Grubosz (Crasula)
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Grubosz - Crassula cz.3
Dajana!
Staraj się jak najmniej podlewać i już. Im mniej wody i im niższa temperatura to ich chęć do wzrostu mniejsza.
Staraj się jak najmniej podlewać i już. Im mniej wody i im niższa temperatura to ich chęć do wzrostu mniejsza.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Świetna Crassula
Jaka gęściutka
Ale tam jest chyba kilka roślinek, co ? 
Szymon - a co tam kombinujesz ze swoim gruboszem? ;) Widzę, że cosik formowany ;)

Szymon - a co tam kombinujesz ze swoim gruboszem? ;) Widzę, że cosik formowany ;)
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wow! Jaki piękny przyrost!
Na wiosnę strzyżenie czy rośniemy jak chcemy?
Na wiosnę strzyżenie czy rośniemy jak chcemy?
Madziu - jakiż duży przyrost u tej pierwszej crassuli
Też kupiłam coś takiego wiosną, od razu rozdzieliłam, została mi tylko jedna (reszta poszła w świat), ale tyle co Twoja na pewno nie urosła ;) A ta druga - pięknie uformowana
U mojej niestety jest krótszy "pieniek" trochę i nie idzie żeby go "wydłuzyć" a żeby prosty w miarę był ;)
Świetne masz Crassule - często zaglądam do Twojego wątku i się nimi zachwycam
Bardzo mi się podoba też ta co masz taką samą jak Ola miała ;) Planujesz coś z tamtą robić wiosną ? 

Świetne masz Crassule - często zaglądam do Twojego wątku i się nimi zachwycam

obaran dzięki, a wiesz,że możliwe ,że jest ich więcej, dopiero przyszła i jeszcze się jej nie przyglądałam uważnie , ale faktycznie ma więcej pieńków.Przesadze ją na wiosne to zobaczę co tam ma w srodku 
maga dziękuję, niestety nie mam jeszcze możliwości odpowiadania na pw,więc piszę tutaj ;-) Nie kupiłam jej na allegro, zamówiłam ją w sklepie ogrodniczym (nie w Polsce).

maga dziękuję, niestety nie mam jeszcze możliwości odpowiadania na pw,więc piszę tutaj ;-) Nie kupiłam jej na allegro, zamówiłam ją w sklepie ogrodniczym (nie w Polsce).
- bool
- Kontakt:
Myślałem, że to jedna taka gęsta roślina. Ja u swojego gollum'a chce "wyprowadzić" jak najdłuższy pień, więc wszystko co rośnie na boki obcinam. Następnym etapem będzie praca nad obwodem pnia, wygląda to średnio na chwilę obecną, ale myślę, że warto poczekać.maqa pisze:Tam jest kilka roślinek więc najpierw je rozdzielę a potem będziemy ciąć i formować na coś w tym stylu co również stoi na moim parapecie
maga widzę,że ty masz sporo gruboszy u siebie w domu
a u mnie na razie tylko 2
Szkoda,że wiele zdjęć w twoim temacie (tym pierwszym)już nie widać.

- bool
- Kontakt:
maqa, taki też mam plan, wszelkie cięcia i powiększanie kolekcji rozpocznę w marcu 

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miło się czyta o Waszych wiosennych planach. W sumie już za dwa miesiące można będzie myśleć i planować wiosenne zabiegi.
Ech... a tu jeszcze zimy nie ma...
Magda!
Bardzo mi sie podoba pokrój Twojej krasuli. To C. ovata Minima? Tak?
Ech... a tu jeszcze zimy nie ma...
Magda!
Bardzo mi sie podoba pokrój Twojej krasuli. To C. ovata Minima? Tak?
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis