Ogródek przydomowy u Marii.k55
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Ewa pisałam na początku wątku, że w Łomży.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Się patrzy, się czyta
Warunki faktycznie mogą być podobne.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Superowy karmik, moje choje przykrywające róże wywiał wiatr i musiałam jeszcze poprzywiązywać..człowiek sie narobi okrutnie aby latem mieć co podziwiac. Nigdy nie wiedziałąm ile to pracy taki ogródek 

- maria.k55
- 1000p
Oj - narobi się człowiek, tym bardziej, że nie ma się 30 lat i dotego skrzypiący kręgosłup. Ja swoje rośliny okrywałam przez 3 dni, własnie żebym mogła je latem podziwiać w pełnej krasie.
Ewa w
Ewa w

- ewamaj66
A ja zamiast się ograniczać ogrodowo, to się rozbestwiam
Dalie wprowadziłam dopiero w tym roku. Zapłaczę, kiedy mi znów łokcie odpadną i kolana na dodatek 

- maria.k55
- 1000p
Ewuniu - ja co roku przyrzekam sobie na wiosnę, że ograniczam już sadzenie zieloności, na tarasie co roku niby zmniejszam ilość doniczek, tylko pózniej wnosząc na zimowanie dziwnie się mnożą. Powiem tak, z każdym rokiem na karku jest trudniej, ale jak się jest zakręconym zielonym do góry to trudno o wszelkie wyrzeczenia, wszystko się podoba i pragnienie posiadania wzmaga się chociażby pod wpływem forum. Przed daliami bronię się bardzo, mam tylko mikronetki tzw. obwódkowe wys. do 40 cm i staram się w tym kierunku nie patrzeć.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja się już z dalii wyleczyłam. Kiedyś chciałam mieć pół ogrodu z daliami. Nakupowałam tego, nasadzałam. Potem najpierw musiałam odpędzać ślimaki i mszyce. A jak przyszło do wykopywania, przechowywania i znowu wsadzania.... nie, powiedziałam sobie, że już nigdy więcej. Tak samo kanny czy mieczyki. Nic mnie nie kręci, co trzeba wykopywać. I tak mam już dość pracy z różami.
- maria.k55
- 1000p
Też uważam Wandziu, że prace i rosliny w ogródku trzeba dobierać wg swoich możliwości. Mnie się podobają prawie wszystkie kwiaty, ale okres ich testowania mam już chyba za sobą, był czas, że chłonęłam niemal wszystko, jak mieczyki to i w kolorach, tak samo kanny, z daliami było podobnie - myślałam, że ogród z gumy i jakoś tam będzie, gdzieś tam upcham.... Teraz już patrzę na ogród innymi oczyma, co mniej pracochłonne i bardziej trwałe, poza żeniszkami nie bawię się roślinami jednorocznymi. A podsumowanie tego wszystkiego jest takie, że nie ma to jak róże, one swoim pięknem rekompensują wszystkie inne nasadzenia. 

- ewamaj66
Trudno się z Tobą nie zgodzić-róże przebijają wszystko
Kanny na pewno nie-pasowały zresztą jak kwiatek do kożucha. Dalie jednak pasują do wiejskiego ogrodu i spróbuję przez jakiś czas je uprawiać. A jednoroczne to najmniej kłopotliwe rośliny-poza usuwaniem badyli 

- maria.k55
- 1000p
Ewa - ja dalie bardzo lubię, jak najbardziej pasują do każdego ogrodu, wg mnie to one pierwsze witają gości ogrodowych swoimi pięknymi kolorami, ale chodziło mi o to, że dla pewnego wieku są po prostu pracowite.
- maria.k55
- 1000p
Teraz gdy ogród śpi pod zimową pierzynką, swój czas poświęcam moim parapetowcom, które przez okres letni schodzą na drugi plan.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- ewamaj66
Śliczne liście cyklamenów
Uważam, że bardziej dekoracyjne niż kwiaty
Póki daję sobie radę z daliami, niech rosną. Obym się tylko nie zapędziła w zbyt dużą ilość karp do wykopania...

Póki daję sobie radę z daliami, niech rosną. Obym się tylko nie zapędziła w zbyt dużą ilość karp do wykopania...
Cyklameny
uwielbiam je
Zresztą które kwiaty nie cieszą...Super

Zresztą które kwiaty nie cieszą...Super

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Marysiu śliczne parapetowe ,kompozycja z cyklamenów w koszyczku urocza ,przede wszystkim jednak pragnę Ci podziękować za informacje o dzieleniu bulw begoni , nie miałam o tym bladego pojęcia ,pozdrawiam:)
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Wspaniałe cyklameny 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !