Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Chipek ;:oj gazania jak ciekawie wygląda z tej perspektywy :D i wrzosy ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Ty sobie spokojnie pracuj, a my pospacerujemy po Twoim ogrodzie i pocieszymy oczy :wit
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Aniu,te róże pachną tak jak pięknie wyglądają :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ośliniłam się na widok hortensji. ;:109 Magical Fire obłędna. Ma piękny kształt płatków. Chcę ją!
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, widzę że u Ciebie nie ma już gdzie sadzić czegokolwiek ;:306 ;:306

Teraz trzeba się sukcesywnie pozbywać tego co się rozrosło. ;:oj

Hortensje i róże cudnie wyglądają :shock: :shock: , nie mówię już o innych tam hostach i cudeńkach które pierwszy raz zobaczyłam właśnie u Ciebie.

Twoje kociątko widzę że daje radę upilnować to wszystko ;:112 ;:112 dużo pracy Cię to kosztowało, ale naprawdę jest co pooglądać.

Niejeden chciałby spędzić choć parę dni na tak pięknie urządzonej działce.

Podrap ode mnie kociątko tam gdzie lubi :lol: :lol:
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,masz piękne kwiaty u hortensji,obcinasz je nisko wiosną?Moimi w tym roku jestem rozczarowana,ale znowu mam kilka nowych,dziwię się,że jeszcze znajduję miejsce na ich posadzenie.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu piękne masz hortensje tak jak wszystkie Twoje kwiaty :wit
Pozdrawiam Alicja
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu wracaj spokojnie nie śpiesz się ,bo na drogach niebezpiecznie. :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Chipek nie dość, że piękny to i zdrowiutki u Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, ale u Ciebie pięknie i taki ład. Trawnik równiutki i taki zielony. Nachyłki też pięknie, zwłaszcza ten biało-różowy, fajnie wyglądają te ich kwiatki na delikatnych łodygach, jak takie kolorowe chmurki. Czy miewasz problemy z zimowaniem nachyłków? Bo ja kiedyś miałam dwie odmiany z tych bylinowych i niestety nie przetrwały do następnego sezonu.
Ile masz odmian hortensji?
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
Znowu nacieszyłam oczy :roll: .Hortensje super ;:138 .
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Przepięknie pokazałaś na fotkach swoje roslinki ;:333 Czy hibiskus hodowałaś od nasionka? Zastanawiam się nad takim wyzwaniem...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzień dobry wszystkim w pochmurny dzień!!
Mój portfel wczoraj został uszczuplony, po mojej ostatniej wizycie w ogrodowym, gdzieś po trasie .
Kupiłam 3 jeżówki, a miałam kupować na wiosnę dopiero i to 2 .ale jak zobaczyłam ślicznoty ; ;:31
jeżówka 1. Secret Joy,
2. Hot Lava
3. Supreme Cantaloupe to nie mogłam im się .oprzeć.
I jeden clematis znowu Sweet Summer Love- nawet pachnie ładnie ;:138 a zastanawiałam się i miałam w ręku Powojnik 'Purpurea Plena Elegans i wybrałam Sweet Summer Love.Nie wiem czy dobrze zrobiłam ???
Mój mąż już się śmieje,że ja powinnam mieć zakaz wstępu do ogrodowych,ale wie,że to już choroba nieuleczalna :;230
Chciałam wam pokazać, ale coś minie wchodzi zdjatko,,może później pokażę,

mati1999-Mateuszu ketmie syryjską mam -3 .ale ta różowa, najbardziej mi się podoba :) Nachyłki cieszą. bo takie żywe kolorki.
A do powojników mam słabość,nieustającą jeszcze.A nowy wiosenny Kaiser bardzo cieszy.Chipek też po raz pierwszy kwitnie w tym roku w moim ogrodzie, to cieszy bardziej.Wrzosy rozkręciły się na dobre.

Tulap-Mateuszu No widzisz mój zadrżał,a nie miało być tych zakupów,Tylko róże , dobrze,że to w październiku, na następny miesiąc :wink:
Ale poetycko napisałeś o roślinkach ;:63 ;:63

aneczka1979-Aniu;Annes 77-Aniu Hortensje mnie też wzięły,,ale już nie mam gdzie je dosadzać.
Magical Fire jest cudna,ja jestem nią zachwycona.kwitnie 3 kwiatami,ale ma nowe pąki na gałązkach także trochę mnie pocieszy swymi pięknymi kwiatuchami.

