Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Post »

Uroczy zakątek, nic tylko rozsiąść się wygodnie i relaksować- napajając się widokiem tych zielonych cudeniek ;:333
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Pomysł z tymi skrzyneczkami rewelacyjny. ;:303 I pojemne i estetyczniejsze od plastikowych doniczek. ;:333
A cała wnęka okienna robi wrażenie. Ja uwielbiam takie kąciki. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
NOTO
200p
200p
Od: 2 sty 2013, o 10:28

Post »

Robi wrażenie !

Zawsze chciałem połaczyć kilka storczyków w jedną większą doniczkę. Pomysł ze skrzynkami jest pewną realizacją tego pomysłu ...
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne masz kwiaty, bardzo fajny sposób z tymi skrzyneczkami :wit
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Kasiu kącik już jest...teraz zafunduj nam leżaczki i drinki z palemką. Miejsce idealne na relaks. ;:215
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Kasiu to moje ulubione miejsce w domu...kiedyś te okna nie miały parapetów :shock:. Były stare skrzynkowe okna, jak to w starej kamienicy...więc i kwiatki tylko na podłogowych kwietnikach stały...ale teraz mam nowe okna i parapety i nikomu ich nie oddam. Kochana, zrobię dokładniejsze zdjęcia z trzech stron, to sobie pooglądasz prawie szczegółowo :;230
Aniu te skrzynki wyczaiłam w LM po dyszce za sztukę... trochę lakierobejcy i kołków rozporowych, no i ktoś kto dziurę wywierci...Antek owszem ;:219 , ma kwiaty...ale cały czas te same... a jakiś świeższy by się przydał ;:306
Aniu pieczarah dzięki w imieniu wnęki... rymnęło się nawet :;230 ... i skrzynek też :;230
Zrobię lepsze zdjęcia, obiecuję...niech no tylko to żółte co świeci wylezie zza grubaśnych chmur, bo juz zapomniałam jak to to wygląda...jakoś tak chyba ;:3
Kama cieszę się, że Ci się spodobało... Uroki roślinek podziwiam na stojąco ;:204...fotela we wnęce brak ;:306
Elciu skrzyneczki stały się koniecznością...na dole zrobiło się dzięki temu 6 wolnych miejscówek.
Niestety plastik zawiśnie wkrótce pod sufitem...na drewnianym kiju, w postaci kolejnych podwieszanych miejsc dla następnych falków, które muszę eksmitować " gdzie indziej" . Skrzynki mogłyby być za ciężkie :wink:
Noto witaj :wit . Gdybym miała cierpliwość i pomalowała drugi raz te skrzyneczki byłoby lepiej...ale żem w gorącej wodzie kąpana nie dałam rady aż tyle czekać...
Realizuj więc swój pomysł, nie zapominając się pochwalić ;:108
Pati potrzeba matką wynalazku ;:306 . Miejsce się kończyło...a ono niezbędne, co by dalej po marketach buszować i szukać chciejstw ;:170
Madziu leżaczek i drinek powiadasz...załatwione...nawet kubełek na lód wstawię... co tam, ciepłego przecież nie będziemy sączyć. Tylko trza uważać, bo moje chłopaki czasem z tej wnęki robią sobie bramkę ;:223 ;:223 ;:223 . Wtedy mają przechlapane ;:130
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam nocą dokładnie wszystko..co pokazałaś..co nie pokazałaś..nie widziałam...choć pragnę niezmiernie obejrzeć.... :;230 i mam na myśli jedynie roślinki..żeby nie było... ;:oj

Na obiecane obfocenie pojedynczych egzemplarzy z wnęki kwiatowej czekam :tan
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Kasilka pisze: Madziu leżaczek i drinek powiadasz...załatwione...nawet kubełek na lód wstawię... co tam, ciepłego przecież nie będziemy sączyć. Tylko trza uważać, bo moje chłopaki czasem z tej wnęki robią sobie bramkę ;:223 ;:223 ;:223 . Wtedy mają przechlapane ;:130
Trzymam...za literkę ;:306
btw
nigdy lima od piłki nie miałam, ale dla Twojego kącika się poświęcę.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Kasiu nocny podglądaczu...magia imienia, czy co...ja też wolę nocą podglądać...wątki oczywiście ;:306 ;:306 ;:306
Obfocę, ale w jakiejś skrótowej formie, co by streszczenie zrobić.
Dwadzieścia kilka storczyków wygląda podobnie niekwitnąco... to i po co im osobiste sesje :;230
Madziu trzymaj, trzymaj...słowna jestem ;:108
Więc jak stracisz cnotkę pod okiem to nie moja wina, jakby co :;230 :;230 :;230
Zawsze też mogę piłki podmienić...i pluszową im dać- będzie bezpieczniej :uszy

