Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

sweety pisze: Koty mają niezywkłą wyobraźnię. Rzadko piją zwyczajnie z miski :D
....chyba, że klozetowej.... moje uczyniły sobie z tego prawdziwy sport wyczynowy...czyhają, aż ktoś (wiadomokto) nie zamknie rzeczonej i mało ogonów nie pogubią, tak lecą, mijając szerokim łukiem własną miskę z wodą...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Meldunek z frontu. Szesnaście róż posadzonych.Jutro ciąg dalszy.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

A ja się chyba zgubiłam... :oops: I tyle mnie ominęło...i zupełnie nie jestem "w temacie"; lecę nadrobić!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam wieczorową porą, po najbardziej uciążliwej robocie - grabieniu i nawożeniu trawników. Na bis strzeliłam sobie nawożenie wszystkiego, bo w komórce odkryłam parę worów nawozów, które już ze dwa sezony przeleżały, czyli nabrały mocy urzędowej. Dostało się wszystkiemu, co żyje. Oczywiście przy aktywnym współdziałaniu Ibrakadabry, która za punkt honoru postawiła sobie zadanie złapania każdej spadającej na ziemię granulki nawozu. Po akcji padłyśmy obie: ja na ławkę, ona na świeżo posadzone lilie ;:306.

A o kotach i kocich obyczajach można nieskończenie...

Sweety, skoro szef wywiadu zamiast siedzieć i koncypować za katorżniczą robotę się bierze... (I to od razu ścieżkę do nieba ;:224, znaczy jesteś pewna, że tam trafisz ;:306). A propos kota kosmonauty - u Barabelli pokazała się śmieszna kocica w moherowej czapeczce ;:306.

Lisico, Szuwarek może i tropi kogoś, ale jak śmiesznie wygląda ta gruba ruda d... wisząca na tej balii ;:306. Stanowczo twierdzę, że są chwiejni moralnie, albo działają na dwie strony, bo niby inwigilują, ale do mojej michy lecą jak w dym ;:306. Te kotlety, to przecież przez Ciebie i Twój dywanik Badan-Baden ;:218.

Marysiu, nie siedzę w ogrodzie do nocy, bo na ślepo jeszcze nie umiem ;:306. Połapałam się tylko, że zgubiłam jeden ważny wątek i musiałam się przedrzeć przez 22 strony i na koniec wystosować reprymendę, że mnie nikt w zadek w porę nie kopnął :evil:.

Sweety, Marysiu, Pati - uwielbiam takie opowieści o kotach. Proszę o więcej przy każdej
okazji ;:215.

Sosenko, Ty to po prostu gieroj jesteś ;:224.

Gajowa, no przecież wyjechana jesteś, to i zgubić się łatwo, ale nasze ścieżki zawsze gdzieś się przetną ;:303.

Może nawet uda mi się przesłać Wam jakąś fotkę z coraz bardziej zielonych pokoi...
Niestety, nie uda się ;:223.

No to chociaż koniecznie fotka Ibrakadabry, bo inaczej oberwę od Barabelli ;:14.

Obrazek

"A rankiem budzę się śliczny, liryczny i apetyczny..."
Do jutra zatem - Jaga
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór ;:196
Melduję, że zadanie rewolucyjne wykonane, choć efekty w większości sobie trzeba wyobrazić. Ale i tak jestem szczęśliwa...
Lecę się cofnąć, żeby nadrobić co u Ciebie...
Dobrej nocy!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agu, witaj :wit
Widziałam, podziwiałam, pochwalam, zwłaszcza Twój wkład pracy w postaci smakowitego kociołka i... zarządzania z rekami w kieszonkach twarzowego wdzianka. Ale... może pani być zadowolona :!:
Kawał ciężkiej, efektownej roboty wykonany. A zasłonić się od sąsiada... bezcenne :!: Mnie niestety nieciekawe sąsiedzkie widoczki prześladują, a nie wszystkie mogę zasłonić, żeby się nie pozbawić słońca, które kocham ;:218.

Dobrego, zasłużonego wypoczynku - Ja
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nordycka niedziela, chłodny wiaterek, powietrze jak kryształ, słońce pełne, niebo w moim ulubionym kolorze, no żyć, nie umierać... ;:170. Tylko pracować nie za bardzo, bo...niedziela na prowincji ;:224.
Toteż tylko posadziłam cichcem ostatnie pięć lilijek i brodieę oraz podlałam miejsca, gdzie rozsypałam nawozy. Może dziś uda mi się jakaś fotorelacja z zielonych pokoi, o ile ŻABA znów się nie zbiesi ;:219.

W skromnym przedogródku pojawiły się bratki.

Obrazek

Przy furtce sadzimy różę Ghislaine de Filigonde.

