Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Dobry wieczór Agnieszko! Ja przesyłkę od Marka P. dostałam wczoraj i jestem pozytywnie zaskoczona (pierwszy raz u niego zamawiałam). Dzisiaj organizowałam doniczki i ziemię, jutro sadzenie 8-)
"Na początku był Smok."
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, ja też jestem zdecydowana na Varelle, zresztą o jej istnieniu nie miałam wcześniej pojęcia, od Ciebie o niej się dowiedziałam. Wcześniej myślałam o bośniackiej Smidti, ale ze stron internetowych okolicznych szkółek wynikało, że nie ma ich w ofercie. Wówczas byłam w kropce i rozważałam Mops, ale u Ciebie wyczytałam o Varella i ją chcę mieć. Troszkę szkoda, że pogoda nas wstrzymuje nawet z oględzinami, ale cóż... Ja chciałabym przed zakupem zobaczyć te rośliny, głównie interesują mnie ich rozmiary... Wobec czego czekamy cierpliwie. Pan od kory bardzo komunikatywny, wie gdzie jest moja wieś i najprawdopodobniej korę i ziemię (170+20) przywiezie mi w sobotę. Tak więc chociaż w tym temacie cokolwiek ruszę do przodu. W temacie Cisów to chyba tańsze są u Ulińskich: z info wynika, że takie w wysokości 150-175 z bryłą korzeniową w cenie ok 120,00 złotych, a p. Ania wyceniła mi 220,00 zł za rozmiar 160-180. Ceny u Ulińskich nie sprawdzałam telefonicznie, ale nie wiem czy tego nie zrobię, bo to dość duża róźnica.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

M się zaparł, że w takie zimno nie wyjdzie, a samej mi się nie podobało i nic nie wyszło z ambitnych planów ;:306 Trudno :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dziewczyny, chwilowo odpadam po bieżni i porcji ćwiczeń... dołączę do Was z odpowiedziami za pół godziny z kieliszkiem czerwonego wytrawnego ;:173
x-ag-a
---

Post »

Bogusiu, cieszę się, że kora i ziemia do Ciebie przyjadą :) źródło jest w porządku!
Czy zadzwonisz proszę do Ulińskich czy ja mam to jutro zrobić? Mnie interesują cisy Hicksii i David, a Ciebie?
Chyba ja zadzwonię, bo interesują mnie jeszcze hortensje w dużej ilości, a u Kordusa będą droższe.
Cieszę się, że sezon się zaczyna a jednocześnie denerwuje że konkretne działanie wciąż przeciąga :roll:
Ewa, pogoda się skiepściła i u nas... szkoda że nic nie wyszło ze spaceru... może jutro?
Pani Bestio, Małgosiu, cieszę się, że sadzonki od naszego sprzedawcy Was zadowalają... może i ja po wnikliwym obejrzeniu jutro dojdę do takich samych wniosków...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokaż zdjęcia :wink: Ciekawa jestem, co cię tak mocno zmartwiło.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

16 sadzone w małym pudełeczku... może niesłusznie się martwię?
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Ja miałam 21 sadzonek w małym pudełeczku ;:108
"Na początku był Smok."
x-ag-a
---

Post »

Eee, to luz :lol:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Ja też dziś dostałam kłącza-korzenie od Pana Marka, powiem tak są relatywnie duże w porównaniu z tym co się kupuje w kapersie (np. w PNOS), nie ma cudów, żeby przy tej pogodzie była silnie rozwinięta część naziemna. Trochę niefajnie, że kłącza są wrzucone do zwykłych woreczków bez grama ziemi, wiórów - nie wiadomo, na ile kłącza są podsuszone, na pewno trzeba je jak najszybciej wsadzić do doniczek, musiałam mojego M. wysłać w trybie natychmiastowym wysłać po ziemię ale posadzić już dziś nie dam rady. Ogólnie mam mieszane uczucia.
Równolegle dostałam paczkę z fuksjami i pelargoniami z F... , chciałabym, żeby każda firma internetowa tak pakowała rośliny, sadzonki piękne, jedna z pelargonii ma już pąki kwiatowe :shock:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Aguś, ja te ceny jeśli chodzi o Ulińskich to wzięłam z cennika, który widnieje na stronie. Ale rozumiem, że u Kordusa również dostałaś droższą ofertę na cisy. Zdaje się, że warto to zweryfikować, ja potrzebuję ok 6 sztuk, to do zaoszczędzenia byłoby 600 zł to dużo, w to miejsce można kupić hortensje i to w dużych ilościach.
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogusiu, ja potrzebuję 7szt cisów, więc jedziemy na tym samym wózku potencjalnych oszczędności. Potrzebuję wysokość min 1,6m. Zorientujesz się, czy ja mam zadzwonić?
Lesiu, zatem mamy podobne wstępne odczucia co do kłączy od p. Marka. Zobaczę jutro jak to wygląda, bo muszę to wszystko posadzić do doniczek. Liczyłam na efekt bodziszkowy w tym sezonie, a tymczasem nie wiem, czy to jest realne...
Czekam także na dostawę róż z Floribundy i od Ewy oraz fuksji i pelargonii z F. Cieszę się, że te ostatnie są tak super jakości!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Boże , zmartwiłyście mnie, nie odpakowałam jeszcze paczki.....Głowaaaaaa...odpadaaaaa.... ;:145

Odpakowałam i jestem zadowolona , korzonki zdrowe, świeże i puszczają zielone :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Aguś, to Ty sobie spokojnie pracuj, ja jutro rano zadzwonię tam i się dowiem o te cisy. Może coś zaoszczędzimy...
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dostałam ze świata rośliny tak przygotowane, że dotarły do mnie w kopercie-nie paczce :D Po posadzeniu w ziemię świetnie rosną. Mam nadzieję, że panamarkowe zachowają się podobnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”