Mój ogród - początki
Re: Mój ogród - początki
Zauważyłem właśnie liliowce o dwubarwnych liściach. Moimi pierwszymi były rdzawe, dlatego też Stella to jak dla mnie rarytas. 

Pozdrawiam, Robert.
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to się dzieje w Twoim ogródku,robi się gęsto i coraz bardziej kolorowo
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Cześć Arkadius. Miło mi Ciebie widzieć w wątku.
Dzisiaj było koszenie ogrodu, ale połowę jego zawartości musiałem wyrywać przy roślinach niż kosić. Nic nie zostało uszkodzone, chociaż jest tego gęsto, jak pisałeś. Pragnę już zobaczyć wszystkie kolorki, które szykują się w ogrodzie, nie jestem cierpliwy.
Na światło dzienne wychodzi canna Tropical Sunrise z Biedronki.
Piwonia ma już pąk.
Trytomy też zielenią się, liczę, że za rok zakwitnie z jedna.
Dziś poświęciłem dużo czasu na liliowce, bowiem sadziłem dwa nowe, które zakupiłem. Trzy na cztery liliowce z Biedronki wyszły i są nawet duże. Czwarty posiada tylko korzeń, niby coś chce wyjść, ale wydaje mi się, że coś go atakuje.
Doliczyłem się około 30 liliowców, a przecież w tamtym roku miałem tylko 3
Pozdrawiam
Dzisiaj było koszenie ogrodu, ale połowę jego zawartości musiałem wyrywać przy roślinach niż kosić. Nic nie zostało uszkodzone, chociaż jest tego gęsto, jak pisałeś. Pragnę już zobaczyć wszystkie kolorki, które szykują się w ogrodzie, nie jestem cierpliwy.
Na światło dzienne wychodzi canna Tropical Sunrise z Biedronki.
Piwonia ma już pąk.
Trytomy też zielenią się, liczę, że za rok zakwitnie z jedna.
Dziś poświęciłem dużo czasu na liliowce, bowiem sadziłem dwa nowe, które zakupiłem. Trzy na cztery liliowce z Biedronki wyszły i są nawet duże. Czwarty posiada tylko korzeń, niby coś chce wyjść, ale wydaje mi się, że coś go atakuje.
Doliczyłem się około 30 liliowców, a przecież w tamtym roku miałem tylko 3

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Robert.
Gieniu!
Dlaczego pozbyłaś się Stelli?
Mnie tak zauroczyła,że mam już jej kilkanaście kępek.
Dlaczego pozbyłaś się Stelli?
Mnie tak zauroczyła,że mam już jej kilkanaście kępek.
Stella jest podobno nadzwyczaj piękna. Jej kwiatki są cudne. W dodatku jest wytrzymała.
Pozdrawiam, Robert.
Rok temu kwitła u mnie do pierwszych przymrozków.
Więc to jest wykaz, że warto ją mieć w ogrodach.
Aż się nie mogę doczekać, gdy zakwitną liliowce od Emila. Co mnie spotka, jakie cudeńka..
Wczorajszego dnia dostałem od znajomej 4 liliowce siewki z ubiegłego roku, zobaczę jak będą się zachowywać u mnie, czy przeżyją i kiedyś w ogrodzie zakwitną.
PoOzdrawiam.
Aż się nie mogę doczekać, gdy zakwitną liliowce od Emila. Co mnie spotka, jakie cudeńka..

Wczorajszego dnia dostałem od znajomej 4 liliowce siewki z ubiegłego roku, zobaczę jak będą się zachowywać u mnie, czy przeżyją i kiedyś w ogrodzie zakwitną.
PoOzdrawiam.

Pozdrawiam, Robert.
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

ann_30 Witaj!
Rdzawy rozrasta się bardzo dobrze. Jest ładny. Drugim i trzecim liliowcem jakie miałem to miniaturowy żółty (gdzieś w wątku) i fioletowy kupiony na rynku (na perwszej stronie). Też tylko myślę, aby zakwitły wszystkie, ale zdaje sobię sprawę, że nie muszą w tym roku, mogą w następnym. Jest czas, poczekam, ale jestem niecierpliwy.

Rdzawy rozrasta się bardzo dobrze. Jest ładny. Drugim i trzecim liliowcem jakie miałem to miniaturowy żółty (gdzieś w wątku) i fioletowy kupiony na rynku (na perwszej stronie). Też tylko myślę, aby zakwitły wszystkie, ale zdaje sobię sprawę, że nie muszą w tym roku, mogą w następnym. Jest czas, poczekam, ale jestem niecierpliwy.

Pozdrawiam, Robert.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Robercie, Anno,Ann każdy lubi co innego i dobrze bo inaczej nasze ogrody były by nudne ,różnimy się od siebie i nasze ogrody też.
Ilu ogrodników, tyle propozycji i innych ogrodów. Każdy coś innego chce i coś innego uważa za ładne i warte uwagi. To zrozumiałe 

Pozdrawiam, Robert.
- e-genia
Ja już czekam na Twoje iryski od vashki
nie mogę się doczekać .
sprawdzałeś ile zakwitnie ? jak mają zgrubienia w łodygach to będą kwitły.

sprawdzałeś ile zakwitnie ? jak mają zgrubienia w łodygach to będą kwitły.
sara44 Lilie będą miały barwy takie jak z ubiegłego roku, chyba gdzieś w wątku są umieszczone. Z pewnością brzoskwiniowa, wiśniowa z białymi brzegami, białe trąbkowane, białe zwykłe, bordowe z kropkami czarnymi.
e-genia Też nie mogę się doczekać. Niestety nie mogę jeszcze stwierdzić, które zakwitną. Sporo z nich ma zgrubienia, lecz sporo też jest dużych i ich jeszcze nie posiada, gdyż tylko liście wychodzą. Dwie odmiany rosły bardzo wolno i też chwilowo liście wypuszczają kolejne, więc nie wiem, które dokładnie zakwitną. Z pewnością na dzień dzisiejszy 3 mają zgrubienia.

e-genia Też nie mogę się doczekać. Niestety nie mogę jeszcze stwierdzić, które zakwitną. Sporo z nich ma zgrubienia, lecz sporo też jest dużych i ich jeszcze nie posiada, gdyż tylko liście wychodzą. Dwie odmiany rosły bardzo wolno i też chwilowo liście wypuszczają kolejne, więc nie wiem, które dokładnie zakwitną. Z pewnością na dzień dzisiejszy 3 mają zgrubienia.

Pozdrawiam, Robert.
sara44 No tak nie było Cię. Dobrze, że wszystko zostaje w wątku i nawet najnowsi użytkownicy mogą wszystko ujrzeć.
Lilii w tym roku jakoś mało. W obecnym 2014 kupiłem tylko 3 białe lilie i paczkę mieczyków. Rok temu było o wiele wiele więcej wszystkiego. Trzeba wziąć się w garść i coś zakupić.
Lilii w tym roku jakoś mało. W obecnym 2014 kupiłem tylko 3 białe lilie i paczkę mieczyków. Rok temu było o wiele wiele więcej wszystkiego. Trzeba wziąć się w garść i coś zakupić.

Pozdrawiam, Robert.
- e-genia
Witaj Robert to u Ciebie wcześniej zakwitł liliowiec niż iryski ?, masz jakieś iryski niskie lub średnie SDB i IB?