Marzenko , floksów nie obierałem , same liście opadły. W basenie już nie siedzę , pada codziennie. za darmo wodę mam. Choć nadal ciepło i parno.
Grażka , tempo przybywania liliowców spadło, ma jeszcze kilka przybyć, góra 5 . Chyba że jeszcze jakaś niespodzianka mnie czeka
Aguś , teraz jeszcze kwitną liliowce , ich wielkie kwiaty ''dają'' kolory , zostanie jeszcze kilka kwitnących kęp , ale już w mniejszej ilości. Niektóre powtarzają kwitnienie , w większości żółte.
Kasiulu , jeszcze nie miałem przypadku , bu szałwię ,obojętnie jakiej odmiany coś zeżarło.

Nie wiem dlaczego muszkatołowa jest u mnie dwuletnia. Inne długo już mam . Chyba zbiorę jeżówki bliżej siebie , na jedną rabatę. Dwie mi osłabły , może przesadzenie im pomoże. Pogoda niestety popsuła się. Choć dla roślin to zbawienie , ziemia była sucha , groziło ,że będę podlewał.
Anulu , floksy to dwuletnie kępki , były dwupędowe, teraz jak widać.
Ten z różowym oczkiem jest cały różowy , bardzo jasny róż. Pisać je na listę

Pomyłki , normalna rzecz, kupuj na forum , będzie na pewno mniej.
Lidziu , na pewno są firmy ''pewniaki'' , szukaj takich i tam rób zakupy. Już drugi rok z kolei kupiłem ''pirata'' zamiast ładnego liliowca. Dzisiaj wykopałem .Gdyby oszust poniósł konsekwencje , zważał by na takie oszustwa. Większość , by nie psuć sobie ''nerw'' daje spokój i nie robi nic . Za kilkanaście złoty nie będę ganiał po sądach.
Dorotko , hej
Krysiu , początkowo i ja dla sentymentu je miałem. Później już z przekonania, bo kwitnę dość długo , mają mocne kolory , takie jak lubię. Maja te wadę , że ogałacają się od dołu , przy okazji oprysku róż Amistarem , tez je ''polewam'' , nieco lepiej wyglądają.

Moje też mają najstarsze liście uschnięte, tam gdzie rzadziej i mam dostęp , obrywam .
Pożegnanie odmian