Jesień maluje wiejski ogród
Re: Jesień maluje wiejski ogród
Marysiu, super relacja i przesympatyczni goście! 

Marysiu wspaniałe spotkanie
Michał wygląda na przesympatycznego człowieka
też czekam na kolejne fotki 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu dzisiaj kolejna dostawa osobista miała miejsce jak już wiesz.
A ja jestem ciekawa co panowie przynieśli - napiszesz?
Też lubię dmuszka
Ewuniu nic nie szkodzie miło mi że w ogóle znalazłaś czas, teraz masz inne sprawy na głowie.
Reniu bardzo miły dzień ale zdjęć więcej nie mam nie da się prowadzić interesującej rozmowy i pstrykać. Michał robił zdjęcia to może on coś wstawi. Ja jeszcze tylko mam zdjęcia roślin jak już pojechali
Dorotko wcale daleko nie mieszkasz - jak do Emila dojechałaś to do mnie już tylko rzut beretem! Nieustająco zapraszam
Maryniu tylko nie wiem dlaczego kotu takie dziwne oczy wyszły, bo w rzeczywistości ma jednakowe
Pati ja to się potrafię urządzić, a mama Michała bawiła mnie rozmową i sprzedała sposób na złagodzenie bólu kręgosłupa
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby i do Ciebie zawitał....a powiedziałam dzisiaj M że w zimie wybieram się do Ciebie i wiesz co ???? powiedział no to będziemy musieli coś wymyślić
Iwonko i taki jest! mam nadzieję na dalsze kontakty, bo nie wszystko załatwiliśmy jak idzie o rośliny a koty chodziły jak zaczadzone koło gości. Poza tym spieszyli się na lotnisko i musieliśmy przerwać rozmowy.
Tak jak napisałam Reni pozostałe zdjęcia są już tylko roślin, bo wszystko działo się tak szybko, dobrze że jest chociaż tyle
Rośliny za chwilę.
A ja jestem ciekawa co panowie przynieśli - napiszesz?

Ewuniu nic nie szkodzie miło mi że w ogóle znalazłaś czas, teraz masz inne sprawy na głowie.
Reniu bardzo miły dzień ale zdjęć więcej nie mam nie da się prowadzić interesującej rozmowy i pstrykać. Michał robił zdjęcia to może on coś wstawi. Ja jeszcze tylko mam zdjęcia roślin jak już pojechali

Dorotko wcale daleko nie mieszkasz - jak do Emila dojechałaś to do mnie już tylko rzut beretem! Nieustająco zapraszam

Maryniu tylko nie wiem dlaczego kotu takie dziwne oczy wyszły, bo w rzeczywistości ma jednakowe

Pati ja to się potrafię urządzić, a mama Michała bawiła mnie rozmową i sprzedała sposób na złagodzenie bólu kręgosłupa

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby i do Ciebie zawitał....a powiedziałam dzisiaj M że w zimie wybieram się do Ciebie i wiesz co ???? powiedział no to będziemy musieli coś wymyślić

Iwonko i taki jest! mam nadzieję na dalsze kontakty, bo nie wszystko załatwiliśmy jak idzie o rośliny a koty chodziły jak zaczadzone koło gości. Poza tym spieszyli się na lotnisko i musieliśmy przerwać rozmowy.
Tak jak napisałam Reni pozostałe zdjęcia są już tylko roślin, bo wszystko działo się tak szybko, dobrze że jest chociaż tyle

Rośliny za chwilę.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No patrz , przywiózł i posadził
...zawsze mówiłam, że młodzież nasza jest
Wiem, że masz dużo miejsca a właściwie miałaś bo po takich dostawach dobrnęłaś chyba do końca działki przy następnej dróżce?

