatów, nie przemarza.
Te pozytywne cechy przeważają, więc na pewno z niego nie zrezygnuję, jednak nie dokupię już kolejnych.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosia dzięki za Acropolis,przyjedzie do mnie w marcu 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu powojniki masz naprawdę do pozazdroszczenia
Ciekawa jestem jak u mnie przezimują
.Może coś wpłynie na nie pozytywnie .Muszę z nimi chyba rozmawiać częściej
Miłego dnia

Ciekawa jestem jak u mnie przezimują

Miłego dnia

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie powojniki w ub. sezonie nie wszystkie się popisały mimo nadmanganianu zmógł je uwiąd...Czekam na ten sezon, wczoraj oglądałam swoje ale pąków jeszcze nie ma nawet na tych najwytrwalszych.Wiosna powoli zaczyna zaglądać do ogrodów!Już ją widać!
Miłego dnia Gosiu!

Miłego dnia Gosiu!

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Czy ten nadmanganian zapobiega uwiądowi?
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
wysłałam męża do apteki po ten nadmangamian potasu. 3 rok temu straciłam. Jeden odbił, oby w tym roku historia się nie powtórzyła 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ech , te nasze chłopy ....Mój M nie broni tak trawnika ...za to nie pozwala na nim nic sadzić , bo ...źle się kosi kosiarką ...a sam raczej nie kosi - tylko syn . Natomiast sam zasadził na trawniku - w dodatku przed magnolią - trzy świerki srebrne ...jak toto zacznie rosnąć , to magnolie chce ściąć - po moim trupie powiedziałam ...niech wybiera ..albo świerki - albo ja i moja ukochana ' Aleksandrina ' ... Jest jeszcze opcja inna ...świerki czymś można podlać , lub podciąć - ale złośliwa nie jestem , by robić mu na przekór . Ale już mam problem w przechodzeniu obok nich , bo rosną tuż przy obrzeżach z cegły szamotki .
Też lubię róże w towarzystwie - zależnie od koloru tejże ...mam perowskie , szałwie , dzwonki , lawendę i gipsówkę . Powojniki zaś rosną u mnie słabo ...jedynie ' Asao ' jako tako i ' Ville de Lyon ' sobie radzą . Kasandrę podgryzła nornica
...watpię , by coś z korzenia odbiła ...bo zapewne i ten zeżarła ...
Pozdrawiam serdecznie
...deszczowo , ale na + ...

Też lubię róże w towarzystwie - zależnie od koloru tejże ...mam perowskie , szałwie , dzwonki , lawendę i gipsówkę . Powojniki zaś rosną u mnie słabo ...jedynie ' Asao ' jako tako i ' Ville de Lyon ' sobie radzą . Kasandrę podgryzła nornica

