Agness - na to liczę To niby nawóz 4 w 1. Miał wybić mech i chwasty ale wybiliśmy też częśc trawy Na opakowaniu piszą ze dosiewkę można zrobić po ... 8 tygodniach
No ładnie nabroił eM Mój pan od koszenia twierdzi, że lepiej sypnąć mniej, a częściej. Ale teraz? Ja bym porządnie zlała wodą, ale nie wiem, czy już nie jest po misiach.
Jule, Dorota - dzięki dziewczyny za zainteresowanie Trawa plackami przypalona, ale chyba zyje ? Pewności nie mam, ale wydaje się, że powinna odbić od korzeni
Kilka fotek zbliżeniowych bez straszącego trawnika
piwonia
kwiaty są ogromne
w końcu mogę obejrzęć kwiat clematisa 'The President" bo wszystko do tej pory przerastało płot i strzelało w niebo
do znudzenia - Susan William Ellis - ale ja nię mogę się nią nacieszyć
i moja niespodzianka Pokazał sie pąk na irysie japońskim
Kłącze kupiłam już chyba ze dwa lata temu i ciągle coś mi nie rósł... Przesadzałam go w zeszłym roku, żeby znaleść mu lepsze miejsce, i chyba w końcu zobaczę jak kwitnie ? Po takim czasie nawet jego nazwę już zapomniałam
Aniu, róża to niestety młodziak. Kupiona w tym roku. Dlatego jak na razie za dużo nie mogę o niej powiedzieć.
Póki co: ma masę pąków, nie zwiesza kwiatów, zakwitła u mnie jako pierwsza, na razie nie złapała żadnego choróbska. Pięknie pachnie. Zobaczymy jak się dalej będzie sprawować
Biała piwonia i biała róża. Obie cudowne Agnieszko. A ta (ten?) William rzeczywiście jak na pierwszy rok jest zaskakująco obficie ukwiecona. W ogóle nie znałam tej odmiany.
Miłego, słonecznego dnia Ci życzę
Agatko przywędrowałam do Ciebie
Twój ogród choć kompaktowy to piękny! Masz sporo roślin, a tegoroczne zakupy różane powaliły mnie na kolana, same piękności kupiłaś
Muszę sprawdzić, jak te róże sprawują się w Polskich warunkach i czy są u nas dostępne. Susan William Ellis zawładnęła mną na dobre
Susan kupilam poznym latem 2012 r na wyprzedazy w Niemczech - takiego zdechlaka. W zeszlym roku jeszcze marna byla w tym roku jest coraz gorzej. Mysle, ze nic z niej nie bedzie - lapie mi ciagle szara plesn, paki jej opadaja. Scielam ja wlasnie do malutkiego krzaczorka i zobacze jeszcze, jak do konca sezonu sie nie wygrzebie, to dam sobie z nia spokoj.