Ogród Przemka
Re: Ogród Przemka
A ja kupiłam nasturcję bulwiastą pnącą
Co prawda jeszcze nie wymyśliłam dla niej miejsca, ale nie potrafiłam sie jej oprzeć...
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu pierwsze słyszę zaraz wujka googla zapytam jak to wyglada bo nawet nie wiem'
-
mariolad
- 200p

- Od: 10 mar 2013, o 15:51
Niestety Przemku, mam wgrany nowy program i muszę go konkretnie przestudiować bo nie chce mi wgrywać zdjęć 
Mariola
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ja tez pierwszy raz słyszę o nasturcji bulwiastej. Pokażesz nam jak urośnie
Aniu ja twoją nasturcje posadziłbym z aksamitkami. Te rośliny świetnie nadają się między warzywniakiem. Nasturcja rzeczywiście ma kwiatki jadalne. Przyjadę na sałatkę
. Nasturcje najlepiej rosną właśnie w gruncie. Silnie się wtedy rozrastają. Bynajmniej u mnie tak było.
Mariolka jak uporasz się z tym programem to działaj bo na pewno masz co pokazać w swoim ogrodzie
Aniu ja twoją nasturcje posadziłbym z aksamitkami. Te rośliny świetnie nadają się między warzywniakiem. Nasturcja rzeczywiście ma kwiatki jadalne. Przyjadę na sałatkę
Mariolka jak uporasz się z tym programem to działaj bo na pewno masz co pokazać w swoim ogrodzie
- Anuleczka
- 500p

Super nasturcja będzie rosła wraz z niskimi aksamitkami. A Ciebie zapraszam na sałatkę. Do nasturcji dołożę jeszcze kwiaty bratka trójbarwnego. SMACZNEGO!!!
- Przemekt23

Już się nie mogę doczekać.
. jak u Ciebie pogoda Aniu. U mnie po dwóch dniach słonecznej pogody zrobiło się wietrznie i po chmurno. Synoptycy uważają ze popołudniu będzie słoneczko zobaczymy. Zabrałem się z rana za ukorzenianie kolejnych koleusów. Na oknie już ciasno. 
- Anuleczka
- 500p

Przemku u mnie zimno i pochmurno nie zanosi się na to że będzie słonecznie ale może zobaczymy. To Ty tez masz koleusy no patrz a ja szukam i zamawiam gdzie indziej. Toż to szok. Zdjęcia dodam mojej aksamitkowo nasturcjowej rabatki jak tylko będzie kwitła.
- Przemekt23

Na dzień dzisiejszy mam 9 odmian koleusa. A miałem ponad 30 na jesieni. Niestety kaloryferki robią swoje przez zimę. Myślę że z każdym kolejnym dłuższym dniem będzie coraz lepiej.
- Anuleczka
- 500p

No masz! 9 odmian szok. A one tak pięknie się w donicach prezentują. Trzymam kciuki niech Ci się pięknie ukorzeniają a jak tak po cichutku będę się do Ciebie uśmiechać i zerkać na Twoje cudności.
- Przemekt23

-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku twój ogród kipi obfitością kolorów,kształtów,odmian
Ale ja jak urzeczona wpatrywałam się w oleandra
Po raz kolejny porywam się na niego,ale efekty marne
Przechowuję go w jasnym,chłodnym pokoju a mimo to zamiera.Co robię nie tak?Może masz jakiś sekret,radę,sugestię...Będę wdzięczna 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Przemekt23

Mirko czy twój olek jest mały czy raczej większa już roślina. Piszesz że masz go w jasnym chłodnym pomieszczeniu to plus. Czy coś robi się z listkami? Opisz co się z nią dzieje? Może znajdziemy przyczynę. Ogólnie oleandry prawie nie podlewamy zimą max raz na miesiąc i to tylko wtedy kiedy wdać że w doniczce pustynia. 
- Anuleczka
- 500p

Przemku a ja mam oleandra w domu i mi zakwitł czy będzie coś z niego w lecie. Bo teraz widzę że opadają mu liście.
- Przemekt23

- Anuleczka
- 500p

Miałam go w garażu ale puścił pąki kwiatowe więc przeniosłam go do domu. W domu zakwitł, ale teraz opadają mu liście i dolne i w połowie gałązek może coś źle zrobiłam. Podlewam go cały czas a Ty pisałeś że raz na miesiąc może go przelałam.