Dorotko350 Kaiser , to wiosenny nabytek, ale cieszy ta nowość,jak nas wszystkich gdy sobie coś nowego kupujemy i potem podziwiam po raz pierwszy te kwiaty,prawda ??
A ja Bobo kupiłam ze względu na jej mniejsze rozmiary taka tam przy rabacie żurawkowej mi jest potrzebna .Sweet Summer też jest piękna .
A Chipek późno zaczął ale i pięknie kwitnie i rośnie .A różę Munstead Wood,przycięłam trochę,ale widzę wypuszcza listki to żyje .

tesia39-Tereniu;alicjad31-Alu cieszę się,ze podobają Ci się moje roślinki na fotografii.

Marzenko77; an-ka-Aniu Nachyłki już cieszą, po raz kolejny,a hiacynt gdzieś kupiłam za grosze na wyprzedaży,,ale nawet jest ładny.
Hortensje to mój ostatni bzik,ale z nimi stop już , bo miejsca na nie brak.
Tak budleja zawsze przyciąga i motylki i mój wzrok,bo tam ciągle coś się dzieje.Kaiser faktycznie jest piękny,polecam go.

Iwonko0042I jakie wrażenie po spacerze po moim ogrodzie ???
A Praca,pracą ale przyjemności zakupowe też były,nowe roślinki zawsze bardzo cieszą,prawda???

bartosz les-Bartoszu róże są wszystkie cudne,ale są i cudniejsze.A Chipek dla mnie do takich należy

pomidorzanka-Agatko Witaj, wieki cię u mnie nie było ;:196 , zapraszam częściej ;:108
To co się rozrośnie to zawsze się znajdą tacy co chętnie przyjmą lub na jakąś wymianę będzie .Hosty to już moja stara miłość. Hortensje, clematisy i jeżówki to nowa- młoda miłość.ale na hortensje już trzeba mówić stop,bo miejsca barak,a jeżówki, czy powojnik to zawsze się gdzieś upchnie . ;:7
Moje kociątko - to prawdziwy stróż działeczki. Fiona oczywiście podrapana od ciebie.
A wiesz,jak ktoś chce mieć ładniej to musi pracować, ii ciągle pracować.chyba to znasz ,prawda ??
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej działki.Każdy tworzy swój mały -lub większy zielony azyl.

malgocha1960-Gosiu Te co już zimowały hortensje, to drzewiastym obcinałam u dołu.Ładnie się nawet rozrosły, i byłyby jeszcze gęściejsze,gdyby nie koszenie trawy mojego M. Za blisko podjeżdżał i podłamał mi kilka gałązek u 3 :twisted:

e-babcia-Jadziu Jestem już .To prwada to drodze jest czasami niebezpiecznie,miałam,a raczej okrążałam , bo był korek z powodu wypadku ze skutkiem śmiertelnym.
Zawsze szkoda,jak giną ludzie. :cry:

alana-Alu; aniap56 Witajcie w moim królestwie.
Dziękuje za miłe słowa.Nachyłki jak do tej pory zimowały dobrze.Ten czerwono- plamiasty to już mam 3 sezon a żółty drugi.Ja trochę nasypuję trocin,lub ziemi na nie na zimę.
Hortensji mam 10 odmian . ;:167 ;:138

Wolusia -Wiolu Dziękuję za pochawłki moich roślin.
Hibiskusy wszystkie mam z sadzonek,Jestem zbyt niecierpliwa aby z nasionek je hodować.Ja tylko czasami jednoroczne niektóre z nasionek hoduje sama.

Kaiser- cudny jest ;:167
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
hortensja Bobo
Obrazek
i tak już
Obrazek
i jeszcze tak
Obrazek
[ heliotrop u mnie dopiero kwiaty rozwija - z własnego siewu
Obrazek
Obrazek
Hortensja bukietowa LIMELIGHT
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Prawda ,że w jesiennej szacie hortensje są piękne widać cały ich urok .a kaiser cudny jest.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,Twój ogród taki soczysty,tak super go urządziłaś ,że o każdej porze piękny ,a za sprawą super zdjęć możemy go podziwiać,i spacerować po mim z wielką przyjemnością,pozdrawiam ;:168 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”