.Dziękuję Wam Wszystkim
za takie cudowne słowa ,którymi pochwaliliście moje kwiaty
Gosiu facelia Planta to dosyć wysoka roślinka 70 cm. wysokości i teraz już wiatr ją położył, ale miodująca i pszczółek na niej sporo.
Kasiulka deszczyk był i burze też i to okropne wietrzysko położyło wiele roślin, A Arum Dracunculus musi mieć grubą łodygę żeby zakwitł i na zime trzeba go dobrze przykryć najlepiej sianem.
Maryniu jedno roczne to chyba są u mnie ostatni rok bo dzięki Wam

mam sporo bylinek. Ta szałwia nadal kwitnie ale nasionka zbiorę może się uda rozchodować

A określenie dzwonka w spódnicy trafne
Kasiu i Ond taki mamy rok że rośliny się spieszą i wszystko bardzo szybko kwitnie, ale też cieszą bo kwitną obficie, susza i u mnie była ale podlewanie było aż do znudzenia. Te dzwonki ogrodowe Campanula w mroźne zimy wymarzają ostatnia była łagodna to mi przetrwały.
Oj burze narobiły szkód, ale wichury wyrządziły szkody w całym kraju u nas też połamane mamy rośliny, u mnie drzewa nie, bo mam nisko poprzycinane ale kto ma wysokie połamało gałęzie, roślinki pnące też bardzo zmęczone tym wiatrem, teraz już się uspokoiło przestało tak mocno wiać,jutro przywiązywanie i ratowanie co jeszcze zostało..
Kwitną liliowce te nie ucierpiały od wiatru.

I róże nadal kwitną

I nie może zabraknąć lili i goździków u mnie muszą być w ogrodzie.A i dalie się juz zaczynają też moje ulubione.

Tym czasem tyle zapraszam na spacerek będzie c.d.