Wiem, że masz dużo miejsca a właściwie miałaś bo po takich dostawach dobrnęłaś chyba do końca działki przy następnej dróżce?
- Maska
- Kontakt:
Ewcia przyjedź i sprawdź
trochę się zmieniło u mnie!
No to jedziemy tu jest część roślin od Michała, bo jeszcze jest ogromna trzmielina i oregano po drugiej stronie ścieżki

Teraz szczegóły:

Michałkowe ostróżki

cudny floksik

Michale co to?

i to też nie wiem?

a tu kompletnie przekłamane koloru astra nowobelgijskiego (?)
a jest śliczny żywy kolorek - cukiereczek! może jutro zrobię innym aparatem
Nie fotografowałam ale dostałam kilka host, nachyłka, słoneczniczka, mikołajka pysznogłówkę, oliwnika, w doniczkach są krzewuszki i pięciornik, liatra różowa też niewidoczna, floksy różowe ogromna kępa. Michale czy w morwa jest w doniczce?
No i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam
A teraz takie moje!
dzisiejsze odkrycie

Pati patrz zakwitł pierwszy i jedyny szkoda, że nie będzie nasion

Bohaterka dnia wczorajszego !

kolory jesieni

Pat niestety nie miałam krówek do wstawienia

I zachodzi słońce.... czas do domu

No to jedziemy tu jest część roślin od Michała, bo jeszcze jest ogromna trzmielina i oregano po drugiej stronie ścieżki

Teraz szczegóły:

Michałkowe ostróżki

cudny floksik

Michale co to?

i to też nie wiem?

a tu kompletnie przekłamane koloru astra nowobelgijskiego (?)
a jest śliczny żywy kolorek - cukiereczek! może jutro zrobię innym aparatem

Nie fotografowałam ale dostałam kilka host, nachyłka, słoneczniczka, mikołajka pysznogłówkę, oliwnika, w doniczkach są krzewuszki i pięciornik, liatra różowa też niewidoczna, floksy różowe ogromna kępa. Michale czy w morwa jest w doniczce?
No i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam

A teraz takie moje!
dzisiejsze odkrycie

Pati patrz zakwitł pierwszy i jedyny szkoda, że nie będzie nasion

Bohaterka dnia wczorajszego !

kolory jesieni

Pat niestety nie miałam krówek do wstawienia

I zachodzi słońce.... czas do domu

Cudne fotki Marysiu
ile jeszcze kwiecia u Ciebie
śliczne różyczki
a dary bardzo bogate 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu
Widzę że spotkanie się udało
Mam nadzieję że i ja Michała poznam osobiście już niedługo .
Roślinek całe mnóstwo - będziesz miała co robić .
Ślicznie widoczki jesieni
I tyle kwiecia jeszcze u Ciebie - ciemiernik cudny
Pozdrawiam serdecznie

Roślinek całe mnóstwo - będziesz miała co robić .
Ślicznie widoczki jesieni

Pozdrawiam serdecznie
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Aaaa...to Wyście po prostu wymiankę zrobili: Michał wykopał Ci swój ogród, a Ty jemu swój?
Groszki dostaniesz ode mnie, trochę nasionek zdążyłam zebrać, a niektóre jeszcze zawiązują, może coś z nich będzie...no i nie sądzę, żebym zdołała się powstrzymać w przyszłym sezonie przed kolejnymi angielskimi zakupami, więc wiesz

Groszki dostaniesz ode mnie, trochę nasionek zdążyłam zebrać, a niektóre jeszcze zawiązują, może coś z nich będzie...no i nie sądzę, żebym zdołała się powstrzymać w przyszłym sezonie przed kolejnymi angielskimi zakupami, więc wiesz

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale miałaś super dzień
cieszę się że płeć tzw. przeciwna też lubi rośliny.
a widoki cudne
no i ta róża...

-
- 200p
- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Zazdroszczę spotkania i cudnych widoków (strasznie zazdrosna się ostatnio zrobiłam). A ja też miałam dzisiaj swoją ogrodową przyjemność, bo po powrocie z kliniki poszłam na chwilę do ogrodu i pomogłam mojemu mężowi dopasować znaczniki do dawno wykopanych dalii, żeby w przyszłym roku kolory znowu nie zgrzytały.
Serdecznie pozdrawiam. Halina.
Serdecznie pozdrawiam. Halina.
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Ależ dary
Tyle kwiatów od jednego faceta , no , no! Ciemiernik wspaniały, moje gdzieś koło stycznia zakwitają. Dzięki Twoim zdjęciom to i Twoją jesienią się można cieszyć
O tym co przyjechało zielonego do mnie, napiszę u siebie.

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
- Maska
- Kontakt:
Iwonko dziękuję! tak ogólnie to jest mało ale jak się przyjrzysz uważniej to coś jeszcze jest
Michał jest bardzo hojny nie wiem jak to się dla niego skończy
Tereniu na pewno się poznacie. Michał to prawdziwy zapaleniec ogrodowy po prostu chłonie ogród a to bardzo miłe jak komuś pokazujesz to co jest Twoją dumą
mama Jego jest taka sama
Przy okazji zaproszenia ze strony gości opowiedziałam M o Twojej Małogoszczy i może w przyszłym roku połączymy oba ogrody
Pozdrawiam Cię również
Pat nie wiem co im nie odpowiada u mnie, że tak bujnie rosną a pączki się nie rozwijają, ale coś Ci wyznam znalazłam jeszcze jedną kopertkę nie wysianych nasion groszków od Ciebie. Wtedy tak lało czy było zimno i miałam wysiać, a potem ...... wyleciało.
A myślę, że jeszcze coś ukopiemy
Natalko właśnie mama Michała zastanawiała się czy są mężczyźni na FO - no jest ich kilka ! ja też uważam, że to są fajni ludzie. Mam kolegę, męża mojej bliskiej koleżanki to ile razy do mnie przyjadą to zawsze coś przywiozą coś wywiozą, a przede wszystkim wizytę zaczyna od inspekcji w ogrodzie - co nowego?
Halinko i co czujesz się lepiej jak pooddychałaś ogrodem? ja też sobie przyrzekałam, że ułożę dalie kolorami i na przyrzeczeniu się skończyło, bo je coraz bardziej ścieśniam (brak miejsca do przechowywania
). Nie bądź zazdrosna nasze spotkanie też dojdzie do skutku tylko zdrowiej szybciutko (masz motywację) Ściskam mocno
Zuziu oj nie pomyślałam w ten sposób, ale Ty masz rację - już się nie mogę doczekać wiosny
ale będzie orgia barw!
Moje ciemierniki (inne) jak zakwitają za wcześnie i potem przyjdzie jeszcze śnieg i mróz (tak jak w tym roku) to potem są brzydsze. Ten na zdjęciu dostałam od Lidzi i on cały sezon kwitnie (obficie!) Muszę zobaczyć jakie masz i jakie kolory może też coś wymienimy
Pojedziesz niedługo na wieś to pocieszysz się pięknymi widokami 

Michał jest bardzo hojny nie wiem jak to się dla niego skończy

Tereniu na pewno się poznacie. Michał to prawdziwy zapaleniec ogrodowy po prostu chłonie ogród a to bardzo miłe jak komuś pokazujesz to co jest Twoją dumą

Pozdrawiam Cię również

Pat nie wiem co im nie odpowiada u mnie, że tak bujnie rosną a pączki się nie rozwijają, ale coś Ci wyznam znalazłam jeszcze jedną kopertkę nie wysianych nasion groszków od Ciebie. Wtedy tak lało czy było zimno i miałam wysiać, a potem ...... wyleciało.
A myślę, że jeszcze coś ukopiemy

Natalko właśnie mama Michała zastanawiała się czy są mężczyźni na FO - no jest ich kilka ! ja też uważam, że to są fajni ludzie. Mam kolegę, męża mojej bliskiej koleżanki to ile razy do mnie przyjadą to zawsze coś przywiozą coś wywiozą, a przede wszystkim wizytę zaczyna od inspekcji w ogrodzie - co nowego?
Halinko i co czujesz się lepiej jak pooddychałaś ogrodem? ja też sobie przyrzekałam, że ułożę dalie kolorami i na przyrzeczeniu się skończyło, bo je coraz bardziej ścieśniam (brak miejsca do przechowywania

Zuziu oj nie pomyślałam w ten sposób, ale Ty masz rację - już się nie mogę doczekać wiosny

Moje ciemierniki (inne) jak zakwitają za wcześnie i potem przyjdzie jeszcze śnieg i mróz (tak jak w tym roku) to potem są brzydsze. Ten na zdjęciu dostałam od Lidzi i on cały sezon kwitnie (obficie!) Muszę zobaczyć jakie masz i jakie kolory może też coś wymienimy

Maryś masz na myśli ten cudny groszek co mi nasionka przemyciłaś ? 

- Maska
- Kontakt:
Nie Iwonko przemyciłam Ci ten co potem pokazałam u siebie, a ten od Pati ma tylko ten jeden dzisiejszy kwiatuszek 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu spotkanie
roślinki jeszcze bardziej i czy jak zajadę też będziemy sadzić drzewo przyjaźni bo Michał sadził 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny