Moje spełnione marzenie - ogród zimowy!!! cz.2.
- Reniatka
- 100p
- Od: 28 sie 2013, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - ogród zimowy!!! cz.2.
Hibiskusy też cudne
.

Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
W moim ogródeczku
BAASIK zauważyłam, że posiadasz w kolekcji medinillę wspaniałą. Podobno to bardzo trudny w uprawie egzemplarz. Powiedz jak sprawdza się w Twoim OZ, jak długo go posiadasz ? Czy temp. około 15 stopni zimą to dla niego nie za mało ? Czytałam, że podobno to za niska aby się przechował ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DTJ kranik nabyłam w Poznaniu, ale nie wiem, czy na all... takich nie ma. Fotkę wstawię wkrótce.
Reniatko dzięki
Sahe Medinilla to mój nowy nabytek. Od dawna się na nią czaiłam, ale wiem, że jest trudna i było mi szkoda kasy. Tę kupiłam na przecenie i zamierzam poeksperymentować.
Reniatko dzięki

Sahe Medinilla to mój nowy nabytek. Od dawna się na nią czaiłam, ale wiem, że jest trudna i było mi szkoda kasy. Tę kupiłam na przecenie i zamierzam poeksperymentować.
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W Twojej oranżerii nie tylko zielono ale i kwitnąco! Aż miło patrzeć na tyle kwiatów i pąków! Moja passiflora też się ożywiła ale na szczęście jeszcze pąków nie wypuszcza. Byłby problem, bo za mało światła ma. Za to alstromerie u mnie wyrywne i zawiązały pąki 

BAASIK u mnie w Rzeszowie jest taka giełda AgroHurt i tam jest sporo sklepików/hurtowni florystycznych z kwiatami żywymi, ciętymi, dekoracjami, doniczkami, nawozami i wszelkimi duperelkami, wczoraj właśnie w tych hurtowniach widziałam w normalnej cenie detalicznej (!) piękne Medinille w cenie 23 zł za sztukę. Jeśli ktoś kupuje hurtem ma jeszcze taniej, ale myślę że za ten kwiat 23 zł - za piękny dorodny egzemplarz a nie jakiś dogorywający to dobra cena. Widziałam tam też Nolinę taka ok. 40 cm wysokości za 20 zł, a także kalamondyny za 40 zł piękne duże drzewka. Poza tym Magnolia do ogrodu za 30 zł (!!) a ostatnio na targach widziałam ze szkółki taka samą w ofercie za 120 zł ... aha, jeszcze Cymbidium - ogroooomne, rozkrzaczone, chyba z 5 łodyg kwiatowych, wyglądało jak mega kępa liści i cudnych kwiatów za .... uwaga ... uwaga ... 40 zł 
Te Medinille są tak piękne, miałam zamiar kupić i powiesić na kwietnikach do roślin wiszących przy ścianach w oranżerii.

Te Medinille są tak piękne, miałam zamiar kupić i powiesić na kwietnikach do roślin wiszących przy ścianach w oranżerii.
- baasik
Jacku tak, moja Passi wcześnie zaczęła ale ogólnie rzecz biorąc, nie jestem z niej zbyt zadowolona, bo rośnie dość słabo, tzn. nie ma wielu pędów a mam ją już 3 lata. Chyba coś jej u mnie nie pasuje
Moja Alstromeria jeszcze w garażu, martwię się o nią, bo nie wygląda dobrze
Sahe tylko pozazdrościć takiego miejsca zakupowego
Ceny, o których piszesz są bardzo dobre. Moja Medinilla wymęczona i bez kwiatów kosztowała 15zł. 

Moja Alstromeria jeszcze w garażu, martwię się o nią, bo nie wygląda dobrze

Sahe tylko pozazdrościć takiego miejsca zakupowego

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

- baasik
Oj Madusiu to zbieraj je szybko, bo wiele jeszcze jest do oglądania
Zobaczcie jakie cudo zdbyłam

To jest Aeonium Tabuliformae - jak dla mnie bomba!

Zobaczcie jakie cudo zdbyłam

To jest Aeonium Tabuliformae - jak dla mnie bomba!

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
WOW
bomba fakt 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ale toto coś płaskie
ale fajne, racja, takie inne 

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Ło matko
...chyba słoń to nadepnął
Świetna roślinka!!! Co to?... rozchodniczek czy eszeweria?

Świetna roślinka!!! Co to?... rozchodniczek czy eszeweria?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

BAASIK piękne aeonium, ja także dzisiaj dopadłam jedno w takiej mizernej kwiaciarence nieopodal ... wysokie na 30cm, zaczynające się rozkrzewiać w cenie 6 zł
kobieta nawet nie wiedziała co ma, nie wiedziała jak "to coś" się nazywa, powiedziała tylko żeby nie przelewać
i że da mi za 6 zł, bo takie niepozorne
Widziałam w dziale kaktusy i sukulenty jakie piękne one mogą wyrosnąć, jak się cudnie rozkrzewiają
a jeden z użytkowników forum zajmujący się kaktusami i sukulentami nazywa je "sałatą" bo baardzo szybko podobno rosną.
Ja osobiście z sukulentów jestem zakochana w graptopetalum paragynesse ... marzenie w landrynkowym kolorze, cudna forma, kwiaty jakby porcelanowe ... polecam

Ja osobiście z sukulentów jestem zakochana w graptopetalum paragynesse ... marzenie w landrynkowym kolorze, cudna forma, kwiaty jakby porcelanowe ... polecam

- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Zaznaczam wątek. Piękny i pięknie urządzony ogród zimowy. Jestem pod ogromnym wrażeniem. 

- baasik
Madusia, Niunia
Cynthio to Aeonium (jest podpisane
)
Sahe bardzo lubię takie niespodziewane zakupy i dlatego też zaglądam na wszelkie stragany i inne takie - czasem coś fajnego się trafi.
Co do graptopetalum paragynesse to nie wiem o jakie dokładnie Ci chodzi, bo ono ma wiele odmian.
Lemonka witaj
Dzięki za miłe słowa - zaglądaj częściej 

Cynthio to Aeonium (jest podpisane

Sahe bardzo lubię takie niespodziewane zakupy i dlatego też zaglądam na wszelkie stragany i inne takie - czasem coś fajnego się trafi.
Co do graptopetalum paragynesse to nie wiem o jakie dokładnie Ci chodzi, bo ono ma wiele odmian.
Lemonka witaj

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Ups
...nie zauważyłam wcześniej tego podpisu...
Idę je pogoglować bo nie mogę sobie wyobrazić jak z tego naleśniczka zrobi się drzewko

Idę je pogoglować bo nie mogę sobie wyobrazić jak z tego naleśniczka zrobi się drzewko

Pozdrawiam słonecznie - Baśka