Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
Mehania ma kolor, który bardzo mi odpowiada. To bylina Marysiu jest?
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu to ja się piszę na taki odrost
Proszę .

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,zdjęcia tak rozweselają ,wszyscy mamy jakieś pokrewne dusze i lubimy to samo,moje zdjęcia są w laptopie ,nie zginęły ,ale potem trzeba przełożyć na photobucket i tam część zniknęła nie wiem dlaczego i trzeba z powrotem włożyć,,ale nie chce mi się już nic robić ,a tak pięknie kwitną mi jeszcze niektóre róże,przede wszystkim Elmshorn ,ale pewnie wrócę do wspomnień ,bo to najlepsze wyjście,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu i znowu
Tak to bylina! właściwie to nie wiem dlaczego nie zabrałam naion
Tereniu
Martuś to masz szczęście, że jeszcze coś Ci kwitnie bo u mnie
Wspominać też masz co, przecież na pewno nie wszystkie zdjęcia wklejałaś, ja mam rozeznanie po tym, bo są nie zmniejszone
w prognozie na jutro jest słoneczko, ciekawa jestem czy się sprawdzi . Całuję 

Tak to bylina! właściwie to nie wiem dlaczego nie zabrałam naion

Tereniu

Martuś to masz szczęście, że jeszcze coś Ci kwitnie bo u mnie

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś to ja sobie kupię lewizję i posadzę pod świerkiem tam zawsze jest sucho jak uważasz będzie dobrze. 

- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Marysiu moja Lewizja też sobie odeszła.
Wytrzymała jedną zimę i padła, a szkoda bo cudna jest.
Bez czarny cudowny.
Ja się ostatnio rozglądam za czerwonolistnym, tylko jakoś jeszcze nie udało mi się go dostać.
Piękne wspominki.
Udanej i oby słonecznej niedzieli.

Bez czarny cudowny.

Piękne wspominki.

Udanej i oby słonecznej niedzieli.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Witam,ze słonecznego zachodu Polski.Jest śliczne słoneczko,ale temperatura nie powala,ledwo 5 stopni.
Tęsknię już za wiosną jak oglądam tak piękne kwiatki.
Tęsknię już za wiosną jak oglądam tak piękne kwiatki.
- krystyna2201
- 500p
Trafiłam do wątku ogrodowego już dość dawno jako skryty czytacz,sama mam kwiatowy ogródek bardzo mały, raczej to jest taki malutki przed ogródek w którym mam dość dużo kwitnących i nie kwitnących roślin.Najbardziej właśnie uwielbiam kwiaty wiosenne cebulowe.Jeszcze u mnie kwitną róże,ale jakie to są odmiany to nie wiem,nie przywiązuję do tego dużego znaczenia lubię we wszystkich możliwych kolorach.
- Maska
- Kontakt:
Niestety słonka dalej nie ma
Misiu dobrze byłoby ułożyć konstrukcję kamienną i w glebie piasek plus gleba kwaśna posadzić ją pod skosem, żeby w rozecie nie osadzała się woda (deszcz). L. lubi słońce, ale nie lubi być na południowej wystawie.
Ewciu na szczęście nie jest to droga roślina i może dlatego że krótkowieczna. Na pewno na wiosnę kupię kolejne. Za tym ciemnym bzem też się rozglądam ale dopiero na wiosnę, bo teraz to już tylko będę okrywać i układać wiosenne plany
U Ciebie pewnie zaświeciło słonko więc ciesz się nim, a ja jeszcze czekam
Dobrej niedzieli
Krysiu to jesteś zadowolona, bo słońce jak jest ważne doceniamy jak kilka dni nie świeci (tzn jest za chmurami). Ja jeszcze trwam w jesieni, ale tak koło stycznia na pewno będzie mnie nosić. Chociaż jak wziąć pod uwagę, że już w dwóch źródłach nakupowałam nasion to może i tęsknię
Ciekawa jestem Twoim roślin może wkleisz jakieś zdjęcie u mnie 

Misiu dobrze byłoby ułożyć konstrukcję kamienną i w glebie piasek plus gleba kwaśna posadzić ją pod skosem, żeby w rozecie nie osadzała się woda (deszcz). L. lubi słońce, ale nie lubi być na południowej wystawie.
Ewciu na szczęście nie jest to droga roślina i może dlatego że krótkowieczna. Na pewno na wiosnę kupię kolejne. Za tym ciemnym bzem też się rozglądam ale dopiero na wiosnę, bo teraz to już tylko będę okrywać i układać wiosenne plany

