hen_s pisze:
A Haworthia magnifica polecam - i to każdy z numerków, lokalizacji czy varietek które napotkasz. Naprawdę warto ją mieć w kolekcji.
Henryku ja już pognębiona jestem do bólu, siedzę i płaczę, wyję nawet nad własną nieroztropnością...
W 2012 roku na wystawie w Warszawie jako zagraniczny gość była firma Succulent Tissue Culture z Holandii i ja

...pooglądałam sobie tylko

(zdrowa

jeszcze byłam i haworsje mnie nie ruszały ale to mnie nie tłumaczy) a były na wyciągnięcie ręki... i portfela.
Nawet fotek nie zrobiłam

... ale to akurat może i dobrze boby mnie całkiem szlag trafił jakbym miała naoczny dowód
co dokładnie straciłam i
czego nie kupiłam
Refleksje poniewczasie
A u Dubena(skąd powyższe zdjęcia) stanowczo za krótko byłam, szykował się do wyjazdu i pakował samochód więc nawet porozmawiać nie miał czasu a szkoda bo to człowiek z wiedzą i pasją...przynajmniej takie odniosłam wrażenie.
Rośliny kolekcyjne twardą ręką prowadzi i naprawdę jest co podziwiać w tych Jego foliakach
A różnorodność taka, że mnie zamurowało jeszcze zanim weszłam do jakiegokolwiek
obie Ameryki(kaktusowo i nie tylko) sukulenty i kaudeksy i wewnątrz i pod gołym niebem i wszędzie

wrażenia nawet ogólne nie do opowiedzenia jak człek jest ze wszystkich stron bombardowany i umysł bodźce wzrokowe przerabiać przestaje jak należy
Szkoda, że żonaty

a i pracownika nie poszukuje bobym mogła choćby doniczki czyścić(a tego zajęcia nie lubię

) byleby się móc zachwycać do woli.
Meir pisze:Faktycznie, jak pokazałaś drugą fotę, to więcej rozjaśniło, przede wszystkim właśnie kształt ufo, a nie jak u Spinosissima. A może to jest M. supraflumen/nunezii? Ona ma zdaje się takie czerwonawe ciernie.
Aniu liczę, że zakwitnie w tym sezonie to się może wyjaśni co zacz.
Meir pisze:A tak w ogóle to podziwiam Was ... za cierpliwość do mnie
Nie dość, że się nie zna, szałaput jeden nie doczyta, zdjęć jak należy nie zrobi, nakupuje co pod rękę wleci byleby ciernie miało... to jeszcze w dodatku pyta
Naprawdę siarka i bezwstyd ;P
Nooo... zwłaszcza jak przechodzi w stan permanentny
A tak w ogóle to cieszę się, że zdjęcia Wam się podobają(przekażę M

) będę wstawiać sukcesywnie kolejne bo troszkę napstrykał, co prawda nie całkiem według mojego klucza wybierał obiekty godne uwiecznienia ale...przemilczę
Przyjmijmy

założenie, że artystycznie

bo na pytanie dlaczego ja nie mam takich ładnych i kolorowych... odpowiedzieć nie umiałam