Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Marysiu, super relacja i przesympatyczni goście! :)
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marysiu wspaniałe spotkanie ;:138 Michał wygląda na przesympatycznego człowieka :D też czekam na kolejne fotki ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu dzisiaj kolejna dostawa osobista miała miejsce jak już wiesz.
A ja jestem ciekawa co panowie przynieśli - napiszesz? ;:180 Też lubię dmuszka :D
Ewuniu nic nie szkodzie miło mi że w ogóle znalazłaś czas, teraz masz inne sprawy na głowie.
Reniu bardzo miły dzień ale zdjęć więcej nie mam nie da się prowadzić interesującej rozmowy i pstrykać. Michał robił zdjęcia to może on coś wstawi. Ja jeszcze tylko mam zdjęcia roślin jak już pojechali :lol:
Dorotko wcale daleko nie mieszkasz - jak do Emila dojechałaś to do mnie już tylko rzut beretem! Nieustająco zapraszam ;:180
Maryniu tylko nie wiem dlaczego kotu takie dziwne oczy wyszły, bo w rzeczywistości ma jednakowe ;:306
Pati ja to się potrafię urządzić, a mama Michała bawiła mnie rozmową i sprzedała sposób na złagodzenie bólu kręgosłupa :uszy
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby i do Ciebie zawitał....a powiedziałam dzisiaj M że w zimie wybieram się do Ciebie i wiesz co ???? powiedział no to będziemy musieli coś wymyślić :wink:
Iwonko i taki jest! mam nadzieję na dalsze kontakty, bo nie wszystko załatwiliśmy jak idzie o rośliny a koty chodziły jak zaczadzone koło gości. Poza tym spieszyli się na lotnisko i musieliśmy przerwać rozmowy.
Tak jak napisałam Reni pozostałe zdjęcia są już tylko roślin, bo wszystko działo się tak szybko, dobrze że jest chociaż tyle ;:4
Rośliny za chwilę.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No patrz , przywiózł i posadził ;:111 ...zawsze mówiłam, że młodzież nasza jest ;:215
Wiem, że masz dużo miejsca a właściwie miałaś bo po takich dostawach dobrnęłaś chyba do końca działki przy następnej dróżce?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewcia przyjedź i sprawdź :roll: trochę się zmieniło u mnie!

No to jedziemy tu jest część roślin od Michała, bo jeszcze jest ogromna trzmielina i oregano po drugiej stronie ścieżki
Obrazek
Obrazek
Teraz szczegóły:
Obrazek
Michałkowe ostróżki ;:215
Obrazek
cudny floksik ;:333
Obrazek

Michale co to?
Obrazek

i to też nie wiem? :oops:
Obrazek
a tu kompletnie przekłamane koloru astra nowobelgijskiego (?)
a jest śliczny żywy kolorek - cukiereczek! może jutro zrobię innym aparatem ;:130
Nie fotografowałam ale dostałam kilka host, nachyłka, słoneczniczka, mikołajka pysznogłówkę, oliwnika, w doniczkach są krzewuszki i pięciornik, liatra różowa też niewidoczna, floksy różowe ogromna kępa. Michale czy w morwa jest w doniczce?
No i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam :oops:
A teraz takie moje!
dzisiejsze odkrycie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pati patrz zakwitł pierwszy i jedyny szkoda, że nie będzie nasion :(
Obrazek

