Dzień dobry wszystkim w pochmurny dzień!!
Mój portfel wczoraj został uszczuplony, po mojej ostatniej wizycie w ogrodowym, gdzieś po trasie .
Kupiłam 3 jeżówki, a miałam kupować na wiosnę dopiero i to 2 .ale jak zobaczyłam ślicznoty ;
jeżówka 1. Secret Joy,
2. Hot Lava
3. Supreme Cantaloupe to nie mogłam im się .oprzeć.
I jeden clematis znowu Sweet Summer Love- nawet pachnie ładnie

a zastanawiałam się i miałam w ręku Powojnik 'Purpurea Plena Elegans i wybrałam Sweet Summer Love.Nie wiem czy dobrze zrobiłam ???
Mój mąż już się śmieje,że ja powinnam mieć zakaz wstępu do ogrodowych,ale wie,że to już choroba nieuleczalna
Chciałam wam pokazać, ale coś minie wchodzi zdjatko,,może później pokażę,
mati1999-Mateuszu ketmie syryjską mam -3 .ale ta różowa, najbardziej mi się podoba

Nachyłki cieszą. bo takie żywe kolorki.
A do powojników mam słabość,nieustającą jeszcze.A nowy wiosenny Kaiser bardzo cieszy.Chipek też po raz pierwszy kwitnie w tym roku w moim ogrodzie, to cieszy bardziej.Wrzosy rozkręciły się na dobre.
Tulap-Mateuszu No widzisz mój zadrżał,a nie miało być tych zakupów,Tylko róże , dobrze,że to w październiku, na następny miesiąc
Ale poetycko napisałeś o roślinkach
aneczka1979-Aniu;Annes 77-Aniu Hortensje mnie też wzięły,,ale już nie mam gdzie je dosadzać.
Magical Fire jest cudna,ja jestem nią zachwycona.kwitnie 3 kwiatami,ale ma nowe pąki na gałązkach także trochę mnie pocieszy swymi pięknymi kwiatuchami.
Dorotko350 Kaiser , to wiosenny nabytek, ale cieszy ta nowość,jak nas wszystkich gdy sobie coś nowego kupujemy i potem podziwiam po raz pierwszy te kwiaty,prawda ??
A ja Bobo kupiłam ze względu na jej mniejsze rozmiary taka tam przy rabacie żurawkowej mi jest potrzebna .Sweet Summer też jest piękna .
A Chipek późno zaczął ale i pięknie kwitnie i rośnie .A różę Munstead Wood,przycięłam trochę,ale widzę wypuszcza listki to żyje .
tesia39-Tereniu;alicjad31-Alu cieszę się,ze podobają Ci się moje roślinki na fotografii.
Marzenko77; an-ka-Aniu Nachyłki już cieszą, po raz kolejny,a hiacynt gdzieś kupiłam za grosze na wyprzedaży,,ale nawet jest ładny.
Hortensje to mój ostatni bzik,ale z nimi stop już , bo miejsca na nie brak.
Tak budleja zawsze przyciąga i motylki i mój wzrok,bo tam ciągle coś się dzieje.Kaiser faktycznie jest piękny,polecam go.
Iwonko0042I jakie wrażenie po spacerze po moim ogrodzie ???
A Praca,pracą ale przyjemności zakupowe też były,nowe roślinki zawsze bardzo cieszą,prawda???
bartosz les-Bartoszu róże są wszystkie cudne,ale są i cudniejsze.A Chipek dla mnie do takich należy
pomidorzanka-Agatko Witaj, wieki cię u mnie nie było

, zapraszam częściej
To co się rozrośnie to zawsze się znajdą tacy co chętnie przyjmą lub na jakąś wymianę będzie .Hosty to już moja stara miłość. Hortensje, clematisy i jeżówki to nowa- młoda miłość.ale na hortensje już trzeba mówić stop,bo miejsca barak,a jeżówki, czy powojnik to zawsze się gdzieś upchnie .
Moje kociątko - to prawdziwy stróż działeczki. Fiona oczywiście podrapana od ciebie.
A wiesz,jak ktoś chce mieć ładniej to musi pracować, ii ciągle pracować.chyba to znasz ,prawda ??
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej działki.Każdy tworzy swój mały -lub większy zielony azyl.
malgocha1960-Gosiu Te co już zimowały hortensje, to drzewiastym obcinałam u dołu.Ładnie się nawet rozrosły, i byłyby jeszcze gęściejsze,gdyby nie koszenie trawy mojego M. Za blisko podjeżdżał i podłamał mi kilka gałązek u 3
e-babcia-Jadziu Jestem już .To prwada to drodze jest czasami niebezpiecznie,miałam,a raczej okrążałam , bo był korek z powodu wypadku ze skutkiem śmiertelnym.
Zawsze szkoda,jak giną ludzie.
alana-Alu; aniap56 Witajcie w moim królestwie.
Dziękuje za miłe słowa.Nachyłki jak do tej pory zimowały dobrze.Ten czerwono- plamiasty to już mam 3 sezon a żółty drugi.Ja trochę nasypuję trocin,lub ziemi na nie na zimę.
Hortensji mam 10 odmian .
Wolusia -Wiolu Dziękuję za pochawłki moich roślin.
Hibiskusy wszystkie mam z sadzonek,Jestem zbyt niecierpliwa aby z nasionek je hodować.Ja tylko czasami jednoroczne niektóre z nasionek hoduje sama.
Kaiser- cudny jest

hortensja Bobo

i tak już

i jeszcze tak

[ heliotrop u mnie dopiero kwiaty rozwija - z własnego siewu

Hortensja bukietowa LIMELIGHT