Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Post »

Dorotko , miło , że ''dałaś głos'' ;:109 Wiem , że jesteś zapracowana , ale zajrzyj czasami , zapraszam. ;:180 Choć już powoli czas największego rozkwitu mija . Jeszcze tylko kilka , kilkanaście dni i będzie coraz mniej kwiatów. ;:131
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Ano niestety. ;:108
Choć pocieszające jest to, że tutaj,
w naszych wątkach, możemy jednak w jakiś sposób zatrzymać te ulubione przez nas chwile.
Za zaproszenie dziękuję. Skorzystam na pewno. Choć nie zawsze głośno, ale zaglądam tu i zaglądać będę. :D
Bo lubię. :lol:
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu moje floksy po parę liści brzydkich miały ale mozolnie-łodyżka po łodyżce poobierałam.Znowu leje u mnie...Chyba na floksy i marcinki trzeba będzie coś zapodać :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Należy się, należy....... ;:108
U mnie też flauta i najchętniej zrobiłabym to samo. ;:306
No to niedługo w liliowcach mnie dogonisz , albo i przegonisz, bo w moim buszu więcej już się nie zmieści.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadziu na widok liliowców to już słów zachwytu mi brakuje..... przepiękne są ;:167
Floksy to kolejne z moich ulubieńców, ślicznie Ci kwitną..... takie dorodne, kolorowe kępy. Piszesz, ze już będzie mniej kolorowo, że wiele kwiatów lada chwila zacznie przekwitać.... wiesz.... ja tak sobie myślę, ze to fajnie. Dzięki temu ogród bardzo się zmienia, wciąż jest inny i nie możemy się znudzić ani przepychem kolorów, ani nadmiarem samej zieloności. U mnie też podejrzewam jeszcze 2 tygodnie i po eksplozji ognistych barw nastanie czas bieli i różu w morzu zieleni :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piękne kępy floksów. ;:138 ;:138 również mam czerwony ale mniejszy. :;230
Ślicznie wyglądają jeżówki w takiej ilości. :heja :heja
Moja szałwia bez liści teraz, łysa coś ja zajadało. ;:222 Twoja ładnie wygląda traka dostojna. ;:215
Miłego dnia i ślicznej pogody. ;:196
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Tadziu u mnie ciut chłodniej po opadach z gradem.Roślinki odżyły.Nie wiesz co z Effcią? Relaksujesz się w basenie? :wink: ;:196
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Tadziu, śliczne te floksy i takie ładne kępki. Ten z różowym oczkiem jest boski. Nie rozumiem, dlaczego marudzisz, że po liliowcach już nie ma tyle kolorów w ogrodzie. Jeżówki przecież też dopiero się rozkręciły na dobre.
U mnie każdego roku floksom usychają dolne liście, więc schowałam je w głębi rabatek. A kupiony wiosną fioletowy zakwitł na biało ;:222 . Bardzo lubię białe kwiaty, ale takie miałam od lat.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

I to jest najbardziej wkurzające ;:134
Swego czas miałam "fazę" na piwonie zielne. Zawsze kupowałam po jednej sztuce z danego gatunku/koloru. W tym roku naliczyłam 14 różowych, jednakowych oczywiście. O białych nie wspomnę, bo swoich miałam całe ok. 50. Jak zobaczyłam na rabatce "kupowanych" identyczne, to miałam ochotę kogoś ;:14

Effka ma się dobrze, była u mnie w niedzielę.
Pozdrawiam Lidka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:306 Tadziu to ja też daję głos- jestem
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wyjątkowo spodobała mi sie ta wypowiedź :D
Od rana pali , wiatru nie ma , flauta . Najchętniej po brodę we wodę i zimny browar ;:136
Floksy i u mnie podsychają od dołu ale w tym roku jakby mniej. Mam je głównie przez sentyment.
W tym roku upały i sucho więc w krótkim czasie liście liliowców odczują to , a szkoda bo gdy zdrowe sa ozdobą prawie do końca sezonu.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzenko , floksów nie obierałem , same liście opadły. W basenie już nie siedzę , pada codziennie. za darmo wodę mam. Choć nadal ciepło i parno.
Grażka , tempo przybywania liliowców spadło, ma jeszcze kilka przybyć, góra 5 . Chyba że jeszcze jakaś niespodzianka mnie czeka :wink:
Aguś , teraz jeszcze kwitną liliowce , ich wielkie kwiaty ''dają'' kolory , zostanie jeszcze kilka kwitnących kęp , ale już w mniejszej ilości. Niektóre powtarzają kwitnienie , w większości żółte.
Kasiulu , jeszcze nie miałem przypadku , bu szałwię ,obojętnie jakiej odmiany coś zeżarło. ;:oj Nie wiem dlaczego muszkatołowa jest u mnie dwuletnia. Inne długo już mam . Chyba zbiorę jeżówki bliżej siebie , na jedną rabatę. Dwie mi osłabły , może przesadzenie im pomoże. Pogoda niestety popsuła się. Choć dla roślin to zbawienie , ziemia była sucha , groziło ,że będę podlewał. ;:202
Anulu , floksy to dwuletnie kępki , były dwupędowe, teraz jak widać.
Ten z różowym oczkiem jest cały różowy , bardzo jasny róż. Pisać je na listę :?: Pomyłki , normalna rzecz, kupuj na forum , będzie na pewno mniej. ;:108 ;:108
Lidziu , na pewno są firmy ''pewniaki'' , szukaj takich i tam rób zakupy. Już drugi rok z kolei kupiłem ''pirata'' zamiast ładnego liliowca. Dzisiaj wykopałem .Gdyby oszust poniósł konsekwencje , zważał by na takie oszustwa. Większość , by nie psuć sobie ''nerw'' daje spokój i nie robi nic . Za kilkanaście złoty nie będę ganiał po sądach. ;:185
Dorotko , hej ;:196
Krysiu , początkowo i ja dla sentymentu je miałem. Później już z przekonania, bo kwitnę dość długo , mają mocne kolory , takie jak lubię. Maja te wadę , że ogałacają się od dołu , przy okazji oprysku róż Amistarem , tez je ''polewam'' , nieco lepiej wyglądają. ;:333 Moje też mają najstarsze liście uschnięte, tam gdzie rzadziej i mam dostęp , obrywam .

Pożegnanie odmian ;:202 ;:202
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Tadziu :wit
W tym roku z liliowcami szybko się trzeba będzie pożegnać, upały przyspieszyły ich przekwitanie. Ten zbawienny deszcz w samą porę przyszedł, tym bardziej, że nowe upały idą. Pięknie Ci kwitnie belamkanda, moje jeszcze w pąkach. :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Ta belemkanda to ''babcia'', mam ją od 3 lat ( może nawet 4) , Z tegorocznego siewu jeszcze nie kwitną . Deszcz w samą porę , tylko że zbyt długo i często . Jak zwykle , jak pada to pada, a później znowu kilkanaście dni upałów. ;:oj
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Hej Tadziu.Dobrze,że popaduje-u mnie dziś 3 dzień-roślinki odżyły.Szykuję nową miejscówkę na hosty i chryznatemki.Mam wrażenie,że zielsko po tych deszczach w jakimś expresowym tempie zasuwa.Dobrze,że w poniedziałek moje dziecię jedzie nad morze-będę miała więcej czasu na walkę.Zasilasz po tak obfitym kwitnieniu te swoje liliowce jeszcze czymś?Buziaki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”