Ogródek-moje początki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek-moje początki
Asiu czemu Cię tak długo nie ma ? 

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Jestem kochane ! Latałam ostatnio po lekarzach... Dentysta, ortopeda, rodzinny
Do wyboru do koloru.
Prawie wszystko załatwiłam jak chciałam. Stomatolog skasowała mnie na 150 - od razu poczułam sie lepiej
, reszta była bezpłatnie
. Nie miałam już siły zaglądać na forum... Były u nas ciągłe awarie z netem, to nawet nie chciałam się drażnić i nie włączałam kompa
Z nogą jest troszkę lepiej, jestem na razie na lekach, rehabilitację zacznę po leczeniu farmakologicznym, mam też zrobić USG, żeby sprawdzić, czy nie zerwane jest to ścięgno (?) Liczę, że będzie wszystko ok. Na działce teraz nie byłam - pogoda marna, a ja muszę się oszczędzać... Idę popatrzeć do Waszych ogródków

Prawie wszystko załatwiłam jak chciałam. Stomatolog skasowała mnie na 150 - od razu poczułam sie lepiej

Z nogą jest troszkę lepiej, jestem na razie na lekach, rehabilitację zacznę po leczeniu farmakologicznym, mam też zrobić USG, żeby sprawdzić, czy nie zerwane jest to ścięgno (?) Liczę, że będzie wszystko ok. Na działce teraz nie byłam - pogoda marna, a ja muszę się oszczędzać... Idę popatrzeć do Waszych ogródków

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Oj Asiu, jak mogłaś nas na tak długo zostawić
Cieszę się że z nogą troszkę lepiej. No tak, te koszty leczenia to są powodem do radości
Ale fajnie że załatwiłaś wszystko po swojej myśli. No niestety pogoda wszędzie byle jaka. Na działeczce długo nie byłaś. Musisz nam jakieś uaktualniające zdjęcia wstawić
W końcu roślinki się ciągle zmieniają 

- iwwa
Madziu, bardzo źle się czułam, później miałam wizyty u lekarzy na dosyć późne godziny. np. ortopeda na 18.45, jak wróciłam do domu, byłam nieżywa
Później te ciągłe rozłączenia z netem, stwierdziłam, że muszę dać spokój ze wszystkim... i tak czas minął.
A to z 2 tygodnie temu, moje hosty ale nie wiem jak się nazywają ...

i schowany w trawie pigwowiec

Później te ciągłe rozłączenia z netem, stwierdziłam, że muszę dać spokój ze wszystkim... i tak czas minął.
A to z 2 tygodnie temu, moje hosty ale nie wiem jak się nazywają ...

i schowany w trawie pigwowiec

-
No rozumiem Cię doskonale Asiu. No proszę, fajne te hosty. Z tego roku?
- iwwa
Wybrałam się w sobotę na działeczkę, pogoda była w kratkę, ale oczka nacieszyłam wspaniałymi dla mnie widokami
To mój ostatni zakup - malwa dzika , jest "drobniejsza" od zwykłej malwy, ale właściwości posiada te same

i powojnik rośnie dzielnie...

malutkie Orliki

... owocuje mi pigwowiec - wreszcie po trzech latach

Jabłoń, która 2 lata temu wylądowała prawie, że na kompoście. Z tą różnicą, że zamiast ją położyć do wyschnięcia, ot tak włożyliśmy ją płytko w ziemię i zostawiliśmy do uschnięcia... Powód tej decyzji był taki, dlatego, że jabłoń tak chorowała od samego początku. Nie miała żadnych przyrostów gałązek a liście, które dopiero co wyrastały, natychmiast opadały i zostawał goły badyl. Kora też marna strasznie, z jakimiś ranami itp. Leczyłam ją , ale efektów nie było żadnych.
I proszę, jaką niespodzianką w tym roku przywitała mnie "przekreślona" jabłonka
Widać, że w dalszym ciągu gałęzi za specjalnie nie ma, za to jabłuszka urosły
Jakiś dziwoląg, to drzewko. Nie pamietam jaka to odmiana (?)

i Malinówka

I jeszcze jedna niespodziewajka
Ewuniu-Rozalko, pytałam się o tę różę Sympatię pnącą, czy może zdziczała ? Nie miała kwiatów w ogóle, też jakoś od dwóch lat ...
Zrobiłam zdjęcie tylko kawałeczka roślinki. Na całym krzaku jest chyba z 30 pączków ! Czekam z niecierpliwością, jak mi się pokaże w pełnej okazałości

