Iwonko jeszcze nie pokazywałam swoich angielek bo dopiero otworzyły pączki - to sadzonki kupione w tym roku przez internet Postaram się na dniach otworzyć nową część wątku i wstawić ich foteczki
Iwonko ja swoje sadziłam płytko jakiś centymetr pod ziemią, ztrobię jak piszesz i wyjmę i wsadzę od nowa tego upartego.
A i powiedzieć ci muszę że dzięki tobie przyglądam się im bardzo uważnie codziennie i wypatrzyłam na fioletowym pączki
Justynko ja posadziłam odrazu po otrzymaniu szyszeczek i zapisałam na karteczkach przylepnych takich od metkownicy ,na każdej doniczce kolor i datę i bardzo się cieszeę bo zaczynają już kwitnienia a teraz wiem w dodatku ile czasu potrzebowały
Teresko dzięki kochana takiej bugenwilli nie miałam i wydaje mi się,że te nowsze odmiany łatwiej wchodzą w kwitnienie bo moje te starsze jeszcze nie kwitną ale fakt ..kwitły długo aż do zimy to potrzebuja może więcej czasu
Paulli dzięki kochanie
Elu..rozumiemy się doskonale dzięki kochana
Monisiu to czekam kochanie na nową część wątku i fotki kwitnących angielek..wiem,że ostatnio miałaś mniej czasu i czekam cierpliwie .... edit;;'wczoraj mnie nie było ale już zauwazyłam Twiją nową część więc biegnę
Kasienko bardzo się cieszę,że też wypatrzyłaś pączusie a ja wczoraj wypatrzyłam u różowej
No i zakwitła druga kohleria ,,różowa NN a mi wygląda jednak bardziej na czerwień ..ma mniejsze kwiatki od Sunshine a może dlatego ,że pączków więcej..?
wybaczcie proszę te fotki nieostre bo mój tel. robi na ogół ładne fotki ale niestety nie z bliska
Kasiu ja też się w nich zakochałam w zeszłym roku ,kiedy zobaczyłam pierwszą ''Jester'' u pio237 i kupiłam sadzonkę a potem obejrzałam wątek kohlerii to już całkiem wpadłam
Paulinko ..oj..na pewno będzie widok radosny dla oczu
Justynko
Sunshine otworzyła czwartego kwiatka
Ariantha lada moment otworzy swoje włochate pączusie:tan
Tak samo If''s Tea nie mogę się juz doczekać ale dzisiaj rano otworzył się kwiat hibiskusa na sadzonce od Nolinki i jest piekny krwisto czerwony a druga sadzonka sporo mniejsza ma tez pączka ale jeszcze sobie na kwiatka poczekam ...oj jaka jestem ciekawa teraz tego drugiego
Achimenesy rozkręcają się...chociaż jeszcze nie wszystkie mają pączki
A kaki rosną i rosną...dzisiaj zaczynają się lęgnąć nowe pod kaczką
Ogród tez wciąz się zmienia ..tak było na początku maja
Pięknie zakwitła kohleria
No, czerwony hibiskus sie postarał , ten drugi wygląda mi na morelowego, sądząc po listkach. Apollo mam już ukorzenionego, więc masz jak w banku, a resztę dokładnie pooglądam, może coś da się uszczknąć