Bohaterka dnia wczorajszego !
Obrazek

Obrazek
kolory jesieni
Obrazek

Pat niestety nie miałam krówek do wstawienia
Obrazek

I zachodzi słońce.... czas do domu ;:65
Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Cudne fotki Marysiu ;:138 ile jeszcze kwiecia u Ciebie ;:224 śliczne różyczki ;:173 a dary bardzo bogate :!:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu :wit Widzę że spotkanie się udało ;:108 Mam nadzieję że i ja Michała poznam osobiście już niedługo .
Roślinek całe mnóstwo - będziesz miała co robić .
Ślicznie widoczki jesieni ;:333 I tyle kwiecia jeszcze u Ciebie - ciemiernik cudny ;:215
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aaaa...to Wyście po prostu wymiankę zrobili: Michał wykopał Ci swój ogród, a Ty jemu swój? :)
Groszki dostaniesz ode mnie, trochę nasionek zdążyłam zebrać, a niektóre jeszcze zawiązują, może coś z nich będzie...no i nie sądzę, żebym zdołała się powstrzymać w przyszłym sezonie przed kolejnymi angielskimi zakupami, więc wiesz ;:224
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ale miałaś super dzień ;:333 cieszę się że płeć tzw. przeciwna też lubi rośliny. :) a widoki cudne :wink: no i ta róża...
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Zazdroszczę spotkania i cudnych widoków (strasznie zazdrosna się ostatnio zrobiłam). A ja też miałam dzisiaj swoją ogrodową przyjemność, bo po powrocie z kliniki poszłam na chwilę do ogrodu i pomogłam mojemu mężowi dopasować znaczniki do dawno wykopanych dalii, żeby w przyszłym roku kolory znowu nie zgrzytały.
Serdecznie pozdrawiam. Halina.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ależ dary ;:oj Tyle kwiatów od jednego faceta , no , no! Ciemiernik wspaniały, moje gdzieś koło stycznia zakwitają. Dzięki Twoim zdjęciom to i Twoją jesienią się można cieszyć :) O tym co przyjechało zielonego do mnie, napiszę u siebie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko dziękuję! tak ogólnie to jest mało ale jak się przyjrzysz uważniej to coś jeszcze jest :uszy
Michał jest bardzo hojny nie wiem jak to się dla niego skończy ;:oj
Tereniu na pewno się poznacie. Michał to prawdziwy zapaleniec ogrodowy po prostu chłonie ogród a to bardzo miłe jak komuś pokazujesz to co jest Twoją dumą :uszy mama Jego jest taka sama :D Przy okazji zaproszenia ze strony gości opowiedziałam M o Twojej Małogoszczy i może w przyszłym roku połączymy oba ogrody :lol:
Pozdrawiam Cię również :wit
Pat nie wiem co im nie odpowiada u mnie, że tak bujnie rosną a pączki się nie rozwijają, ale coś Ci wyznam znalazłam jeszcze jedną kopertkę nie wysianych nasion groszków od Ciebie. Wtedy tak lało czy było zimno i miałam wysiać, a potem ...... wyleciało.
A myślę, że jeszcze coś ukopiemy ;:306
Natalko właśnie mama Michała zastanawiała się czy są mężczyźni na FO - no jest ich kilka ! ja też uważam, że to są fajni ludzie. Mam kolegę, męża mojej bliskiej koleżanki to ile razy do mnie przyjadą to zawsze coś przywiozą coś wywiozą, a przede wszystkim wizytę zaczyna od inspekcji w ogrodzie - co nowego?
Halinko i co czujesz się lepiej jak pooddychałaś ogrodem? ja też sobie przyrzekałam, że ułożę dalie kolorami i na przyrzeczeniu się skończyło, bo je coraz bardziej ścieśniam (brak miejsca do przechowywania :wink: ). Nie bądź zazdrosna nasze spotkanie też dojdzie do skutku tylko zdrowiej szybciutko (masz motywację) Ściskam mocno ;:4
Zuziu oj nie pomyślałam w ten sposób, ale Ty masz rację - już się nie mogę doczekać wiosny :;230 ale będzie orgia barw!
Moje ciemierniki (inne) jak zakwitają za wcześnie i potem przyjdzie jeszcze śnieg i mróz (tak jak w tym roku) to potem są brzydsze. Ten na zdjęciu dostałam od Lidzi i on cały sezon kwitnie (obficie!) Muszę zobaczyć jakie masz i jakie kolory może też coś wymienimy :uszy Pojedziesz niedługo na wieś to pocieszysz się pięknymi widokami :D
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryś masz na myśli ten cudny groszek co mi nasionka przemyciłaś ? ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie Iwonko przemyciłam Ci ten co potem pokazałam u siebie, a ten od Pati ma tylko ten jeden dzisiejszy kwiatuszek :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu spotkanie ;:215 roślinki jeszcze bardziej i czy jak zajadę też będziemy sadzić drzewo przyjaźni bo Michał sadził :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”