Wiosna się zbliża...roślinki eksmitowane na zimę na klatkę schodową budzą się ze snu.
Fuksja puszcza nowe listki a truskawka zwisająca listki nowe ma już dawno, a teraz zaczęła kwitnąć ;:oj
Obrazek Obrazek
W pobliżu kuchennego okna stołuje się pewien ptaszek, ale niestety nie wszystkie miejskie baby znają się na ptaszkach,
więc nie mam pojęcia kto zacz. Ale fajniutki jest :wink:...może ktoś go rozpozna :?:

Obrazek
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak? skoro mu głownie plecki i zadek widać? A łebka oni trochę ;:oj
Ale odważny jest ...wiec brawa dla skrzydlatego.. ;:138

Nie kwitnących storczyków nie musisz fotografować..aż taka ciekawska nie jestem.. :;230
ale inne różne..to żadne tam skróty..dokładnie poproszę.. :tan

A truskaweczka jest..zarąb.....bardzo ładna! ;:215 fuksyjki żyją to będzie kolorowo..ja dostałam jesienią przypadkowa szczepkę to wyrosła bardzo śmiesznie.. niczym małe drzewko..ciekawe czy coś z niej będzie..?

;:167
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Kasiu,przyszedłem z rewizytą :D i ta sobie siedzę i siedzę i ...nie mogę wyjść. :roll:
Sympatycznie u Ciebie.Piękne balkony,piękne kwitnienia.Nawet smakowitości nie brakuje.
A ile Bielszczanek !!!Gdybyście kiedyś zakładały jakieś bielskie kółeczko,dajcie znać,może znajdzie się miejsce dla jednego rodzynka. ;:196
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kasiu mijałyśmy się w różnych wątkach więc postanowiłam wdepnąć do ciebie i zamiast chwilkę tylko zerknąć kto zacz, to cały wątek przestudiowałam zamiast popracować ;:306
Fajnie u ciebie, wesoło i kolorowo, a roślinki superowe ;:333
Będę zaglądać ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26

Post »

pochwaliłaś się w wątku Kasi (labka), że u Ciebie we wnęce jest żarówka doświetlająca...ulicę i okna sąsiadów ;:306 i kwiaty przy okazji ;:224
to ja poproszę parametry i zdjęcie konstrukcji ;:173

jak już truskawki kwitną, to musi wiosna być blisko :tan
pozdrawiam,ania
kłujące
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Oooooo truskawki ;:oj Jak mi brakuje ich smaku ;:167
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Kasiuuu...o przepraszam... brzuszek trochę widać... szkoda że nikt go nie rozpoznaje... będzie dalej ptaszkiem NN
Truskawa ma się dobrze...skubana...jest luty, a ona kwitnie...skąd ja jej pszczółek wezmę ;:oj
Fuksyjek zamówiłam dodatkowo 7 różnych ....więc będzie faktycznie kolorowo...jeśli tylko eMka uproszę o dodatkowe konstrukcje balkonowe ;:47
Heniu...rodzynku...pewnie że Ci damy znać jak się zmówimy na jakieś party... na razie się nie zanosi...mogę popróbować, bo odważna jestem, ale cudów nie oczekuję...Twój balkon też niczego sobie...prawie jak ogród storczykowy...wiem... ;:170 , aż mi żal...Zwróciłeś uwagę na balkony....w tym roku dam czadu...nawet marchewkę będę mieć :;230
Moniko...też Cie przyuważyłam ;:136 ...ja bywałam na Twoim wypasionym balkonie :wink: Ale mnie taka niemoc zżerała, że bałam się wpisać...Twój balkon jest...w zasięgu mojego chciejstwa...tylko nie mam nigdzie tak szeroko...no ale mam za to dwa, więc nie jest źle ;:108
Zaglądaj kochana...nie będę nic ukrywać :wink:
Aniu no mam wnękę, a w niej żarówkę...energooszczędną...zasugerowałam się Labką...wszystko się zgadza, też mam zimne światło...moje kwiatuchy też rosną i myślę, że to zasługa tej mojej żarówki, jednak doczytałam, że powinna mieć 6500k, więc pobiegnę do marketu czym prędzej poszukać tych kelvinów w odpowiedniej ilości :;230
Alunia można kupić truskawki w lutum w markecie...można w maju w markecie...ale żadne nie smakują jak własne ;:170
Jeśli tylko możesz, wykosztuj się na sadzonkę...a sama zrozumiesz :wink:

Przedwczoraj odwiedziłam LM...Szukałam zielonych niekwitnących...a tu buch...gardenia się moim oczom ukazała...jest już moja...ona pachnie, skubana, całkiem ładnie
Szłam dalej zadowolona...a tu buch, kalatea... piękna...zdjęcia z netu nie ukazują jej wdzięku, na żywo wygląda lepiej ;:108 ...no to wzięłam...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Na koniec ponadczasowy hibiscus...wygląda jak z papirusu...
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”