Ogród mojego życia..

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojego życia..

Post »

Ja wieczorami ślimaki zbieram bo kuleczek brakuje za dużo deszczu i się jak króliki mnożą. :;230
Złocienie przecudne piękna mieszanka nasion, skąd wzięłaś?
Kolory jak na taką szaro pogodę. ;:138
Ja też nazw róż nie znam biore wszystkie by było pięknie a Twoje oddają cudnie swoją urodę. ;:215
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie wszyscy :wit w deszczowe popołudnie.
Weroniko Ja też mam cały zagon liliowców też czekam na kwitnienie niektóre pierwszy raz będą u mnie kwitnąć, ale na razie róże i lilie mają swoje pięć minut. ;:180
Kasiulka wysiewanie roślinek to mój jakiś chopl lubię wysiewać różne roślinki nie raz trafi się jakiś ładny okaz, chociaż na byliny trzeba czekać cały rok żeby zakwitły, a kupuję zimą nasionka przeważnie w marketach bo tam można sobie pooglądać ;:7
A teraz nowe fotki róż i nie tylko, bo teraz kwitnień wiele, wszystko kwitnie bardzo szybko, ale co nie uda się teraz pokazać pokażę w późniejszym terminie. Zapraszam do oglądania ;:4
Róże kwitną całą parą..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lilie i dzwonki ogrodowe.
Obrazek
Obrazek
Dzwonki ogrodowe wysiane w ubiegłym roku.
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek arum dracunculus
Obrazek czerpatka.
Kwitnie jeszcze dużo goździków i ostróżki ale następnym razem zapraszam i dziękuje za poświęcony dla moich roślin czas ;:167
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Witajcie w niedzielne południe :wit
Dzisiaj kilka sianych wiosną. Facelia Dzwonkowata.
Obrazek
Facelia błękitna Planta Obrazek
żmijowiec Obrazek
Krwawnik Red Velvet. Obrazek
Obrazek dzwonki ogrodowe campanula
Zapraszam do oglądania tak pomalutku w wolnym czasie ;:167 ;:4
Marusia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Czas wakacyjny mimo upałów róże dzielnie się trzymają. Jedno roczne tez już kwitną, i lilie liliowce u mnie dopiero zaczynają kwitnienie.
Jeszcze różyczki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pierwsze liliowce.
Obrazek
Obrazek
I kilka sianych jednorocznych.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek przetacznik kłosowy.
Fotek pełno ale czasu na komputer brak. Ogród się zagęszcza i sucho podlewanie co drugi dzień ale w te upały to nie wiele daje.Mimo to miłego tygodnia wszystkim odwiedzającym forum życzę.
Marusia.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I znowu widzę po raz pierwszy roslinkę
Facelia
Bardzo sympatycznie wygląda, szczególnie ta Planta
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Powiedz mi kobieto czemu mnie tak dawno tu nie było?
Ja zobaczyłam cudo, twoja smocza lilia Ci zakwitła, moja nadal dostaje liść. ;:223
Pięknie masz i kolorowo a czy deszczyk był? podlał. ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marusiu gdzie jak gdzie ale u Ciebie mogę podziwiać jednoroczne, są cudowne i do tego całe łany ;:138
Różany zakątek piękny a portreciki róż zrobione bardzo dokładnie ;:215
Nawet mnie zaciekawiła szałwia bo lubię 'dziwolągi' a ta rośnie sobie jak sama chce ;:306 jest super, pilnuj nasionek :oops:
Dzwonek pełny uroczy jak baletnica w spódniczkach :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Marusiu, jak Ty to robisz, że taka soczystość zieleni się u Ciebie utrzymuje :?:
Kwitnie wszystko na potęgę, i to jak kwitnie! ;:oj
Kompletnie nie widać, że brak wilgoci doskwiera roślinkom, u nas jest straszliwa susza, wczoraj trochę popadało, ale to wszystko kropla w morzu potrzeb ;:192
Jestem kompletnie sfixowana na punkcie dzwonków ogrodowych, a one niekoniecznie mnie lubią- wielokrotnie wysiewałam, bez większego powodzenia, tylko pojedyncze sztuki udało mi się wyhodować ;:223 , tymczasem Twoje zachwycają różnorodnością ;:138
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

