30 - metrowe maleństwo
Re: 30 - metrowe maleństwo
Poczytałam o tej brzozie pożytecznej, no i niestety, ona też rosnie dość duża. Fakt jest piekna. Ja tez uwielbiam białe pnie brzóz, ale u mnie też nie ma miejsca na takie duże drzewo. Jeszcze poczytam i pomyślę, bo bardzo mis ię spodobała.
A to że sąsiedzi podbierają Twoje pomysły na zagospodarowanie swoich działeczek to oczywiste - chyba drugiej tak pięknej i zadbanej to nie ma tam u was. Teren jest ogrodzony i zamknięty?
A to że sąsiedzi podbierają Twoje pomysły na zagospodarowanie swoich działeczek to oczywiste - chyba drugiej tak pięknej i zadbanej to nie ma tam u was. Teren jest ogrodzony i zamknięty?
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bozuniu, ale się uśmiałambozunia pisze:(...)Jeśli chodzi o oczko, to ja na Twoim areale miałabym chyba już całą "Dolinę Pięciu Stawów"
(...)

imer nawet mój orlik popadł w EUroManię
Ja osobiście mam już trochę dość tej imprezy, zwłaszcza, że całe miasto od roku jest z tego powodu rozkopane i końca nie widać...
Debra to posadź sobie taką jak ja mam
namawiam, namawiam, bo je lubię
Wyślę ci fajne zdjęcie na pw : Brzozy i dereń biały Sibirica , świetnie się komponują zwłaszcza zimą
co prawda zimą to Ty na działeczce nie siedzisz, ale warto spojrzeć na taki efekt.
Debra, u nas nie ma ogrodzenia, przynajmniej na razie... Tylko ogródki z tyłu mamy ogrodzone. Na szczęście jest w miarę bezpiecznie, przy tak małej ilości mieszkań od razu "obcego" widać na kilometr
Ale w planach jest ogrodzenie naszej wspólnoty tzn. 2 bloków i parkingu, tylko ludzie jakby nie zdecydowani...
Kasiu bardzo chętnie się spotkam z Wami
Tylko ja taka nieśmiała jestem troszkę
, ale z chęcią dołączę do dziewczyn
Dajcie jakieś terminy i będziemy działać.

Debra to posadź sobie taką jak ja mam

Debra, u nas nie ma ogrodzenia, przynajmniej na razie... Tylko ogródki z tyłu mamy ogrodzone. Na szczęście jest w miarę bezpiecznie, przy tak małej ilości mieszkań od razu "obcego" widać na kilometr

Kasiu bardzo chętnie się spotkam z Wami

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Uhu Piwonia bardzo podobna
Ale faktycznie busz Ci sie zrobil kolo oczka
Z bialymi Orlikami, to cos jest wlasnie takiego ze zolkna, moze to zalezy od odmiany, bo ostatnio w ogrodniczym widzialam biale Orliki i w paru bialych kepach byly tez zolte kwiaty.

Z bialymi Orlikami, to cos jest wlasnie takiego ze zolkna, moze to zalezy od odmiany, bo ostatnio w ogrodniczym widzialam biale Orliki i w paru bialych kepach byly tez zolte kwiaty.
Tak, taka brzoza jak Twoja jest wspaniała. Będę jej szukać.
Jak Ty upychasz te wszystkie rosliny
, przeciez do tego oczka to chyba nawet nie ma jak się dostać
Jesteś naprawdę niesamowita 
Jak Ty upychasz te wszystkie rosliny

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak u Ciebie sielsko anielsko, że nie chce się wychodzić
A mi bardzo podoba się żółty orlik, oryginalny

A mi bardzo podoba się żółty orlik, oryginalny

- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożuniu gdyby nie to ,że wiem jakim kawałkiem ziemi dysponujesz to bym myślała ,że masz niewiadomo jak dużą działkę.
Te zdjęcia oczka są naprawdę imponujące.
Wszystko śliczne
Może wybiorę się z Wami do Kasi-Robaczka
Te zdjęcia oczka są naprawdę imponujące.
Wszystko śliczne

Może wybiorę się z Wami do Kasi-Robaczka

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
Bozuniu, zdjęcia oczka śliczne!
A co do wyprawy do Kasi, to bardzo się cieszę, że dołączysz. Nie martw się, ja też jestem nieśmiała - we dwie będzie nam raźniej
.
A co do wyprawy do Kasi, to bardzo się cieszę, że dołączysz. Nie martw się, ja też jestem nieśmiała - we dwie będzie nam raźniej

