Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Alu, wychodź i pokazuj swoje wspominkowe malowane fotki! Chciałabym coś ładnego pooglądać, a chętnych do pokazywania ogrodu coraz mniej :(
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu pokazałaś Eli chryzantemy no i będzie na co czekać na wiosnę :wink:
A co do bytności na forum to czy nie dziwne, że właśnie teraz jest tu mniejsza aktywność? Przecież właśnie teraz powinniśmy mieć więcej czasu na pogaduchy i to nie tylko o roślinach?! Ogród może się już obejść bez nas, więc dziewczyny do piór a raczej do klawiatur żeby sobie umilić ten mało kolorowy zimowy czas ;:3
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza :D , zapomniałaś , że teraz to ciała pedagogiczne są mocno zajęte ;:108 . Trzeba znowu poczekać do wakacji na labę.
:wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Krysiu myślę, że grono pedagogiczne jednak jakoś da radę spotkać się gdzieś na kawie, w tym szaym czasie ;:3
Alu, Alu znowu Ci pomachałam z drogi! Jak bym Cię spostrzegła w ogrodzie to bym na pewno się zatrzymała i zagadała przy płocie ;:3
Poniosło nas dzisiaj z rana nad morze, na kije a potem na 12-tą na basen do Gniewina. No takie luksusy, że pewnie będziemy to powtarzać. A jeszcze trafiła nam się jakaś unijna impreza w Gniewinie gdzie się najedliśmy i 'rozerwaliśmy' przy kaszubskiej muzyce. ;:223 Słońce świeciło nam cały dzień. W drodze powrotnej mijaliśmy się z motorowymi Mikołajami, też piękna akcja.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

No ja do grona pedagogicznego nie należę :wink: Czas przedświąteczny jak zwykle daje mi w kość. :evil:
W ogrodzie nie ma już za bardzo co robić, ale za to w domu nie wiadomo za co się brać w pierwszej kolejności
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Krysiu "Buziaki, za buziaki za szczególne buziaki ;:196 " Na razie jeszcze w biegu, ale po świętach będzie trochę luźniej i potem ferie, to dokładniej nadrobię zaległości. Staram się zaglądać do zaprzyjaźnionych ogródków, choć nie zawsze się wpisuję.
Ciała pedagogiczne rzeczywiście trochę bardziej zajęte, próbne egzaminy, sprawdziany, imprezy świąteczne, a pani minister namawia rodziców, by oddawali dzieci pod opiekę do szkoły także w czasie przerwy świątecznej. Boje się żeby mój dyżur nie wypadł w wigilię.
Wandziu TO prawda , życie na forum jakby zwolniło, ale dla mnie to nawet lepiej, nadążam być na bieżąco. Gdy tylko Tu jestem zawsze zaglądam do Twojego ogródka. Bardzo go lubię. Po świętach na pewno dołożę kolejną część moich Przemian. Po wale, trawnikach i roślinnym parawanie pokaże jak się zmieniał przedogródek.
Izunia A na którym basenie byłaś (w Gniewinie są 2- jak na taka małą wieś gminną to jest niezwykłe). Jeśli mówisz o luksusach to czyżbyś była w hotelu Mistral. My z dzieciakami chętnie chodzimy do przyszkolnego basenu, i cieszymy się, że tak bez tłoku można popływać, niestety ciągle coś nam przeszkadza robić to regularnie. Imprez w Gniewinie było dużo cały tydzień, bo były Dni Kultury Gminy Gniewino. Z gminnych mikołajek szybko uciekliśmy, bo nie lubimy tłoku. A teraz dopadła nas grypa żołądkowa, to może i dobrze, że się nie spotkaliśmy, jeszcze byśmy Was zarazili. Następnym razem dawaj znać jak zajedziecie w nasze strony.
Drewutnia Tak to jest być "matką Polką" (wiem że to porównanie już było), nie można się nudzić.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Alicjo :wit