Obrazek

Pod cisem.

Obrazek

Nareszcie robi się niebiesko, tak jak lubię ;:138.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stare ciemierniki siedzą, jak zaklęte, a zakwitła maleńka samosiejka ;:oj.

Obrazek

Sasanka biała się grzebie. Na razie tylko włochate maczugi.

Obrazek

A różowa w tym czasie dzielnie kwitnie.

Obrazek

Jako pierwszy zaczyna rozwijać się berberys.

Obrazek

To tyle na razie. Żadnego zdjęcia plenerowego wredna ŻABA nie przepuściła ;:223.
Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

oj ta żaba... A moi pomocnicy, marni. Sama muszę tyrać, a dziś tyrka też spora. Gieroj nie gieroj, ktoś to musi wsadzić jak sobie nakupował ;:14 i nadostawał :wit
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No ja dziś też bezbożnie pracowałam, ale to hobby, a nie praca, jedni w niedzielę stoją pod sklepem z piwem, inni w ogrodzie sadzą, co kto lubi ;:224

A Ty, Jagodo, może zmień program do wstawiania zdjęć, bo ten to jakiś sabotażysta... choć to co łaskawie puścił, daje pewne pojęcie, że i w zielonych pokojach ślicznie się robi :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Sosenko, wygląda na to, że sama sobie chciałaś... taki los zgotować ;:306.
Ale któregoś dnia... usiądziesz sobie z kawką na ławeczce... i westchniesz: Jak ty u mnie ładnie ;:224.
Czego Ci serdecznie życzę.

Pati, nie masz pojęcia, jak byś mi się teraz przydała ;:oj. Żaba przemawia bowiem do mnie w Tobie dobrze znanym języku, który mnie aż tak znany nie jest. Popatrz, skurczybyk, puszcza szczegóły i nawet nie sarka, a szerszych ujęć za Chiny Ludowe :evil: ( przecież wcześniej puszczał :!:). A na nich dopiero widać, że się w istocie ładnie robi ;:224. Nowego programu ktoś musiałby mnie nauczyć, nie mam takich zdolności do tego urządzenia, żeby samej dojść, prosta baba jestem ;:218.

Zatem dla Was kolejny szczegół - biała cebulica syberyjska.

Obrazek

Aha, informacja sezonu - nie ma chwastów ;:oj. Czego i Wam życzę - Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

JagiS pisze: .....Połapałam się tylko, że zgubiłam jeden ważny wątek i musiałam się przedrzeć przez 22 strony i na koniec wystosować reprymendę, że mnie nikt w zadek w porę nie kopnął :evil:.
......................
Jagódko :wink: , mój wątek wprawdzie ważny nie jest szczególnie, ale też czuję się przez Ciebie zaniedbywana. ;:145
Śniegu już tam nie widać. :uszy
:wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barabello, to jest anemon blanda, to malutki kwiatek. Tu na zdjęciu jest jeden, dziś wygramoliło się ich więcej. Niezależnie jakie są te bezpańskie na Twoich działkach - bierz :!:

Krysiu kochana, tonkuju aluzju poniał ;:306. Poprawię się ;:196.

Dla Was moja śliczna Ibrakadabra, która z zapałem "prasuje" świeżo posadzone lilie ;:306.

Obrazek

A teraz idę zobaczyć, co u Was (zgodnie z reprymendą Krysi ;:306)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko Twoje życzenia
Aha, informacja sezonu - nie ma chwastów . Czego i Wam życzę
nie spełniły się u mnie podagrycznik i koszmarne kępki traw zaczynają opanowywać grządki .... co z tym draństwem zrobić ? wykopać wszystko a te koszmary roundapem ;:14 Ibra wygrzewająca się w słoneczku urocza!
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

A próbowałaś tego? http://www.imgimg.de/ potem link 8 albo 9 trzeba sprawdzić na podglądzie bo w tej chwili wyleciało mi z głowy,
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Maska pisze:Jagódko Twoje życzenia
Aha, informacja sezonu - nie ma chwastów . Czego i Wam życzę
nie spełniły się u mnie podagrycznik i koszmarne kępki traw zaczynają opanowywać grządki .... co z tym draństwem zrobić ? wykopać wszystko a te koszmary roundapem ;:14 Ibra wygrzewająca się w słoneczku urocza!
U mnie też się nie spełniło - po za jednym miejscem, pod kartonem przysypanym ziemniakami jak na razie nie ma podagrycznika ;:138 ;:138 W innych miejscach już powystawiał łby spod ziemi, mało tego porozwijał liście... Chyba Cały ogród trzeba kartonem wyłożyć , tylko skąd wziąć tyle obierek?? Dobrze, że CzarnyKot pokazał twarz, już podejrzewałem mojego Diablika o cyberrandki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”