Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

Asiu czemu Cię tak długo nie ma ? :(
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Jestem kochane ! Latałam ostatnio po lekarzach... Dentysta, ortopeda, rodzinny :) Do wyboru do koloru.
Prawie wszystko załatwiłam jak chciałam. Stomatolog skasowała mnie na 150 - od razu poczułam sie lepiej :;230 , reszta była bezpłatnie :D . Nie miałam już siły zaglądać na forum... Były u nas ciągłe awarie z netem, to nawet nie chciałam się drażnić i nie włączałam kompa
Z nogą jest troszkę lepiej, jestem na razie na lekach, rehabilitację zacznę po leczeniu farmakologicznym, mam też zrobić USG, żeby sprawdzić, czy nie zerwane jest to ścięgno (?) Liczę, że będzie wszystko ok. Na działce teraz nie byłam - pogoda marna, a ja muszę się oszczędzać... Idę popatrzeć do Waszych ogródków :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Asiu, jak mogłaś nas na tak długo zostawić :cry: Cieszę się że z nogą troszkę lepiej. No tak, te koszty leczenia to są powodem do radości :) Ale fajnie że załatwiłaś wszystko po swojej myśli. No niestety pogoda wszędzie byle jaka. Na działeczce długo nie byłaś. Musisz nam jakieś uaktualniające zdjęcia wstawić :D W końcu roślinki się ciągle zmieniają :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, bardzo źle się czułam, później miałam wizyty u lekarzy na dosyć późne godziny. np. ortopeda na 18.45, jak wróciłam do domu, byłam nieżywa :(
Później te ciągłe rozłączenia z netem, stwierdziłam, że muszę dać spokój ze wszystkim... i tak czas minął.

A to z 2 tygodnie temu, moje hosty ale nie wiem jak się nazywają ... ;:131
Obrazek

i schowany w trawie pigwowiec
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No rozumiem Cię doskonale Asiu. No proszę, fajne te hosty. Z tego roku?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybrałam się w sobotę na działeczkę, pogoda była w kratkę, ale oczka nacieszyłam wspaniałymi dla mnie widokami :tan

To mój ostatni zakup - malwa dzika , jest "drobniejsza" od zwykłej malwy, ale właściwości posiada te same :)
Obrazek

Obrazek

i powojnik rośnie dzielnie...

Obrazek

Obrazek

malutkie Orliki

Obrazek

Obrazek

... owocuje mi pigwowiec - wreszcie po trzech latach

Obrazek

Jabłoń, która 2 lata temu wylądowała prawie, że na kompoście. Z tą różnicą, że zamiast ją położyć do wyschnięcia, ot tak włożyliśmy ją płytko w ziemię i zostawiliśmy do uschnięcia... Powód tej decyzji był taki, dlatego, że jabłoń tak chorowała od samego początku. Nie miała żadnych przyrostów gałązek a liście, które dopiero co wyrastały, natychmiast opadały i zostawał goły badyl. Kora też marna strasznie, z jakimiś ranami itp. Leczyłam ją , ale efektów nie było żadnych.
I proszę, jaką niespodzianką w tym roku przywitała mnie "przekreślona" jabłonka ;:131
Widać, że w dalszym ciągu gałęzi za specjalnie nie ma, za to jabłuszka urosły ;:333 Jakiś dziwoląg, to drzewko. Nie pamietam jaka to odmiana (?)

Obrazek

Obrazek

i Malinówka
Obrazek

I jeszcze jedna niespodziewajka :tan
Ewuniu-Rozalko, pytałam się o tę różę Sympatię pnącą, czy może zdziczała ? Nie miała kwiatów w ogóle, też jakoś od dwóch lat ...
;:oj Zrobiłam zdjęcie tylko kawałeczka roślinki. Na całym krzaku jest chyba z 30 pączków ! Czekam z niecierpliwością, jak mi się pokaże w pełnej okazałości ;:65
Obrazek
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ASIULKA orliki boski ,jak się rozrośnie kępka będą super wyglądały ,ja nie mogę spotkać takich odmian.B edą juz owoce pigwy ,fajny zimą dodatek do herbatki.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Asiu piękne rośliny , bardzo spodobała mi sie malwa (siałaś z nasion czy sadziłaś?) i orlik ;:333
A jabłonka chyba sie wystraszyła :;230 , bo roslinki maja to do siebie,
że jak je troszkę postraszysz , że pójdzie na stracenie to one
odbijają ;:172 pokazuja , że one życ chcą ;:172
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzola11 pisze::wit Asiu piękne rośliny , bardzo spodobała mi sie malwa (siałaś z nasion czy sadziłaś?) i orlik ;:333
A jabłonka chyba sie wystraszyła :;230 , bo roslinki maja to do siebie,
że jak je troszkę postraszysz , że pójdzie na stracenie to one
odbijają ;:172 pokazuja , że one życ chcą ;:172
Wychodzi na to,że jabłonka faktycznie się przestraszyła hi, hi i bardzo dobrze ! Kochana, malwę sadziłam sadzonkę , kupiłam w castoramie :D
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

hejka, malwa boska, pięknota, szkoda, że mam tak daleko do castoramy, zbieraj nasionka, może po sezonie zrobimy wymiankę?
Zdrówka dużo!
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ;:168 Ale masz piękną malwę. Można ją podziwiać godzinami. Idealna! Powojnik nieźle Ci się trzyma. Pąk też taki duuży :) Z tą jabłonią też niezły numer .
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Asiu :wit
Dobrze że już z noga jest lepiej, zdrowie najważniejsze. Bardzo ciekawa malwa śliczny kolorek.
Nie masz mszyc na różach, jabłoni? Od jakiegoś czasu z nimi walcze i jest różnie czasem ja wygrywam a innym razem jestem pokonana.
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wrzucam jeszcze parę fotek z weekendu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

buszujący w trawie :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i świerk bez czubka ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwia85 pisze:Witaj Asiu :wit
Dobrze że już z noga jest lepiej, zdrowie najważniejsze. Bardzo ciekawa malwa śliczny kolorek.
Nie masz mszyc na różach, jabłoni? Od jakiegoś czasu z nimi walcze i jest różnie czasem ja wygrywam a innym razem jestem pokonana.
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:196
Sylwuś, z mszycami walczę w różny sposób. Tym mydłem ogrodniczym czosnkowych lub kupionymi środkami ochronnymi na mszyce konkretnie. Mam na jednej jabłonce, dosyć sporo - poobrywałam liście - tak mi doradziła sąsiadka. Sadzę jeszcze nasturcje i byczki, żeby odpedzały mszyce.
Dzięki za dobre słówko. Robiłam USG - mam zapalenie ścięgna, już na 100% potwierdzone. Jakie będzie leczenie i decyzja lekarza , nie wiem ? Pod koniec czerwca mam dopiero wizytę ... :( Biorę leki i smaruję maścią, jest lepiej.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu świerk rewelacyjny. Taki śmieszny :) Wzrok kocurka- zabójczy. Ciekawe na kogo on tak spoglądał "słodko" hehe. Berberys też na pierwszym planie się ładnie prezentuje. Podoba mi się u Ciebie taka specyficzna trawa :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”