Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Witaj Gosiu,jak fajnie ,że już jesteś,urok tych begonii jest niepowtarzalny,jak to dobrze,że każdy ma coś innego w ogrodzie ,podziwiam Cię za te doniczki,ja bym się do nich chyba nie nadawała,ale za to ogrody są piękne bo każdy inny,i niech tak zostanie ,bo byłoby nudno,a tak mamy urozmaicenie i to takie urocze,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No ... nareszcie... stęskniłam się za Tobą Królowo Begonii ;:196 ( chociaż kontakt miałam ) i Twoim ogrodem ;:108 .
Te białe przykuwają uwagę budową płatków - chociaż nie powiem - wszystkie mają coś w sobie ...

Serdeczności ;:167 ... a tak na marginesie ...jesteś już Babcią - czy też prezent będzie na Dzień Babci i Dziadka ?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Gosiu wstałaś ;:196 żeby tak ktoś obiecał, że podczas snu zimowego stracę oponki to sama bym zapadła.
Dobrze, że jesteś ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

U mnie opony zabierają w ramach wywózki wielkogabarytowych, a poza tym w gminie jest punkt gdzie co sobotę w ciągu roku można przywieźć takie zbędne przedmioty :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marto,witam cię serdecznie.Muszę się zmobilizować i zajrzeć do tych begonii,na razie widzę tylko,że dragody są w dobrej kondycji,reszta jakoś mnie nie obchodzi w tym roku,a wiadomość z szalejącym frankiem dobiła zupełnie.
Jagódko,babcią będę w kwietniu dopiero. Begonie białe z biedronki,pewnie trzeba będzie w tym roku je dokupic,bo z ogrodniczego żadna mi nie odbiła.
Ewa,jak mówisz o tych cielesnych oponkach to ja chętnie swoje bym ociosała,bo w żaden sposób nie mogę się ich pozbyc.
Marzenka,jak to oponiska to zostaw je sobie na bujaczkę,dupsko poradzą. ;:306
Marysiu,u nas też zabieraja wszystko co 2 tygodnie.

Dzisiaj piekna wiosenna pogoda,oby tylko nie przyszedł mróz bez śniegu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Małgosiu
czy Twoje koleuski przeżyły bo moje nie ,nie wiem dlaczego a te co siałam to chyba jakies jednoroczne bo uschły .
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chyba wiosenna pogoda obudziła Cię z letargu. :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko,z kradzionych koleusów nie mam żadnego,czyli kradzione nie tuczy.Zostały mi 3 kolory stare weteranki.Planuję jednak ostatni raz podejść do ich wysiewu.Nie ma u nas na razie w sklepie ogrodniczym nasion,dopiero po 20 tym.
Gosiu,krety obudziły się,zaczęły pustoszyc mi działkę ,musiałam obudzić się,żebym nie wyladowała na jednym wielkim kretowisku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Małgosiu mnie też koleusy padły ale cóż płakać nie będę.Za nasionami jeszcze nie patrzyłam u nas a kwiaty jak coś wypatrzę kupię sadzonki bo na siew w tym roku czasu nie będę miała i przy remoncie łazienki kurz więc odpuszczę tylko to co w prost w grunt.Begonie eleganckie Na razie nie mam koncepcji co w donice przed dom posadzę zobaczymy .Na pewno ile się uda porozkładam agrowłókniny.Tu zdania nie zmieniłam .Ręce są jedne i oszczędzać je trzeba a kreta też ;:14 ;:174 mam :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Małgosiu nie martw się , krety chyba w całym kraju buszować zaczęły bo czytałam w wielu miejscach o ich efektach pracy i naszej wściekłości . Mąż wczoraj był z karmą dla ptaków i naliczył 3 sztuki ale całe szczęście,że blisko brzegu trawnika.
Oj ... nie moge sie napatrzeć na twoje dorodne begonie, do tego z gustem wyeksponowane na pięknych kwietnikach.
Koleusy faktycznie zimą lichawe ale póki co moich z 80 % trzyma się dobrze jedynie kolorki straciły.
Te wybiegnięte przycięłam i szkoda mi było pędów wyrzucić więc skróciłam i do wody ... już mają korzonki ale chyba za wcześnie do doniczek dawać bo i miejsca niewiele .
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Cześć Gosia :wit Jakie widoki za oknem? Melka i Tosia pewnie nie chcą wychodzić co? A ja stara głupia już się łudziłam,że to białe paskudztwo nie spadnie...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu,byłam w ogrodniczym,ale poza kilkoma warzywami nic jeszcze nie ma.Co roku pózniej są dostawy u nas.
Krysiu,ty masz rękę do roślin,u mnie koleusy padają,zostało kilka doniczek pospolitych kolorów.Mam w tym roku lenia zupełnego,nawet nie zaglądałam do begonii w garażu i nie wiem czy puszczają już kiełki.
Marzenko,cieszę się ze śniegu,bo wczoraj obeszłam działkę i większość ubiegłorocznych cebulowych co nornice nie zdążyły zjeść jest już na wierzchu.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie to samo. Powychodzily tulipany, narcyzy. Ale śniegu niestety nie mamy, więc mogą zmarznąć te zielone noski. Bardzo się o nie niepokoję, bo sporo tej jesieni nasadzilam cebulowych.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Dziewczyny póki nie ma dużych mrozów to jeszcze pół biedy,gorzej jakby się powtórzyła sytuacja z 2012 roku gdzie w drugiej połowie stycznia przyszedł duży mróz a nie było grama śniegu...
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

U mnie dzisiaj biało około 20 cm śniegu, Małgoś pisała siostra, że Rybnik zasypany? Pierzynka przyda się na te wystające kły cebulowe :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”