Kirunia pisze:Madzia ale Ty masz fajne te parapety. Takie szerokie
I wielkie okna do tego, raj dla sadzonek
W jednym pokoju parapet poświęciłam sadzonkom.Mamy duży dom i sporo pokoi (dom aż za duży,może czasem) to taki gościnny do noclegu pokój ,raczej nie użytkowany na co dzień,i w drugim pokoju postawiłam teraz biurko z sadzonkami pod balkonowe okno,większość czasu spędzamy na niskim parterze tam mam kuchnię i pokój dzienny a na górze śpimy.Te szaleństwa z sadzonkami zmienią się gdy dziewczyny będą miały coś do powiedzenia,na razie im to nie przeszkadza Izce w przedszkolu biurko nie potrzebne

za jakiś czas i Maja będzie chciała swój pokój,może roślinki na parapecie nie będą jej przeszkadzały,a jeśli tak to coś wymyślę

Zamiast łóżeczka w sypialni może powstać regał dla sadzonek
Kirunia pisze:Ja się wciąż borykam z brakiem światła dziennego, do tego temperatura 16-18 stopni
to trochę za niska dla sadzonek,niestety.
Kirunia pisze:Fiołki są na razie w fazie produkowania sadzonek
Kirunia pisze:Muszę przyznać, że wciągają mnie coraz bardziej

super będzie z kim się wymieniać,ja miałam mnóstwo listków,ale nie wszystkie się ukorzeniły,kilka dorosłych roślin mi padło
Kirunia pisze:Bardzo ambitny plan założyłaś na zagospodarowanie wjazdu do garażu. Widok będzie niesamowity
mam nadzieję,że mi się uda,wczoraj oglądałam fuksję belle,jak się ma i nie widzę na niej oznak życia,inne coś tam pokazują,że żyją a ta nie bardzo,może tak tylko udaje,"głęboko śpi" pewnie