Witajcie kochani w moich progach....Ogród jeszcze w szarości ale bieli nie ma nic, sprzątam i sprzątam i efekty są

bo nie mam już sterczących patyków.
Renatko właśnie czytałam że już kawa pita na ogrodzie a ja pije kawę przy forum bo czasu mam mało na siedzenie przez wschody.
Ewo co do mojej Gunnery to jest idealna, czerwona jak indor

jak słoneczko świeci to jej folie z głowy tylko ściągam i się suszy bo liście na niej są mokre.
ewa321 co robię z żurawkami? gdzie są Twoje żurawki na balkonie? jak masz już możliwość je wsadzić do gruntu bo ziemia miękka to je tak za tydzień już wysadź.

Wsadź je ciut głębiej by odrosty boczne nakryć ziemią i tak po miesiącu te odrosty odkryj i odetnij nożem i wsadź w wilgotną glebę, puszczą korzonki.
Wandziu bardzo się cieszę że Gunnera żyje jej oznaką jest czerwień a jak słoneczko grzeje można ją lekko odsłaniać by nie było jej za ciepło bo szybko zacznie rosnąć ale tylko folie
Margaret2014 witaj i pewnie już do Ciebie dochodzi ciepło a po śniegu zostaną tylko wspomnienia, wiosna juz gości w całej Polsce.
Ja wczoraj sprzątałam przed bramą wjazdową bo tam mam posadzone kilka krzewów i traw oraz pigwowce i znalazłam śliczny owoc wielkolud ale to taka odmiana o dużych kwiatach i owocach, zobaczcie.
Owoc

i jej zeszłoroczne kwiaty

Kwitnie Peris japoński

Opuncja jeszcze śpi

Skrzydlinka pokazuje paczki.