Siedlisko z sosnami cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz. 6

Post »

Ewa , wyglądasz fantastycznie w awatarku. Widziałam wnusię, jak kropelka, tak do Ciebie podobna. Roślin rzeczywiście przybyło w siedlisku dużo, za Twoją sprawką również ;:196 .
Dla Ciebie zaczynająca Gruss an Aachen
Obrazek

i cały jej krzaczek
Obrazek
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, fajne kwitnienia, ostatnio bardzo mi się naparstnice podobają - właśnie wczoraj będąc na działce u szwagra porwałam jedną siewkę takiej różowej jak Twoja od sąsiadów działkowych :oops:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, moje naparstnice z wymian forumowych, widzę, że będę mieć też białą. Proszę przypomnij się to zbiorę choć nasionka dla Ciebie. Zdjęcia placu zabaw wklejone powyżej, zgodnie z obietnicą. Nic takiego, poskręcane okorowane pnie z olszyn, wkręty z marketu i kupiony gotowy ślizg. Siedzisko chcę zdrewniane zrobić, bo to się strasznie nagrzewa.

jeszcze raz wiciokrzew
Obrazek

mix z parapetu kuchennego
Obrazek

cardinal de richelieu
Obrazek

i dziczek wybijający z niego
Obrazek

Muszę go usunąć, bo strace różę odmianową, ale już wypatrzyłam miejsce gdzie takiej dzikiej rośnie cała masa, muszę jej sobie ukopać i też ją wsadzę, bo piękna jest ;:168
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak zapomniałam dodać, że widać szczęśliwą minę Synka jak korzysta z placu zabaw, ale taki sam :wink:
U mojej kuzynki jest identyczny plac zabaw, też własnej roboty, a dzieciaki mają frajdę. Moje chłopaki nie mogą się doczekać na basen ale ta pogoda taka niestabilna :twisted:

Za ofertę na naparstnice na razie dziękuję, myślę, że jak będę szwagra odwiedzać to upoluję nasionka :D
A jak dziwaczki udało Ci się wysiać?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu :oops: , nie wysiałam. Skupiłam się na pomidorkach i miejsc na parapecie brakło. A no sam, ale nie czasy na rodzenie dzieci. Ma za to zwierzaki i mnóstwo kolegów. Wiem, ze to może samolubne z mojej strony, ale takie życie ;:222
My basen wczoraj wlaliśmy, a dziś lało jak z cebra rano. Teraz pogoda się niby polepsza, ale ... Cóż tabletki chloru pójdą w ruch i woda postoi jakiś czas. Nie ma sensu wlewać i wylewać 3tys litrów wody. A mówiłam do M tydzień temu - nalej wody ;:124 . Lato dopiero w sobotę (kalendarzowe) się zaczyna, może zdąrzymy się jeszcze popluskać :wink:

no to ostatnia z tej serii róża, NN spod płota z babcinego ogródka
Obrazek
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E nawet nie do końca to miałam na myśli, to Twoja osobista sprawa, bardziej kolegów właśnie, wiadomo teraz na takie decyzje to ciężko, a i różnica wieku się powoli robi większa to i wspólnej zabawy by nie było. No te baseny to zżerają wody, ja właśnie w tym tygodniu dorobiłam się po roku czekania kranu z podlicznikiem na podwórku bo odkąd mamy kanalizację to płacę za wodę na ogródek podwójnie, a i tak panowie z wodociągiem przyjdą w przyszłym tygodniu :twisted:

A o dziwaczki pytam bo też nie wysiałam w tym roku :oops: w jednym miejscu gdzie rosły w ubiegłym coś kiełkuje i nie wiem czy to one?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, u mnie licznika na wodę nie ma, bo mam własną studnię, jednak trzeba tę wodę wyciągać pompą, więc koszty i tak jakieś tam są.
Dziwaczki czasem potrafią z kłącza przezimować, a może rzeczywiście się wysiały? To fajne rośliny, ale cczasem miejsca i czasu braknie, wszystkiego od razu mieć nie można, prawda?

