Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dziękuję za odwiedziny wszystkim.Cieszę się ,ze podobaja Wam sie dalie i hortensje.

Ewo- ta hortensja to piłkowana -taka ma nazwę.bardzo dobrze rosnie ,nie choruje i nie przemarza .Polecam :D

KaRo -ja poluję jeszcze na hortensję dębolistną.tez ma ładne kwiaty podobne do bukietowej.Właściwie to chciałabym miec wszystkie :D

Izo- tygrysówka ma rózne kolory.Jest jeszcze żółta ,biała, kremowa.Jak jeszcze jakaś rozkwitnie w innym kolorze to Ci pokażę :D To przed jeżówką to hutujnia

Reniu zaglądaj bo nowe dalie rozkwitają :D

Grazynko u mnie slimaki nie jedzą dalii.A co do roslin to chętnie bym kupiła jeszcze kilka działek -tylko brak zasobów.Ja najchetniej bym miała wszystkie rosliny ,kilka oczek plus zwierzaki i moze wtedy bym była zadowolona :wink:

Nalewko -u mnie hutujnia rosnie jak chce i gdzie chce i nie zauwazyłam ,aby przemarzała.U Ciebie widocznie coś ją zjadło?

Grazynko56.Figo,Julio,Anetko ,Janku-to miło ,że zaglądacie do mnie i podobają Wam się moje roslinki.Zapraszam częściej :D Moze jeszcze coś Wam się spodoba?
Grzegorz B

Post »

Aniu, jak zawsze mogę podziwiać u Ciebie niezwykłe rośliny. Te dalie są fantastyczne i ta masa odmian :shock: . Jestem pod wielkim wrażeniem. Ależ Ty jesteś kolekcjonerką. Brawa dla Ciebie ;:63 ;:63 ;:63. Jak pięknie kwitnie u Ciebie budleja, moją mam pierwszy rok więc nie ma takiego efektu. A jak pięknie kwitnie hortensja. U mnie kiepsko, ale sam jestem temu winien, bo na jesień poodłamywałem pędy. No cóż uczymy się na błędach. A ta tygrysówka, coś niesamowitego. A hosty też piękne i do tego takie olbrzymy.
Widzę, że Masz houtunie, ja też ją kupiłem, ale kwitnienie nie jest powalające. Jednak liście nadrabiają w 100% słabość kwitnienia.
A hortensja piłkowana, też żadki widok a przecież ona jest taka orginalna.

Naprawdę Aniu Masz fantastyczne rośliny, jest na czym oko zawiesić. Dziękuję za tę dawkę wspaniałości i już czekam na kolejna porcję :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu dziękuję za odwiedziny.Jak zwykle miło mi ,ze znalazłes czas i wpadłeś do mnie.Ja do Ciebie też często zaglądam chociaz nie zawsze o tym piszę :cry:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Chyba nie będę zbyt orginalna gdy powiem ,że Twoje kwiaty powaliły mnie z nóg. Ale taka jest prawda są cuuudne :D :D :D

Pozdrawiam
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Rozkwitły nowe kwiatki więc spieszę pokazać. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rozkwitły tez lilie.Mam je pierwszy rok-pięknie i mocno pachną

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zobacz dalej barbarko ;:12
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze szczawik i motylki .Mam ich pełno na kwiatkach z czego się bardzo cieszę :P Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulko, i znowu dalie. Zdołujesz mnie całkiem. Prześliczne. :D

Radziłaś mi posadzić i powiązać. Już to kiedyś przerabiałam.
Rosły przy siatce ogrodzeniowej, o nią się opierały. Wiatr wyłamywał pędy dalii u podstawy.
Wiązanych roślin niestety nie lubię. Tracą swój naturalny pokrój.

Wolę oglądać u Ciebie jak ślicznie rosną, bez wiązania.
Podoba mi się ten szczawik. Ma takie nietypowe zestawienie barw. :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to jest ''latajacy '' liść-kto zgadnie ,jak to jest zrobione? Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jutro jadę na działkę i nie będzie mnie na forum ;:110 Mam nadzieję ,że przywiozę piękne zdjęcia kwiatów-chyba ,ze ślimaki wszystko pozjadały :evil:
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Tak Anulka porób piękne zdjęcia my cierpliwie poczekamy w szczególności daliom :lol:
U mnie wyszło że najwięcej jest w odcieniach różu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulko

dalie ,lilie takie jak moje, motylki i latające liście - czym jeszcze nas zaskoczysz ? A może UFO w ogrodzie :?:
To oczywiście żart, ale przy twoich rozwijających się talentach wszystko jest możliwe :idea: :idea: :idea:

Serwujesz nam "takie dania" , że niedługo to już nie będziemy mieli co pokazać :lol:
Grażyna.
kogro-linki
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Anulka przebaczymy Ci nie obecność pod warunkiem, że przywieziesz nam zdjęcia ;:11
Grzegorz B

Post »

Aniu, znowu delektujesz Nas swoimi cudami. Nie mogę wyjść z podziwu, patrząc na te fantastyczne dalie. Ale Masz ogrom ich odmian. A zapach lili to aż do mnie dociera, nie dość że takie cudne to jeszcze tak wonne. Szczawik ładnie kwitnie. U mnie nie wygląda najlepiej :( deszcze zrobiły swoje. I te motyle. Ja ostatnio też poluję z aparatem na te owadzie cuda. A ten listek to chyba na pajęczynie zawisł :wink:
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.
Znów pospacerowałem po twoim ogrodzie i tym razem muszę się wpisać.

Podziwiam Twoją kolekcję, piękne dalie, śliczna datura i lilie (dlaczego u Ciebie takie piękne a u mnie już przekwitły?)
Widzę, że Ty również nie możesz się oprzeć, pstryknąć fotkę motylowi na kwiatku. Wnioskuję, że odbierasz to jako piękno godne uwiecznienia .

Popieram Grzegorza ten listek chyba wisi na pajęczynie.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”