Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Jadziu chciałam Ci powiedzieć ,że mój Książe już u mnie jest .Sadzonka jak z książki o różach .Dorodna ,ma 9 pędów i zdrowiutkie korzenie .Czy Ty też zamawiałaś z F.? ;:138
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:( Jadziu, znów do mnie weszli i obcięli mi wszystkie przewody. Nie mam prądu, nigdzie. Płakać się chce :(
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

TOSIA ;:196 ;:168 nie wiem juz co powiedzieć .Jak teraz bez prądu żyć .Czy tylko u Ciebie zrobili taki nalot
EWUNIU też zamawiałam u p. Tomka ,więc już sie cieszę na księciunia i inne róże .Kupowałam u nich jesienią i też były dorodne sadzonki
JAGÓDKO jeśli masz takie sztamówki to możesz śmiało te cieniutkie łodyżki podciąć to tylko spowoduje wytworzenie nowych pędów i bujniejsze kwitnienie .Rumba jest nie do zdarcia
MARYSIU dzisiaj już mniej było śniegu ,ale padał deszcz i deszcz ze śniegiem .Jest dużo cieplej niż wczoraj
JULIANNO no cóż witaj w klubie lubiących syzyfową pracę .Na ścieżkach nie było już śniegu pomimo ,że wczoraj dość grubą warstwę na nie nasypałam .Były tylko śladowe ilości
ANIU ,więc wszystko przed Tobą .Oby zaskoczyły Cię mile Twoje roślinki
SYLWIO tego musimy się trzymać i miejmy nadzieję ,że prędzej się już nie pokaże
MAJKA to pocieszające a i tak wielkokwiaty trzeba nisko ściąć
To dzisiejsza fotka .Irysek niestety przemarznięty i pomimo ,że otworzył kwiat nie nadawał sie na focenie
Obrazek
No i znów sie pochwalę .Dzisiaj skończyłam .Trochę długo robiłam ,ale jak dla mnie to był już poważniejszy wzór w/g p. Stawasza
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu te serwetki są po prostu przepiękne, ależ zdolna z Ciebie kobitka ;:180 Wyobrażam sobie ile pracy wymagały.....
Krokusiki śliczności, mnie niestety na rabacie kwiatowej śnieg po uda :?
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

;:oj Ale piękna serweta, bardzo mi się podoba. Ile czasu trzeba poświęcić na takie cudo? Jesteś samoukiem, czy ktoś Cie uczył. Kiedyś to się przekazywało z pokolenia na pokolenie...
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Jadziu wielkie brawa ;:138 . Serwetka bardzo ładna , a wiem co mówię . Trening czyni MISTRZA ;:215 .
Ja czółenko odstawiłam na kilka dni przed świętami i teraz nawet w jego stronę nie patrzę . Ale trzeba będzie do niego wrócić , póki pogoda do pracy na działce nie do końca pozwala .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu ja też się obawiam o cebulowe kwiaty, że wygniją, no ale co poradzimy. W każdym razie już nie będę kupować cebulowych, to już drugi rok kiedy ich ubywa po zimie. W zeszłym roku była bezśnieżna i mroźna a teraz nie ma jej końca.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jadziu przyłączam się do zachwytów nad serwetką , naprawdę urocza ;:215 Chciałabym mieć tyle czasu, żeby coś udziergać.
Życzę duzo ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Prawdziwa profesjonalna koronczarka z Ciebie Jadziu nie będę nawet pytac ile czasu zajęło to misterne dziubdzianie ale wyszło genialnie ;:215
Jadziu dostałam lilie wczoraj u niektórych sa juz kły czy mogę jesadzić w piatek? czy za wczesnie? :wit
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Och ! Jadziu skoro nawet Ewa uznała Cie za mistrza, to na pewno nim jesteś. ;:180
Takie cudeńka tworzysz...no po prostu-piękne!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWCIU liliom nie powinno nic być można je śmiało posadzić jak mają kły .Serwetka ma 26 cm a robiłam ją blisko 2 tygodnie :wink: Trochę długo jak na tak malutką serwetkę ,ale powoli dochodzę do wprawy .Wszystkie wzory p. Stawasza są takie pracochłonne ,ale piękne ;:180
BEATKO no a ja mam mnóstwo czasu dlatego sie bawię .Dzisiaj wcale nie było słonka może jutro się pojawi
DANUSIU u mnie nawet dość fajnie powychodziły cebulowe .Tak myślę ,że chyba wszystkie krokusy przesadzę na inną rabatkę pod siatkę .Tam chyba lepiej będą rosnąć mam tam bardziej próchniczą ziemię
EWCIU takie pochwały z Twoich ust :oops: ,ale sama jestem z siebie zadowolona :wink: samochwała :wink: Na razie chyba sobie dam spokój ,ale chciałabym jeszcze zrobić kolię tylko muszę pojechać po koraliki .Czarna z czerwonymi koralikami już mam upatrzony wzór ;:180
MIKE jestem samoukiem metodą prób i błędów ,zaglądania na filmiki na Youtube i u p. Stawasza .Pracowałam 2 tygodnie nad nią ,ale oczywiście nie całymi dniami .Robię jeszcze dość wolno ,ale mam nadzieję doskonalić to rzemiosło .,bo cudeńka można wyczarować ;:180
AGUSIU ;:180 co mam robić jak do ogródka nie można iść ,więc ten czas trzeba jakoś spożytkować
DANUSIU to dlatego ,że mam za dużo czasu i tak sie bawię .Tym bardziej ,ze pochwała była ze strony mistrzyni to do czegoś obliguje ;:180
Za tyle pochwał moje najpiękniejsze dla Was

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Jadziu
Piękna serwetka ;:63, bardzo mi sie podoba. Długa ją robiłaś?
Jadziu jak tylko zaglądam do Ciebie to czuję zapach róż :D Ciekawe dlaczego? :wink:
Pozdrawiam cieplutko i dużo ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Jadziu , przyłączam się do zachwytów . Zdolna z Ciebie kobietka.Ja na szydełku robię mniej , więcej haftuję. Teraz będzie mniej czasu, bo więcej trzeba poświecić na prace w ogródku. Miłego dnia i dużo ;:3 :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JULIANKO ;:180 ja nie haftuję ale nauczyłam się na czółenku .Szydełko i drutki też mam opanowane .Mam nadzieję ,ze w ogródku znajdę czas na robótki
SYLWUŚ przecież u mnie zawsze róże są nr 1 .Serwetkę robiłam około 2 tygodni . Nie umiem długo wysiedzieć na miejscu, więc co jakiś czas muszę wyprostować mój kręgosłup ;:224 .Jadę po 1 w tym roku roślinki ,które przysłał p. Marek :heja Jutro ile pogoda pozwoli będzie sadzenie :heja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Jadziu
To juz u możesz sadzić? Śniegu ani grama? U mnie wszystko czeka i wypuszcza ale martwię się o róże. Nie dają oznak życia? Co robić? Stoja w ziemi i chłodnym miejscu, może przynieść je do ciepłego?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”