...Maryśa hiacynty śliczne były...może jak piszesz trzeba co roku wykopywać cebulki...dziękuję lepiej dosadzę ... a i u mnie część tulipanów w liście poszło...jeszcze nie kwitną...mam nadzieję że w te ciepłe dni rozwiną się...a werbenę patagońską posiałam mam malusieńkie rozsady boję się je ruszać...jak podrosną to chyba do gruntu je dam i już...co będzie...
...zaraz w gogle zobaczę co to za cudo Hastata...
Iwonko u Ciebie cieplej to miesiąc jak nic Misiu to też werbena tylko bylina i kwiaty ma takie kłosy. Werbenę malutką to może po przymrozkach ...chociaż ona się wysiewa i mrozik jej nie straszny. Trzeba będzie w B. kupować tanie cebulki i sadzić godząc się na straty
Witaj Marysiu,pogoda barowa ,mamy czas na inne prace ,ale ja za chwilę wybiorę sie do ogrodu ,mam przesadzić maliny,może się uda,pozdrawiam,buziaczki dla Ciebie
Marysiu ja oczywiście bywam u Ciebie, tylko pisać jest mi trudno, mało literacka żem jest
Tym razem czuję że muszę Cię pochwalić nie tylko w myślach.... wiosenka kolorowa otacza Ciebie
Jak miło zajrzeć TU i ujrzeć tyle piękna
Pozdrawiam
Martusiu jak Cię znam to pewnie maliny posadzone (czy to jakiś nowy gatunek?). Pozdrawiam Cię cieplutko, bo zmarzniesz na pewno
OOOOOO ..BASIA wszelki duch Pana Boga chwali!!
Czyżbyś cała literackość na FB wylała? Basiu widuje Cię tu i tam, ale że i u mnie
Niestety jesteśmy pozbawieni widoku Twoich włości i opowieści o B. smutno , ale może jeszcze kiedyś zatęsknisz i TY za nami.
Pozdrawiam
Marysiu, a taką dąbrówkę z biało zielonymi liśćmi kwitnącą na niebiesko masz? Bo kupiłam u Mariusza, jest duża sadzonka, jakby co to od razu przy wysadzaniu podzielę
Moje hiacynty zasadniczo rosną w tych samych miejscach co i rosły, więc na razie nie rozsadzam...co najwyżej dosadzę jesienią
Marysiu przyszłam się przywitać i pochwalić Twoje tulipany i inne kwiatuszki
Czy to mirt tak ładnie zakwitł? I ciekawa jestem tej rejnutrrii chyba inaczej zwie się rdestowiec, prawda to? Mam w ogrodzie o zielonych liściach, podobała mi się do czasu gdy zaczęła się rozrastać jak szalona a teraz wydobycie korzeni z ziemi graniczy z cudem. Są potężne i zdrewniałe, szpadel nie daje rady
Ciepełka życzę u mnie słonecznie ale zimno, brrr
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Żeby nie było, że pogoda do bani to smutno w wątku, więc wyszłam i zrobiłam parę zdjęć, a tu akurat Pati pyta o dąbrówki, które sfotografowałam. Niestety o jednej zapomniałam o takiej najmniejszej i najciemniejszej
Pat oto te co mam :
Aniu witam serdecznie ! chyba nie będzie tak źle z moją Rejnutrią poczytaj tutaj http://ogrodymaryli.com/index.php?productID=352
Po czterech latach wypuściła pierwszy odrost i trudno go ukorzenić.
To co kwitnie to bukszpan Oj u mnie też zimno ale coś jakby jaśniej ....może jednak zmieni się na lepsze
Wczoraj obiecałam że pokaże moje werbeny po zimie, oto one:
a tu co się wysiało ? chyba nie werbena?
tu posiane maki
a tu będzie las liliowy
już po żonkilach, ale i tak długo były ponad dwa tygodnie
złotlin nie może się rozwinąć
i dwie niebieskie siostry
A tego dedykuję Iwonce belgijskiej
ten drugi od Pat
A to gdyby Ewa W zajrzała
Marysiu mar pamiętasz czosnki, które mi przysłałaś ?
Trawa z LM kwitnie!
a tu pokaże czerwoną rudbekię na trzy kupione rośliny w roku ubiegłym zaczątki ma jedna....no dobre i to, ale przy mocnej zimie chyba przepadnie.
Maryś dziękuję za dedykacje ale będzie lilii do podziwiania szkoda narcyzków , znów trzeba czekać rok śliczna wiosna pomimo ,że mokra
aaaaa bym zapomniała na jednej z moichTwoich różyczek ujrzałam malusieńki pączuś
Iwonko to coś czuję że róże w tym roku w maju zakwitną
Obejrzałam przed chwilą Gardeners Word i było o wilczomleczach ....jakie cuda pokazali, a narodowa kolekcja (prywatna) ma 134 rodzaje wilczomleczy. No i były pierwiosnki mówię Ci jakie cuda pokazali muszę się przyjrzeć tym maluszkom i coś zorganizować
O to mojej nie masz - przypomniałam sobie nazwę to Frosted Jade, a ta Twoja druga nn wygląda zupełnie jak moja Burgundy Glow, więc to pewnie ona Właśnie oglądałam swoją werbenę patagońską i żyje, ale o połowę mniejsza od Twojej jest
Pati to jak możesz to uszczknij troszkę, ta nn to dostana od Iwonki w jesieni i ja się rozrośnie to może lepiej będzie widać. A werbena może nie mniejsza tylko zdjęcie duże ciekawa jestem kiedy zakwitnie