Kochane
Sweety wiem,wiem chociaż z tym postępem prac to tak na wyrost powiedziałaś
Linetko połączenie dalii i jeżówki to zupełny przypadek, jak większość moich nasadzeń. lwia paszczka tak naprawdę to teraz najbardziej się rozkręca. Jest jej mnóstwo w róznych częściach ogrodu. To samosiewki różnokolorowe czasami mam ochotę ją usunąć, ale teraz jest tak mało kolorów...a poza tym naprawdę je lubię, muszę tylko w przyszłym sezonie bardziej ją uporządkować
DuczekiOsia Witaj. te berberysy to ADMIRATION I MARIA, troczę posadziłam je za blisko tego kamienia, ale zgadzam się z Tobą jest im tak chyba dobrze
Jola1 witaj imienniczko

dziękuję za tak miłe słowa. Rzeczywiście mam już prawie pełną spiżarnię, bo sezon w pełni. Leczo u mnie robione jest przynajmniej z 3 porcji a i tak nie wystarcza. Jeśli lubisz potrawy bardziej ostre to napiszę 2 przepisy, które u mnie w domu wpisały się na stałe. Uprzedzam że są to rzeczy ostre.
SOS SŁODKO-OSTRY CHILI
-pół szkl.cukru
-pół szkl.octu
-pół szkl.oleju słonecz.
1 łyżka soli
Zagotować zalewę
-5 papryczek chili
-1kg. pomidorów
zmielić w maszynce do mięsa, dodać do zalewy i razem gotować 5 min.
-1kg. papryki słodkiej
zmielić, dodać do pomidorów i podgotować ok.20min.
-pół szkl. zmielonego czosnku
dodać do reszty, podgotować jeszcze 2-3 min. Nalewać gorące, odwrócić do góry dnem. Ja do tego sosu wykorzystuję małe słoczki, takie po musztardzie. Swietny dodatek do grilla, kanapek, mięs. Zaraz poszukam jeszcze przepisu na ogóreczki, też super