Ogród w dolinie część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 3

Post »

Czary ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To ja się wyprowadzam na Podbeskidzie, bo u mnie codziennie solidny nocny przymrozek, a kwiaty spod śniegu sfatygowane!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swoich róż nie ruszam, póki nie przyjdzie ostateczny pogrom. Czasem coś jeszcze się rozwinie :D Natomiast powojniki mnie zaskakują-kwitną jakby nie było im zimno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

a u Ciebie to te rośliny do rozkwitu się rwą jak nie wiem ;:215 super :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu czarownica z Ciebie co to uprawiasz w ogrodzie, że aura nie ima się Twoich roślinek? :uszy
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aniu... to u Ciebie dzisiaj znaznie cieplej niż u mnie...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sporo tych pięknych pączuszków różanych u ciebie w ogrodzie. Pewnie tak zastygną w tym stadium. Ale może, może...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

U mnie po powojnikach już tylko wspomnienie.
Róze pojedyczymi kwiatami jeszcze cieszą.
Wiosenne obrazy w twoim wydaniu cudowne ;:215 Dziękuję.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Lodziu (DuczekiOsia)! Wszyscy robią dynie ze strasznymi uśmiechami, zębolami, a ja stwierdziłam, że nasza ma być wesoła. I jest ;:138 Fajnie, że Ci się podoba!
Loki! Obserowałam pszczołę i motyla i to dobrą chwilę. Był początek wiosny i jeszcze niewiele roślin kwitło. U mnie aż brzęczało na rabatkach, bo w sąsiedztwie raczej nie mają za dużo kwitnących w ogóle, a na drzewa owocowe było za wcześnie. A że u mnie truchę tego jest, a na wiosnę będzie jeszcze więcej - miałam ucztę dla oczu! Co do brania do rąk największe lanie dostałam za zdechłą myszę, którą oglądałam, a mój brat bliźniak w tej chwili coś mi się naraził, więc wrzuciłam mu ją za koszulkę. Nigdy wcześniej i nigdy później nie widziłam by tak szybko biegł. Jak przyszłam do domu to mi się dostało. Tylko, jakoś nie pamiętam, bym tego żałowała...
Przemku! Ależ proszę :)
Teresko! Sama lubię, jak u mnie jest kolorowo i to nie tylko w wątku. Więc możesz liczyć na więcej ;:196
Kasiu (robaczek_Poznań)! Owszem mam ich całę mnóstwo i to z różnych pór, więc zimą będziemy sobie przypominać kolory wiosny, lata i jesieni. Mam nadzieję, że i Ty masz zapasik...
Jacku! U mnie zawsze o te porze jest zupa krem z dyni, z curry i płatkami migdałów. Mniam :D
Ewo (drewutnia)! Taka właśnie miała być - wesoła i optymistyczna ;:138
Lidko (slila1)! Bardzo się cieszę, bo optymizm zdecydowanie ułatwia życie. Myślę, że każdemu. Dziękuję ;:168
Ewo (ewamaj66)! To znaczy, że miałyśmy podobną pogodę. Po poprzednich dniach nie wiedziałam, co nas czeka 1 XI, a okazało się, że było całkiem ładnie. Cieszę się, że Ci się podobają zdjęcia :) Może niekoniecznie jestem ciepłolubna, co słońcolubna! A powojniki także mnie totalnie zaskoczyły. One są pancerne!
Asiu (daffodil)! Dobrze słyszałaś... Posadziłam więcej niż zamierzałam pierowtnie i trochę nowości jak szachownicę kostkowaną, czy przebiśniegi. Oby się tylko nie okazało, że powtykałam w ziemię posiłków dla np. nornic :;230 Co do pogody, to jestem zaskoczona. U nas wczoraj było na prawdę ładnie!
Agness! Wszystko, byle tylko nie stracić dobrego humoru ;:138 O takej porze, jak jest teraz, jak jeszcze świeci słonko, to nie jest źle. Ale jak zabraknie ;:3 to jest szaro, buro, zimno, mokro - brrrr... Fajnie, że do mnie wstąpiłaś!