a propo przyjaciół, we wtorek dostał kotka i tak zasypiali razem
Obrazek

naprawdę, ta ciemna plamka na niebieskim to kotek
Obrazek

prawdziwy, żywy i znużony robieniem zdjęć :wink:
Obrazek

do ogrodu przybyła taka ostróżka, bezimienna, ale mnie się podoba
Obrazek
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Kotek śliczny ;:oj mój Filemon jak był mały to podobnie wyglądał tylko nie miał takich oczek niebieskich.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przed weekendem przygotowałam trochę zdjęć, najpierw takie tam
dzwonek
Obrazek

bodziszek
Obrazek

znów bodziszek
Obrazek

czosnek krwisty
Obrazek

czosnek
Obrazek

fragment skalniaka, ulubiony w tej chwili
Obrazek

delosperma
Obrazek

drakiew
Obrazek

znów dzwonek
Obrazek

inny dzwonek
Obrazek

i niebieski dzwonek
Obrazek

anabelle będzie mi kwitnąć :tan
Obrazek

kwitną pierwsze lilie
Obrazek

Obrazek

Anitko, a mnie się wydawało, że wszystkie małe kocęta mają niebieskie oczy.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzenko, ta lilia różova, biała i zielona zarazem to....?
Dobrze, ze nie kręci się przy mnie żadne małe kocię, bo od razu bym je porvała ;:173
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko ta lilia to Lilypop. Chętnie się nią podzielę z Tobą ;:167 , a kocurka chyba rudaska wezmę drugiego, żeby temu się nie nudziło jak nas nie ma w domu, a potem na łowach :wink:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marzenko :wit Przybyłam z rewizytą i z zainteresowaniem prześledziłam Twoje dokonania w siedlisku. Cóż, wiele mamy wspólnego - np. tak samo jak Ty zaczynałam z Ogrodziem - sadziłam wszystko na raz i to co mi się podobało :wink: Sierściuchy masz wspaniałe i bliźniaczo podobne. Jesteś pewna, że to nie matka z synem? Wiem, wiem, że są z różnych schronisk, ale niezbadane są psie ścieżki ;:224 Cudowny Synek obdarowuje Cię rozkosznymi bukietami - to rozczulające ;:167 Mój 10-latek na kwiatki ani spojrzy, liczy się tylko broń palna ;:163 Ma na tym punkcie totalnego hopla i na zawołanie wyrecytuje już to historię powstania Tommy Guna, już to Magnum... albo Smarownicy (kto słyszał o takim karabinie??? ;:oj )
Siedlisko wypełnia się konsekwentnie pięknymi roślinami. Jestem ciekawa jak zakwitną Ci lilie i dalie ;:65 Ja z moich dalii musiałam zrezygnować bo potrzebowałam miejsca na róże... Zostawiłam sobie tylko jedną dalię bordową, bo jej kolor jest tak fantastyczny, że żal mi było. Zauważyłam, że Twoja Gruss an Aachen zupełnie inaczej wybarwiona niż moja ;:oj W jakim miejscu u Ciebie rośnie? W pełnym słońcu?
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Te lilie drugie od dołu przepiękne.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Kaczątka z ciemniejszymi kuperkami? :wink: Fantastycznie Ci się skalniaczek rozrasta, a róż to nawet nie komentuję tylko notuję w kajeciku kolejne chciejstwa - chyba muszę kupić wszystkie dostępne na rynku "Niemieckie pozdrowienia), bo straszną namiętnością do nich zapałałam...

Taką samą huśtawkę, w sensie siedziska, kupiłam dla Flo - jak się u Was sprawuje? bo nabrałam obaw, że mi dziecko z niej fiknie i mam już nawet plan wykonania na oparcie siatki ze sznurka ale może nie trzeba?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Widziałem ostróżki u Ciebie, poczekaj kilka lat a będziesz miała busz ;:oj Kociątko wspaniałe. Marzenka czy masz inny aparat? Bo zauważyłem, że Twoje zdjęcia są sporo ostrzejsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”