To mój ostatni zakup - malwa dzika , jest "drobniejsza" od zwykłej malwy, ale właściwości posiada te same

i powojnik rośnie dzielnie...

malutkie Orliki

... owocuje mi pigwowiec - wreszcie po trzech latach

Jabłoń, która 2 lata temu wylądowała prawie, że na kompoście. Z tą różnicą, że zamiast ją położyć do wyschnięcia, ot tak włożyliśmy ją płytko w ziemię i zostawiliśmy do uschnięcia... Powód tej decyzji był taki, dlatego, że jabłoń tak chorowała od samego początku. Nie miała żadnych przyrostów gałązek a liście, które dopiero co wyrastały, natychmiast opadały i zostawał goły badyl. Kora też marna strasznie, z jakimiś ranami itp. Leczyłam ją , ale efektów nie było żadnych.
I proszę, jaką niespodzianką w tym roku przywitała mnie "przekreślona" jabłonka

Widać, że w dalszym ciągu gałęzi za specjalnie nie ma, za to jabłuszka urosły

i Malinówka

I jeszcze jedna niespodziewajka

Ewuniu-Rozalko, pytałam się o tę różę Sympatię pnącą, czy może zdziczała ? Nie miała kwiatów w ogóle, też jakoś od dwóch lat ...

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ASIULKA orliki boski ,jak się rozrośnie kępka będą super wyglądały ,ja nie mogę spotkać takich odmian.B edą juz owoce pigwy ,fajny zimą dodatek do herbatki.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

A jabłonka chyba sie wystraszyła

że jak je troszkę postraszysz , że pójdzie na stracenie to one
odbijają

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwwa
Wychodzi na to,że jabłonka faktycznie się przestraszyła hi, hi i bardzo dobrze ! Kochana, malwę sadziłam sadzonkę , kupiłam w castoramiezuzola11 pisze:Asiu piękne rośliny , bardzo spodobała mi sie malwa (siałaś z nasion czy sadziłaś?) i orlik
![]()
A jabłonka chyba sie wystraszyła, bo roslinki maja to do siebie,
że jak je troszkę postraszysz , że pójdzie na stracenie to one
odbijająpokazuja , że one życ chcą

hejka, malwa boska, pięknota, szkoda, że mam tak daleko do castoramy, zbieraj nasionka, może po sezonie zrobimy wymiankę?
Zdrówka dużo!
Zdrówka dużo!
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
-
Asiu
Ale masz piękną malwę. Można ją podziwiać godzinami. Idealna! Powojnik nieźle Ci się trzyma. Pąk też taki duuży
Z tą jabłonią też niezły numer .

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu
Dobrze że już z noga jest lepiej, zdrowie najważniejsze. Bardzo ciekawa malwa śliczny kolorek.
Nie masz mszyc na różach, jabłoni? Od jakiegoś czasu z nimi walcze i jest różnie czasem ja wygrywam a innym razem jestem pokonana.
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

Dobrze że już z noga jest lepiej, zdrowie najważniejsze. Bardzo ciekawa malwa śliczny kolorek.
Nie masz mszyc na różach, jabłoni? Od jakiegoś czasu z nimi walcze i jest różnie czasem ja wygrywam a innym razem jestem pokonana.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwwa
- iwwa
Sylwuś, z mszycami walczę w różny sposób. Tym mydłem ogrodniczym czosnkowych lub kupionymi środkami ochronnymi na mszyce konkretnie. Mam na jednej jabłonce, dosyć sporo - poobrywałam liście - tak mi doradziła sąsiadka. Sadzę jeszcze nasturcje i byczki, żeby odpedzały mszyce.Sylwia85 pisze:Witaj Asiu![]()
Dzięki za dobre słówko. Robiłam USG - mam zapalenie ścięgna, już na 100% potwierdzone. Jakie będzie leczenie i decyzja lekarza , nie wiem ? Pod koniec czerwca mam dopiero wizytę ...

-
Asiu świerk rewelacyjny. Taki śmieszny
Wzrok kocurka- zabójczy. Ciekawe na kogo on tak spoglądał "słodko" hehe. Berberys też na pierwszym planie się ładnie prezentuje. Podoba mi się u Ciebie taka specyficzna trawa