Elu (Elizabetka)! Białe są obłędne, choć na pierwszy rzut oka tej niebieskości nie widać. Rozrosną Ci się w szybkim tempie i do tego będą się siały jak chwasty. Muszę je wyplewiać z niektórych miejsc, choć jak kupowałam małą kempkę nie wierzyłam, że tak będzie. Fioletowych jeszcze nie mam. Jakoś tak się złożyło. Gdyby co - to mogę Ci trochę białych odstąpić, ale nie sądzę, by był z nimi jakiś kłopot. A do wiosny czas nam tak szybko minie, szczególnie jak w lutym weźmiemy się za sianie!
Zbyszku! Prawda, że dynia fajnie się uśmiecha. Tak jakoś sympatycznie mi wyszła ta buźka ;:138 Super, że i Tobie sie podoba!
Marysiu (Maska)! Zdjęcia były z wczoraj. Sama byłam zaskoczona, że po tym jak zszedł śnieg, to jeszcze tyle kwiatów przetrwało. Przeprowadzaj się! Będę miała fajną sąsiadeczkę ;:138
Kubasiu! Ewo (ewaw)! No i wydało się, kim na prawdę jestem. Mandragora i ta uroda... Czarownica jak się patrzy!
Wando! Tak na prawdę to już na te pączko nie liczyłam. cokolwiek zatem z nich będzie i tak jestem bardzo miło zaskoczona. A może... Było juz kiedyś tak, że po pierwszym ataku zimy 15 X potem było ciepło aż do grudnia. Było to w 2009r. Budowałam wtedy dom i pamiętam to dokładnie. Może będzie powtórka?
Justynko (klarysa)! U mnie powojniki i to wszystkie bez wyjątku wygladają nad podziw dobrze, a trzy z siedmiu kwitną. Myślę, że to niezły wynik jak na listopad. Kiedyś myślałam, że one są bardzo delikatne. A tu takie zaskoczenie. Z różami u mnie jest podobnie, jak u Ciebie. Bradzo mi miło, że wiosna w moim obiektywie Ci się spodobała!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Szyszunie przypomniały mi o zblizających sie świętach. Suszę w suszarce jabłka posypane cynamonem. Całe mieszkanie pachnie, - otwieram Twój wątek iglak i szyszunia c- oj poczułam klimat Bozego Narodzenia...nie za wcześnie???
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Aniu, wolę używać słowa czarodziejka ;:224 do czarownic brakuje nam trzydzieści lat :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu (wielkakulka)! Jodłę koreańską kupiłam i posadziłam właśnie dla jej szyszek. W lecie są różowe, a potem robią się takie śliczne, jak pokazałam. Na ładnego iglaczka nigdy nie jest ani za wcześnie, ani za późno! A ta jodełka robiła w zeszłym roku za ozdobę świąteczną ;:138
Kubasiu! No tak - 30 lat :;230 No i na razie nie mam szczerbatego uśmiechu ;:224 Ale zawsze możemy przyznać, że jesteś po prostu nowoczesnymi czarownicami!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ale trafiłam ... :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu gdyby była taka okazja to kto wie, mieszkasz w bardzo ładnym miejscu!. Kiedyś jeździłam do koleżanki do Bielska Białej i dużo jeździliśmy po okolicy. To były szczęśliwe czasy byliśmy młodzi , dzieci małe i problemy były mniejsze, a jeszcze tereny urokliwe!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu (wielkakulka)! Trafiłaś ;:138 W tym roku będzie okrągły iglak na pniu - juz stoi przez garażem. Dziś dostanie większą donicę, a na wiosne tradycyjnie - do gruntu. Od przeszło 10 lat nie ma u mnie sztucznych choinek. W mieszkaniu zawsze miałam takie 120 cm w donicy, a potem z balkonu na działkę. Teraz odkąd mam dom i wielki salon mam ciętą pod sam sufit, jak kiedyś w moim rodzinnym domu (dopóki nie przyszła moda na te plastykowe koszmary)!
Marysiu (Maska)! Z tymi kłopotami to chyba nie jest tak. W różnym wieku są inne, ale odbiera się je jako równie ważne. Powiem Ci, że czasy teraz są na prawdę ciężkie. W pracy niesamowita nerwówka i gonitwa, a z dziećmi - człowiek martwi się, co im poradzić, by potem miały pracę. Co do terenów są faktycznie śliczne, więc choć wybierz się na wspominkową wycieczkę :wink: Zapraszam :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”