Jak miło, że nie zamierzasz zatrzaskiwać drzwi do swojego ogrodu. Tym bardziej, że w zimowych szatach dobiera on niezwykłego uroku.
Ale przecież nie tylko o uroki ogrodu tu chodzi.... Zaglądamy też z czystej sympatii, na kawkę, pogawędkę, małe gadu-gadu.
Na przykład żeby przekonać się, że późną jesienią inni też są zarobieni na amen.
W Święta obiecuję sobie oddać się nieróbstwu, zanurzyć w luksusie dobrej lektury, popijać wino i toczyć ciekawe rozmowy z bliskimi.
Tobie życzę tego samego!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Witaj Alicjo,
dawno się nie odzywałam, podziwiałam jedynie Twój ogród jako skrytoczytacz.
Ale tym razem to się zmienia. Właśnie doczytałam, że mieszkasz w Gniewinie albo okolicy.
Kiedyś oglądałam jakieś zdjęcia z okolic Twojego ogrodu, z których wynikało, że jest położony w dolinie.
Takie doliny kojarzyły mi się właśnie z Twoimi stronami - do Gniewina jeżdżę co roku na konferencję.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Alu, myślę, że nad kawową propozycją Izy należy się zastanowić ;:4 . A milczenie przerwać.
O braku czasu nie napiszę, bo to oczywiste. O pomyśle wiadomym też nie. Wszystko zapewne, by wzmocnić więzy rodzinne z 'drugim domem' :twisted: .
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
oglądam Twój i mój ogródek na zdjęciach u Ciebie i robi mi się weselej. Spacery po lesie częściowo zapełniają czas, ale brakuje mi codziennej krzątaniny przy roślinach. Buszuję po Forum, poznaję nowe ogrody i kombinuję co by tu u siebie zmienić. Na myśleniu o zmianach pewnie się skończy, ale może coś tam uda się poprawić, zobaczymy. Do wiosny, jak pisze Mateusz już tylko 98 dni.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alu i Elu ;:196 ;:196 , te 98 dni to niby mało i ale jednak dużo.
Oby wiosna szybciutko do nas zawitała. ;:215
:wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aby do Nowego Roku, to potem już jakoś pójdzie. Ja na rozweselenie zrobiłam już pierwsze wiosenne zamówienie - róże. :tan Fajnie jest mieć coś ogrodniczego w perspektywie ;:108
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu dzięki za wspaniałe święta ze wspaniałą atmosferą. Pewnie dziś podsypało Ci trochę śniegu i nie będziesz musiał się martwić o roślinki i ptaszki, które w wielkiej obfitości odwiedzają Wasz ogród.
Ptaszki czują, że są u Was mile widziane i że nie zagraża im Śierściuch, który leniwie wyleguje się przy kominku.
U mnie w ogrodzie 15cm warstwa śniegu, jak wróciłam z działki to jeszcze sypnęło, roślinki przykryte - co za ulga. Taki biały ogród bardzo mi się podoba, może tak zostać do wiosny (wg wyliczeń Matiego 77 dni)
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Kochani przed świętami nie zdążyłam, to teraz tak poświątecznie chciałbym Was wszystkich uściskać i życzyć nam udanego ogrodniczego sezonu 2015.
Lisico Witaj poświąteczne. Jak tam udało się świąteczne nieróbstwo i luksusy czytelnicze. (Co czytasz?)

Obrazek

elam 77 dni, a już 76 no to już całkiem bliziutko. Trochę u nas podsypało, ale patrząc na zdjęcia na forum, to u Was zdecydowanie bardziej. Wczorajsze poranne odśnieżanie- nienerwowe , bo nie związane z pośpiechem szkolnym, było bardzo przyjemne. Nawet kilka fotek ogrodowych cyknęłam.

Obrazek

wanda7 Oj kusisz tymi różami, kusisz. Twoja pastella "chodzi za mną" i coś mi się zdaję że moje postanowienie runie w gruzach.
Obrazek

ignis07 Oj już wiosna niedługo. Dobrze, że poprzedziła ją jednak zima. Szczególnie że nie muszę wyjeżdżać na ośnieżone drogi.

Obrazek

klarysa U mnie na kilka dni czas zwolnił i mogę znów pomyśleć o ogrodzie i forum. Pogoda też śliczna.

Obrazek

Madziagos Już się cieszę na nasze przyszłoroczne plany.

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Alicjo w Krainie Zimy!
Tyle śniegu, ile jest u Ciebie, w zupełności wystarczy, żeby zaczarować krajobraz, a nie dostarczyć kłopotów.
Ja lubię patrzeć na nieskalane pejzaże tuż po opadach. Bo kiedy już ludziska ruszą z szuflami, samochody rozjeżdżą białe i zmienią na brudne, już mi się zimy odechciewa...
Kto Ci nadziergał tyle koronkowych laleczek :shock:? Widzę, że spora część towarzystwa hołduje takim zwiewnym ozdóbkom. Podoba mi się to ;:333.
Nie mogę narzekać na ubiegły sezon, wizyt i rewizyt było sporo, ale i tak liczę, że nadchodzący przyniesie ich dużo więcej...

I niech to będzie jednocześnie Noworocznym życzeniem - ;:196 Jagi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”