Asia
Sama dajesz konkrety. Miałaś pięknie wybarwione astry po namoczeniu nasion przed siewem. I to jeszcze pod warunkiem, że dobrze pamiętasz. Jeśli to jest dowód na działanie to szkoda dalszej dyskusji.rtk10 pisze:pomidormen,
bardzo proszę konkrety.
Pozytywne działanie preparatu Nano-Gro sprawdzone zostało przez mnie osobiście na wysianych nasionkach astrów już (jak dobrze pamiętam) w 2012r. Wszystkie nasiona powschodziły. Tak pięknie wybarwionych kwiatów astrów i bardzo zdrowo rosnących nigdy wcześniej nie udało mi się uzyskać w uprawie z siewu bezpośrednio do gruntu.
Cztery dni temu wysiałam w domu do doniczek nasionka żeniszka meksykańskiego zaprawione właśnie tym preparatem. I dziś już w doniczkach pojawiły się już malutkie roślinki. Producent nasionek w instrukcji podaje, że wschody następują po 7-14 dniach od wysiewu w temp. 18-21 st. C. U mnie zaś temperatura wynosi 20 st. C.
Tak zniknął, pomógł Kohinor w 100%, choć mogłem wybrać alternatywę w postaci nicieni.Szamanka pisze:Piotrze,
czy problem z ziemiórkami całkowicie u Ciebie zniknął? niby takie małe muszki, a tyle nerwów potrafią napsuć