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękna biała piwonia, mi też jedna wyrosła w miejscu gdzie się w ogóle nie spodziewałem hihi, a oczko cudo!
Jule zrobił się busz, będzie przesadzane i dzielone po sezonie, nie ma rady... A co do orlików, to poszperałam o nich i ludzie piszą, że kolory z roku na rok "brudzą się"
Nie wiem od czego to zależy... Może odczyn gleby? Ciekawe jaki będzie w przyszłym roku
?
Debra pewnie znajdziesz taką brzozę w każdym większym ogrodniczym
A specjalnie dla Ciebie zrobiłam dzisiaj w drodze do pracy zdjęcia brzozy pożytecznej (telefonem, więc nie za ładne...). Chciałam Ci pokazać jaki ma pokrój i korę pnia.

Dostęp do oczka jest świetny
Wychodzę z salonu, robię dwa kroki i jestem w oczku
Dalej już jest tylko siatka i koniec ogródka 

Debra pewnie znajdziesz taką brzozę w każdym większym ogrodniczym

A specjalnie dla Ciebie zrobiłam dzisiaj w drodze do pracy zdjęcia brzozy pożytecznej (telefonem, więc nie za ładne...). Chciałam Ci pokazać jaki ma pokrój i korę pnia.

Dostęp do oczka jest świetny

Dzidzia posiedź jak masz ochotę
Szkoda, że na zdjęciach nie słychać relaksującego plusku wody
Ale Ty masz przecież cudne oczko i fontannę, więc pewnie słuchasz u siebie
U mnie to taka mała wkopana miska
Olu miło mi to słyszeć, ale osobiście wolałabym Twój areał
Grunt to tak zrobić zdjęcia, żeby "wiara" ( po poznańsku
) troszkę się optycznie zmyliła
Fajnie byłoby się spotkać u Kasi, ja jeszcze nie wiem na 100% czy uda mi się być, ale będę się starała z całych sił, żeby zobaczyć ten jej cudny ogród i poznać Was osobiście
Asiu jeśli tylko uda mi się przybyć, to razem gdzieś w kąciku u Kasi w ogródku nieśmało posiedzimy
Imer byłam u Ciebie i widziałam pączki Twojej piwonii, ale się nie zdążyłam wpisać
Urosła tam, gdzie się nie spodziewałeś? To znaczy, że ktoś Ci zrobił niespodziankę i posadził?
Ja chciałabym, żeby mi takie niespodzianki wyrastały 

Olu miło mi to słyszeć, ale osobiście wolałabym Twój areał

Asiu jeśli tylko uda mi się przybyć, to razem gdzieś w kąciku u Kasi w ogródku nieśmało posiedzimy

Imer byłam u Ciebie i widziałam pączki Twojej piwonii, ale się nie zdążyłam wpisać

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Moje kochane nieśmiałe kobitki - fajnie, że Was poznam
Przygotuję Wam zestaw onieśmielający
Bożuniu, oczko bardzo malownicze i fotki rewelacyjne

Bożuniu, oczko bardzo malownicze i fotki rewelacyjne

Kasiu, a jak my po tym zestawie do domu wrócimy
Uważaj, żebyśmy się za bardzo nie ośmieliły 

Jest mi niezmiernie miło, że specjalnie dla mnie robiłaś te zdjęcia. Dziękuję i myślę, że inne osoby tez z przyjemnością obejrzą te brzózki. Fakt, pień śliczny, tylko nieco duże - a może, jakby je ciąć/formować, to by nie urosły takie wysokie?
Z salonu do oczka
, fajnie. To jest jednak zaleta ogrodu przy miejscu zamieszkania. Zawsze blisko.
A co do zdjęć telefonem - ja zwykle zapominam zabrać aparat na działkę i robie zdjęcia telefonem. Nigdy nie są takie jak 'prawdziwym' aparatem, ale te Twoje całkiem ładne wyszły.
A i jeszcze uświadomiłam sobie, że Ty masz czas utrzymać to cudo - 30 m maleństwo - w takim fantastycznym stanie przy normalnej pracy zawodowej

Z salonu do oczka

A co do zdjęć telefonem - ja zwykle zapominam zabrać aparat na działkę i robie zdjęcia telefonem. Nigdy nie są takie jak 'prawdziwym' aparatem, ale te Twoje całkiem ładne wyszły.
A i jeszcze uświadomiłam sobie, że Ty masz czas utrzymać to cudo - 30 m maleństwo - w takim fantastycznym stanie przy normalnej pracy zawodowej