.Dziękuję Wam Wszystkim ;:167 za takie cudowne słowa ,którymi pochwaliliście moje kwiaty
Gosiu facelia Planta to dosyć wysoka roślinka 70 cm. wysokości i teraz już wiatr ją położył, ale miodująca i pszczółek na niej sporo. ;:168
Kasiulka deszczyk był i burze też i to okropne wietrzysko położyło wiele roślin, A Arum Dracunculus musi mieć grubą łodygę żeby zakwitł i na zime trzeba go dobrze przykryć najlepiej sianem. ;:168
Maryniu jedno roczne to chyba są u mnie ostatni rok bo dzięki Wam ;:167 ;:167 mam sporo bylinek. Ta szałwia nadal kwitnie ale nasionka zbiorę może się uda rozchodować ;:224 A określenie dzwonka w spódnicy trafne ;:306 ;:306
Kasiu i Ond taki mamy rok że rośliny się spieszą i wszystko bardzo szybko kwitnie, ale też cieszą bo kwitną obficie, susza i u mnie była ale podlewanie było aż do znudzenia. Te dzwonki ogrodowe Campanula w mroźne zimy wymarzają ostatnia była łagodna to mi przetrwały. ;:168
Oj burze narobiły szkód, ale wichury wyrządziły szkody w całym kraju u nas też połamane mamy rośliny, u mnie drzewa nie, bo mam nisko poprzycinane ale kto ma wysokie połamało gałęzie, roślinki pnące też bardzo zmęczone tym wiatrem, teraz już się uspokoiło przestało tak mocno wiać,jutro przywiązywanie i ratowanie co jeszcze zostało..
Kwitną liliowce te nie ucierpiały od wiatru.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
I róże nadal kwitną
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
I nie może zabraknąć lili i goździków u mnie muszą być w ogrodzie.A i dalie się juz zaczynają też moje ulubione.
ObrazekObrazekObrazek
Tym czasem tyle zapraszam na spacerek będzie c.d.
Marusia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marusiu zgubiłam Cię na jakiś czas, a tu tyle wspaniałych roślin :D Nie wiem co chwalić, bo wypadałoby wszystko ;:63 Żmijowca tyle razy siałam i nie wyszedł. Nie rezygnuj z jednorocznych ;:180
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Marysiu dziękuję za miłe odwiedzinki ;:167 jednoroczne są ładne ale wymagają większej opieki. A ja co roku zarzekam że nie posieję już nic ale jak w sklepach tak kuszą nasionami to nie mogę się oprzeć i znowu sieje, nie które to same się sieją i zawsze coś zakwitnie.

Korzystając z wolnego bo akurat pada, wczorajsze fotki całą parą kwitną dalie i one teraz królują na ogrodzie a mam ich sporo, na razie tylko te co już mocno kwitną.
ObrazekObrazekObrazek
Liliowce też pokazują swoje piękno
ObrazekObrazekObrazek
Inne też nie pozostają w tyle... Trojeść Krwista i Trojeść Bulwiasta..
ObrazekObrazekObrazek
Lilie też jeszcze się rozkwitają jakoś powoli.
ObrazekObrazek
Epiphyllum Deutsche Kaiserin. i nie jestem pewna Disocactus Ackermannii.
ObrazekObrazek
Obrazek
Dichondra srebrzysta i trzykrotka doniczkowa.
Na razie tyle dziękuje wszystkim za poświęcony czas moim roślinkom ;:180 ciąg dalszy będzie :D
Marusia.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Znałam trojeśc bulwiastą, ale bardzo spodobała mi się krwista, chociaż na krwistą wcale nie wygląda :D
Masz masę dalii. Moja jedyna sadzonka jest marna. Chyba zimy już nie przetrzyma
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marusiu śliczne te Twoje dalie, też miałam jednego roku ale mróz je załatwił w pierwszych dniach września i jakoś większość zimy nie przetrwała. To dobrze że lilie rozkwitają powoli, bo przecież nie chcemy żeby lato szybko minęło :D
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Gosiu Marysiu dziękuję za miłe wpisy ;:168 ;:168
Dalii mam cały łan bo od zawsze je uprawiam i uzbierało mi się trochę, ale tych takich dawnych odmian, takich z babcinego ogródka, nie
znalazłam, a były zwykłe i na prawdę piękne, No ale dalie innym razem, teraz lilie, liliowce i takie tam różne..
Pachnące na całą działkę.
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Wiązówka Błotna Warigata
Obrazek
Astronalia. Obrazek
Budleje Dawida nazwy nie znam..
ObrazekObrazek
Tojeść Orszelinowa i Smotrawa Okazała
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dalie tak ogólnie następnym razem będą te nie zastąpione rośliny, w moim ogródku od zawsze są uprawiane.
Marusia.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ale twój ogród szaleje z kiwtnieniem, te kolory w nim są niesamowite :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”