U Ciebie pewnie zaświeciło słonko więc ciesz się nim, a ja jeszcze czekam

Krysiu to jesteś zadowolona, bo słońce jak jest ważne doceniamy jak kilka dni nie świeci (tzn jest za chmurami). Ja jeszcze trwam w jesieni, ale tak koło stycznia na pewno będzie mnie nosić. Chociaż jak wziąć pod uwagę, że już w dwóch źródłach nakupowałam nasion to może i tęsknię

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, witaj niedzielnie...
Słoneczko coś u mnie prześwieca... Ale nawet nie byłam w ogrodzie...
Patrzę przez okno i to mi starcza na ten moment...
Moja lewizja rośnie w słońcu, między kamieniami... Ziemię ma ubogą, podlewana tyle, co deszcz... Zimą nie okrywam... Zobaczę, czy sobie da radę w tym roku... Bo u mnie tak jest, że za bogata zawsze ziemia... Więc te kamienie i piasek może pomogą...

Słoneczko coś u mnie prześwieca... Ale nawet nie byłam w ogrodzie...
Patrzę przez okno i to mi starcza na ten moment...

Moja lewizja rośnie w słońcu, między kamieniami... Ziemię ma ubogą, podlewana tyle, co deszcz... Zimą nie okrywam... Zobaczę, czy sobie da radę w tym roku... Bo u mnie tak jest, że za bogata zawsze ziemia... Więc te kamienie i piasek może pomogą...

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Czyli dalej lista chciejstw sie powiększa? ja już z tym nie walczę marzyć można co nie?
Ciemny bez w postaci niewielkiej sadzonki dostała od Tadeusza i nadal żyje czyli jest nadzieja, że kiedyś się rozrośnie
coś mamy podobne chciejstwa Marysiu 

- krystyna2201
- 500p
Witam,do tej pory jakoś nie myślałam,że mogłabym tu na forum pokazywać swoje rośliny.Zdjęć mam bardzo mało i na dodatek robione telefonem nie są najlepszej jakości.Muszę na wiosnę robić na bieżąco zdjęcia i wtedy bym mogła coś pokazać.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Widzę, że dzisiaj dyskusja na temat lewizjii. Niestety w mojej podmokłej glinie nigdy nie próbowałam ani nie spróbuję ich sadzić, a to takie piękne rośliny.
U mnie dzisiaj popołudniu kilka promyków słonka się pokazało. Może jutro już będzie lepiej.
U mnie dzisiaj popołudniu kilka promyków słonka się pokazało. Może jutro już będzie lepiej.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Do świąt będzie jakoś znośnie, ale już po Nowym Roku będą paluszki swędziały. I w głowie będą się nasiona kołatały.
- Maska
- Kontakt:
Dorotko niedziela nam mija
, a właściwie to ten rok tak szybko minął
Lewizja u mnie miała też dobre warunki i dobrze posadzone a zaszkodziły czynniki zewnętrzne
Słonko też błysnęło, ale wieczorem zimnica straszna
Ewciu pewnie jeszcze parę chciejstw się uzbiera, ale jest ogród to i są chciejstwa, coś po zimie wypadnie trzeba będzie zastąpić
Musisz w przyszłym roku sprawdzić co ja teraz lubię, bo ja nie mam szans nawet na zdjęciach zobaczyć
Krysiu wszystko przez to że jesteś tu cichaczem, ale jak się już zacznie to leci! Jakbyś coś chciała pokazać to proszę
Lidziu ja też liczę na lepszy dzień ale za to w nocy zapowiadają -2 ...coś za coś
Pierwszą lewizję posadziłam na płask i deszcze ją załatwiły, a chyba widziałam nasiona lewizji może wysieję?
Danusiu, bo do świąt paluszki będą zajęte
a jak nastanie dłuższy dzień to jakoś tak wzrastają pragnienia 

Lewizja u mnie miała też dobre warunki i dobrze posadzone a zaszkodziły czynniki zewnętrzne

Słonko też błysnęło, ale wieczorem zimnica straszna

Ewciu pewnie jeszcze parę chciejstw się uzbiera, ale jest ogród to i są chciejstwa, coś po zimie wypadnie trzeba będzie zastąpić

Musisz w przyszłym roku sprawdzić co ja teraz lubię, bo ja nie mam szans nawet na zdjęciach zobaczyć

Krysiu wszystko przez to że jesteś tu cichaczem, ale jak się już zacznie to leci! Jakbyś coś chciała pokazać to proszę

Lidziu ja też liczę na lepszy dzień ale za to w nocy zapowiadają -2 ...coś za coś

Danusiu, bo do świąt paluszki będą zajęte