Scarlet Moos i piękna Grace ,a którą ja mam upłynnić ,żeby kupić sobie moje zachciewajki jak kocham je wszystkie Zawsze miło spędzam czas u Ciebie Aniu .Jakie masz zdanie o Chewdelight, bo też ją sobie nabyłam
Anuś prześliczne te Twoje różyczki
Czy Grace u Ciebie się pokłada?Myślałam,że w tym roku będzie miała sztywniejsze pędy,ale ona tak ma chyba,że te jej wiotkie pędy się kładą pod ciężarem mnóstwa kwiatów
Scarlet Moss .Piękne zdjęcie. Jak jest duża u Ciebie
Czy ona kwitnie cały sezon
Moja jest cały czas obsypana kwiatami, które się bardzo długo utrzymują.
John Davis to rzeczywiście potwór, mój maa dopiero rok a cały był obsypany kwiatami, wysokość może 50-70cm ale widok był cudny. Do teraz ma pojedyncze kwiatki. Już się cieszę na jego wielkie krzaczysko.
Scarlet Moss maleńka ale jaka śliczna, że też ja jej wcześniej nie zauważyłam a może wtedy nie dotarła do mojego serca
Ja również mam John'a Davis'a - bardzo ciekawa odmiana. Niestety będę jesienią przenosiła w inne miejsce, a to znów przystopuje nieco wzrost, bo pewnie utnę część korzeni
Ach, te przeprowadzki
Aniu, obserwuję u Ciebie już dawno Wedgwood Rose, piszesz, ze to Twoja miłość więc nie pytam czy jesteś z niej zadowolona ale czy ona u Ciebie też tak zwiesza kwiaty? Ja mam ją pierwszy rok, jest maleńka ale rozwinięte kwiaty leżą prawie na ziemi. Czy to jej przejdzie?
Aniu...podglądam od dawna twoje piękne róże.Gdzieś wypatrzyłam różę Queen of Sweden.Bardzo proszę...napisz jak długo ją masz,czy zasługuje by ją posadzić w ogrodzie,jak długo kwitnie i czy powtarza kwitnienie.
I mam jeszcze jedno pytanie.Zauroczyła mnie róża Pompon Flower Circus.Tylko gdzie ją kupić ?
Aniu no i przypomniałam sobie o pożądanej kiedyś już Scarlet Moss.
Jak ona duża Ci urosła ?
Robisz tym różom takie śliczne portrety. Wyjątkowo pięknie wyszły te pąki Polki.
Miłego dnia
Nie zauważyłam, że założyłaś nową część Lubię sobie podczytywać Twój wątek. Na dyskusję o różach jestem niestety jeszcze za zielona, ale mam nadzieję, że mnie nie przegonisz
Aniu w końcu nadrabiam prawie miesiąc zaległości.
Zaczęłam doceniać róże bukietowe, są czasami bardzo przydatne np. Piano - ma piękny kolor. Janet to nadal moje marzenie. Bardzo podoba mi się Guirlande d'Amour oraz John Davis - na pewno wyrośnie na olbrzyma.
Aniu dziekuje za zdjęcie Piano przyznam jednak że teraz mam dylemat Piano czy Ascot za Piano przemawia kolor piękna czerwień Piano jest bardziej różowa ale ma cudny kształt kwiatu która bardziej pachnie i lepeij sie sprawuje ?
piękna kolekcja różana