Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Maryniu kwitnący Twój ogród, jakby z innego świata .
U mnie, gdyby nie drzewa i krzewy o przebarwiających liściach, w ogrodzie było by zupełnie nie ciekawie.
Róże, na które tak liczyłam opanowała jakaś pleśń na pakach, musiałam poobcinać, byliny przekwitają, a zimowity od deszczu wyłożone.
Las mnie zauroczył, cudne widoki. ;:138
Wrzosowiska nie spotykane, naprawdę wspaniale, w mojej okolicy nie ma takich pięknych lasów. :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zawsze z wielką przyjemnością do Ciebie zaglądam, bo nie dość, że piękny ogród, to jeszcze zdjęcia świetnie Ci wychodzą :D Świecznica bardzo mi się podoba. Moja też śliczna, ale takich ładnych zdjęć nie umiem zrobić :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Maryniu :wit pięknie u Ciebie - śliczne kolorowe kompozycje kwiatowe, ciekawe rośliny ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko niewątpliwie niech no tylko zakwitną...to pokażę a jakże !Dziękuję,za odwiedziny i miłe słowa! ;:180
Tereniu moje ostatnie zdjęcia z poprzedniego tygodnia a dzisiaj już się mogło bardzo zmienić zimno i deszcz zapewne spowodowały już daleko idące zmiany .Ale mam nadzieję , że tylko jesienne barwy bardziej się uwidoczniły ..Mam nadzieję ,że dzisiaj uda się pojechać bo nie pada ale widzę,że dość wieje ale ma być i ;:3
Ewciu ;:196 miłymi słowami mnie uraczyłaś , ;:180 :D Świecznicy jest rzeczywiście trudno zrobić dobre zdjęcie ;:173
Tak mnie ciągnie na działkę ..jak wilka do lasu... ;:145 może dzisiaj się uda- cebulki do sadzenia mam... ;:131
Basiu - witaj ;:168 dziękuje za miły komentarz ! :) miło mi,że Ci się spodobało u mnie !

Słońce wstało i zaczyna mi świecić w okna ..może to zwiastun ładnego i pracowitego dnia :?: jak co dzień wkleję trochę zdjęć z rana później na zabiegi rehabilitacyjne się udam...i jak dobrze pójdzie około południa na działeczkę się wybiorę ! :tan

Obrazek

Obrazek
jeżówki lubię jesienią też , suche kwiatostany zabieram przed zimą do domu do suchych bukietów
Obrazek
biedronkowy clematis nadal kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
jesienny miszmasz :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niebieska hortensja tworzy kwiatostany do przymrozków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
westerland nadal kwitnie i pachnie
Obrazek
erotika
Obrazek
bonica
Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Oj jakbym chciała iść na działkę ,za oknem pięknie,a ja w pracy ;:145 a po 15.00 z reguły pogoda się psuje , miłego dnia Maryniu :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie niestety ostatni tydzień - zimy i deszczowy zrobił swoje :( I nawet nie mogę posprzątać, bo jak to robić na wietrze i w zimnym deszczu?
Piękne zdjęcie jarzmianki. No i ta hortensja ;:167
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu róże kwitną Ci w najlepsze, takie dorodne kwiaty mają, jak gdyby pełnia lata była.
Jarzmianka cudna, po moich już wspomnienie, nawet liście zasychają. :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu ważne ,że widoki na zdjęciach dają wrażenie gąszczu. Trawek różnistych u Ciebie dostatek, zawilce japońskie spora kępa a ich urok właśnie w ilości.
Oczy zatrzymałą na niebieszczącej sie kuli hortensji i zapytam co to za odmiana ?
A za fotki z lasu niskie ;:180 ;:180 ;:180 bo nijak się wybrac nie mogę.
Ciągle pada ... jak w tej znanej piosence a mnie tęsknota zżera za takimi widokami.
Dziękuję ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorcia - znam ten "ból"jeszcze nie zapomniałam ... ;:168 za to teraz mam już pełną swobodę ...Miło,że zajrzałaś!
Aniu- u mnie nawet nie jest źle...wczorajszy dzień spędziłam na działce :) upycham do ziemi moje doniczki,które w znacznych ilościach plączą się po działce a dotychczas nie znalazły jeszcze swojego miejsca... :oops: no i przygotowania do sadzenia cebul poczyniłam - najbardziej mi szkoda było usunąć czerwone szałwie które kwitną jeszcze na całego...ale miejsce już potrzebne na wiosenne rośliny ...no tak to u mnie jest..miejsca brak... ;:7 Miło,że Ci się spodobało moje zdjęcie ;:196 Jarzmianką się cieszę bo poprzednia czerwona jakoś tak stała mi kilka lat w miejscu ,ubiegłej jesieni ją przesadziłam i tyle ją widziałam... ;:131
Tereniu - róże jeszcze mają trochę pąków ale czy zdążą zakwitnąć...oto jest pytanie...chciałoby się! :)
Krysiu - cieszę się bardzo z Twojej wizyty ;:196 i miło mi , że sprawiły Ci przyjemność moje fotki z leśnej wycieczki bo w takim celu je zamieściłam nie tylko po to,żeby się pochwalić,że w lesie byłam.. ;:190 Sama byłam zauroczona miejscem bo było niesamowite i wręcz bajkowe! Ale zawieźli nas tam znajomi, którzy byli tam już wcześniej... i musieli się z nami podzielić wrażeniami. Do takich miejsc się wraca... :)
A co do hortensji to nazwy nie znam ,ukorzeniłam ją kilkanaście lat temu z sąsiadkowego "patyka"i co ciekawe moja kwitnie co roku a sąsiadki od kilku lat nie!Choć kwitnie pojedynczymi kwiatami,które tworzy do przymrozków i jest autentycznie niebieska , wbrew temu co niektórzy głoszą na FO są hortensje - których farbować nie trzeba ! :wink:

Zapowiada się pogodny dzień ...zapewne będzie pracowity ! Jesienne prace nabierają tempa u mnie!
parę fotek jesiennych jeszcze wkleję

marcinkowy czas..
Obrazek

Obrazek

rośliny "nie uczesane" do foto ale takie są jesienne realia..nie wszędzie już jest tylko śliczniasto

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostróżek zazdroszczę :D Moje bardzo słabo powtórzyły po przycięciu, prawie ich nie było widać, jakieś pojedyncze kwiaty :? Żeby nie mieć pretensji do siebie-obwiniam suszę, która w zasadzie dopiero niedawno się skończyła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze: Żeby nie mieć pretensji do siebie-obwiniam suszę
Jeżeli sądzisz ,że u mnie nie było suszy ;:oj ;:oj to jesteś Ewuś w błędzie! Powtarzają mi jak widać te zwykłe odmiany, te pełne biała i różowa niechętnie...choć po jednym pędzie z pączkami mają ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, że była :D Marudzę tylko, bo zwykle we wrześniu miałam całe łany ostróżek, a w tym roku się nie udało. Za rok powtórka-oby z szaleńczego kwitnienia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,zdjęcia jesieni piękne,ale ja mimo wszystko nie lubię tej pory roku najbardziejktóra typowo uderza nam do mózgownicy,ze czas bezpowrotnie leci,a każdy roczek to jak kiedyś miesiąc.
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Piękne zawilce, czy one Ci nie wymarzają? Ja sadziłam już 3 razy w końcu się poddałam ;:174
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Podoba mi się ten busz u Ciebie, no i ten czas marcinkowy, też lubię te roślinki, o tej porze roku bardzo przydatne :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”