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Twardo się trzymam i nie robię zamówienia wiosennego róż. I tak dojadą jeszcze resztki jesiennego.
Acropolis zostawiam sobie na tegoroczną jesień.
Muszę zająć się innymi częściami ogrodu. Hortensjowa rabata czeka.
Acropolis zostawiam sobie na tegoroczną jesień.
Muszę zająć się innymi częściami ogrodu. Hortensjowa rabata czeka.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Muszę mieć tą różę!!!
Jeszcze nie wiem jak to zrobię, bo zarzekałam się, że chwilowo nic nie kupię... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,jak zwykle miło sie spaceruje po Twoim ogrodzie,tyle pięknych róż,i innych różności,ogród tak ogólnie pięknie wygląda i super się powiększył,,miłego dnia życzę 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Basiu, 25 róż
ja już tylko pojedyncze sztuki, a tak naprawdę w ogóle nie powinnam.
Bardzo polecam obydwie rózyczki. Scarlet u mnie jest zdrowiusieńka, prawie cały czas kwitnie
Natomiast Acropolis pod koniec sierpnia łapie plamki, ale mnie to nie przeszkadza. Jest cudowny
Marysiu, jestem bardzo ciekawa, czy ktos ma białego Cartiera i ma takie samo zdanie. Ja też jakoś nie umiałabym się pozbyć tej rózyczki. Ma piekne kwiaty. Jakoś nie zwróciłam uwagi na to czy pachnie. Muszę to sprawdzić
Aniu, ciekwa jestem czy będziesz z niej zadowolona. Gdzie zamawiałaś?
Jadziu, chyba ta zima nie powinna zaszkodzić powojnikom. One raczej mogły przemarznąć w bardzo ostre zimy
Maryniu, od kiedy stosuję nadmanganian nie mam problemów z powojnikami. U mnie wszystkie powojniki już puszczają pąki. Jestem bardzo ciekawa jak będą kwitły w tym roku
Małgosiu, prawdopodobnie tak. Kiedyś nadmanganian był stosowany do kąpieli niemowląt, działa odkażająco, więc powinien działać na grzyby. Dodatkowo ma potas, więc działa odzywczo
Paulinko, trzymam kciuki za powojniki. Mam nadzieje, że moja teoria sie sprawdzi
Jagódko, mamy tak samo
Ale ja jestem uparta i robię co swoje, oczywiście nie wszystko na raz, ale powoli
A M. nie ma problemu z chodzeniem koło tych świerków?
Czy one są młode?
Może dałoby się je przesadzić trochę dalej?
Masz Ty kłopot z tymi nornicami
Na razie ja mam spokój.
Aniu, ja też miałam w tym roku robić tylko rabatę pod sosną. A zrobiłam zakupy na zupełnie inne rabaty. Ta w ogóle nie tchnięta
Renatko, tylko na razie w polskich szkółkach jej nie ma. Chyba, że któraś z dziewczyn sprowadza z niemieckiej szkółki
Martuś, trochę rabatki się powiększyły, ale na razie na tym koniec
History. Piękna, ale u mnie słabo rośnie
Eden
Jack Cartier

Abraham Darby

NN

Też nn
Home &Garden. Rewelacyjna róża

ja już tylko pojedyncze sztuki, a tak naprawdę w ogóle nie powinnam.
Bardzo polecam obydwie rózyczki. Scarlet u mnie jest zdrowiusieńka, prawie cały czas kwitnie
Natomiast Acropolis pod koniec sierpnia łapie plamki, ale mnie to nie przeszkadza. Jest cudowny
Marysiu, jestem bardzo ciekawa, czy ktos ma białego Cartiera i ma takie samo zdanie. Ja też jakoś nie umiałabym się pozbyć tej rózyczki. Ma piekne kwiaty. Jakoś nie zwróciłam uwagi na to czy pachnie. Muszę to sprawdzić
Aniu, ciekwa jestem czy będziesz z niej zadowolona. Gdzie zamawiałaś?
Jadziu, chyba ta zima nie powinna zaszkodzić powojnikom. One raczej mogły przemarznąć w bardzo ostre zimy
Maryniu, od kiedy stosuję nadmanganian nie mam problemów z powojnikami. U mnie wszystkie powojniki już puszczają pąki. Jestem bardzo ciekawa jak będą kwitły w tym roku
Małgosiu, prawdopodobnie tak. Kiedyś nadmanganian był stosowany do kąpieli niemowląt, działa odkażająco, więc powinien działać na grzyby. Dodatkowo ma potas, więc działa odzywczo
Paulinko, trzymam kciuki za powojniki. Mam nadzieje, że moja teoria sie sprawdzi
Jagódko, mamy tak samo

Ale ja jestem uparta i robię co swoje, oczywiście nie wszystko na raz, ale powoli
A M. nie ma problemu z chodzeniem koło tych świerków?
Czy one są młode?
Może dałoby się je przesadzić trochę dalej?
Masz Ty kłopot z tymi nornicami

Aniu, ja też miałam w tym roku robić tylko rabatę pod sosną. A zrobiłam zakupy na zupełnie inne rabaty. Ta w ogóle nie tchnięta

Renatko, tylko na razie w polskich szkółkach jej nie ma. Chyba, że któraś z dziewczyn sprowadza z niemieckiej szkółki
Martuś, trochę rabatki się powiększyły, ale na razie na tym koniec

History. Piękna, ale u mnie słabo rośnie

Eden

Jack Cartier

Abraham Darby

NN

Też nn

Home &Garden. Rewelacyjna róża