PanieM, wiesz że ja ziołowa dziewica, to i bez kwiatków bym nie rozpoznała ziela ;-)
Lesiu, ja w sny nie wierzę, ale sama sytuacja była dość stresująca, dlatego jeszcze przez chwilę pozostała w pamięci... Na szczęście spanielki ładnie pływają, więc chyba nie musimy się obawiać obecności psa w ogrodzie z oczkiem wodnym.
Z siewkami muszę jeszcze raz spróbować... wiem już, że nie utrzymywałam odpowiedniej wilgotności (brak przykrycia), stąd zapewne szybsze mimo regularnego zraszania przesuszanie krążków. Jeśli nie wyjdzie, to zaprzestaję raz na zawsze
Dom trzeba już odświeżyć, bo kilka lat mieszkamy i po ścianach widać, że potrzebują odmalowania... niby farba dobrej jakości, ale mieszkając na wsi kurzy się i sama chcę już odświeżenia. Będzie pretekst do zmiany kolorystyki

U siebie planujesz odmalowanie czy konieczne dokończenie kilku wykończeniowych spraw?
Justynko, witam serdecznie

Zdjęć kolorystycznie absolutnie nie podrasowywuję - w niektórych momentach dnia, przy odpowiedniej grze światła i cienia soczystość zieleni jest naprawdę intensywna... Sarunia podrapana

Pozdrawiam!
Marysiu, powodzenia w siewach cleome! Słyszałam od Marzki, że nasiona ładnie wschodzą. Zastanawiam się, czy mnie się coś samo wysieje w gruncie? Sporo było tych kwiatów przy 10 sztukach cleome...
Jagódko, mam podobne do Ciebie podejście do porządku w domu... lubię jak jest czysto, schludnie, pachnąco. W bałaganie źle się czuję i staram się nad nim panować.
Mówisz, że zrobisz szal z motywem irysa syberyjskiego? Jestem przekonana, że będzie przepiękny
Widziałam Twojego hibiscusa na ostatnich zdjęciach i mnie wprost zachwycił... Może poszukam miejsca na taki krzew w ogrodzie? Ja mam tylko bladoróżowego...
Doris, pozdrawiam niedzielnie! W sny jak pisałam także nie wierzę, ale jak się budzisz świeżo z takimi obrazami przed oczami, to chwilę na ochłonięcie potrzeba... Cavalierki pływają bardzo dobrze i już się zastanawiam czy nasza panienka będzie okupować oczko w lecie ;-)
Bożenko, cieszę się że zajrzałaś! Czy pracujesz w każdą sobotę? Spokojnej niedzieli życzę...
Dziś Dzień Kota, zatem wszystkiego najleniwszego dla Waszych i moich podopiecznych!